Resa ensam - därför bör du testa det!

2017-04-24
Jonas S
Louise Carmvall har alltid varit en vagabond i själen men har en bakgrund som många av oss. Efter ekonomistudier och jobb inom svenska försvaret kunde hon inte hålla tillbaka suget längre. Det blev en enkel biljett till L.A. Ensam.

Kort om Louise

Namn: Louise Carmvall
Gör: Konstnär & yogalärare
Favoritresmål: Indien, Bali & Sydafrika
Drömresan går till: Nepal och Himalaya
Mest udda boende: Har frivilligt bott på en klippa i Kalifornien i fyra månader
Louise på Instagram: CarmvallArt

Äventyraren, upptäckaren och det sociala geniet har alltid gjort det. Rest på egen hand. Ofta män. Som Hemingway, Chatwin, Kerouac. På senare tid har detta spridit sig och idag är det inte alls lika ögonbrynshöjande förvånande. Däremot fortfarande beundransvärt och något många säkert drömmer om.

Många fördelar med att resa ensam

Den mest uppenbara fördelen med att resa på egen hand är nog att du kan resa vart du vill och göra det du vill utan att ta hänsyn till andras behov. Men att resa helt ensam har många andra fördelar. Så här säger Louise:

"Du är aldrig ensam! Det är alltid något som händer runt omkring dig och likasinnade tenderar att dyka upp när du som bäst behöver det! På så sätt får du vänner från hela världen och inspiration som du aldrig annars hade fått…"

Resor leder till nya resor

Precis som musik leder en vidare i ens lyssnande kan en resa leda en vidare i världen. Efter L.A. har Louise cyklat genom Europa och bott på Bali i Indonesien. Numera bor hon halvårsvis i Italien och på Bali. På en av sina resor, till Sydafrika, hittade Louise både inspiration och en vän för livet:

"Om jag inte hade rest ensam till Sydafrika för tre år sedan hade jag inte träffat Alyssa, en av mina nu allra närmsta vänner. Då hade hon och jag aldrig rest till Indien, Thailand och Spanien ihop där jag har fått fler livslånga vänskaper ifrån."

Världen är stor

Father John Misty sjunger på en av sina senaste låtar att ”Nu när världen krymper så tar små saker upp all din tid”. Vilket ibland känns både sant och sorgligt. Louise står kanske för det motsatta synsättet; att världen är stor och ska upptäckas. Som konstnär och yogalärare har hon rest till alla kontinenter förutom Sydamerika. En van resenär har säkert bra packningstips tänkte vi. Och mycket riktigt. På frågan om vad hon alltid har med sig blir svaret:

"Så lite som möjligt & bra skor! Andra saker som sätter krydda på resan är: bra musik i hörlurarna, mini-högtalare, block och penna att skriva ner inspo-quotes eller bucketlist-punkter som dyker upp på vägen… På plats köper jag en sarong att sitta på, använda som handduk, klänning, täcke, solskydd och myggnät."

Läsa på eller resa med öppet sinne

Det kan såklart vara bra att kolla upp om ett land är säkert att resa runt i på egen hand och om visum eller vaccin behövs. Däremot kan man göra två val i förberedelsen. Antingen läser man på så mycket som möjligt, eller så gör man som Louise:

"… jag vilar upp mig, yogar och umgås med min brorson. Jag läser sällan på någonting, du tenderar att få all information på vägen dit från människor som inspirerar och som redan har varit där. Jag brukar få det allra matnyttigaste på flyget ner från någon medresenär som vet allt!"

Liknande inlägg

Kort flygtid – sommarresor under tre timmar

Platsen i dina semesterdrömmar måste inte ligga på andra sidan jorden. Här guidar vi dig till fina resmål dit du flyger på tre timmar eller mindre. Både palmkantade stränder och pulserande storstäder. Underbart kan vara kort ibland.
Astrid S Astrid S 2019-04-22

Game of Thrones-guide i Dubrovnik

Idag har den sista säsongen av Game of Thrones premiär. Hur många gånger under seriens gång har vi inte hört huset Starks valspråk "Winter is coming" till att nu vara mitt uppe i den kalla vintern. Får du inte nog av intriger, hämnd och drakar? I så fall är Dubrovnik ett perfekt resmål för dig. Vi har satt ihop en Game of thrones-guide i Dubrovnik! Kanske blir tomheten efter serien lite lättare att hantera då.
Hanna P Hanna P 2019-04-15

Vad är ett boutiquehotell - har du koll?

Boutiquehotell brukar beskrivas som lite mindre, chict inredda hotell med en personlig känsla och unik stil och atmosfär. Den här typen av hotell har som fokus att erbjuda sina gäster en alldeles speciell upplevelse eftersom inredning, design, service och mat är något extra. Hotellet i sig kan ofta vara själva anledningen till resan, eller i alla fall en stor anledning – vi guidar dig till några av våra bästa boutiquehotell.
Ulrica T Ulrica T 2019-04-03

Tips på takbarer runt om i världen

Finns det något bättre än att se solnedgången över staden du besöker, på en takterrass med en god drink i handen? Ännu härligare blir det framåt skymning när stadens ljus glimrar som små stjärnor framför dig. Tycker du, precis som jag att det är något magiskt med takbarer? Här har du tips på takbarer värda att spana in!
Johanna N Johanna N 2019-03-31