Sommarens mest barnvänliga stränder - 5 långgrunda tips!

2017-05-30
Jessica E
Det finns många olika typer av stränder: sandstränder, stenstränder, långgrunda stränder och stränder där det blir djupt snabbt. Vissa har höga vågor, andra inga vågor alls. Det kan det vara lite av en djungel att hitta den perfekta stranden för dig som reser med barn; därför har vi sammanställt en lista över sommarens mest barnvänliga stränder.

La Pelosa, Sardinien

Du behöver inte ta dig hela vägen till Karibien för att ligga på vita sandstränder och bada i turkosblått hav. På Sardiniens nordvästra kust hittar vi denna pärla, en långgrund strand med stilla vatten. Detta gör den perfekt för yngre barn som gärna leker i vattenbrynet. Strax intill hittar du även bryggor och promenadstråk, vilket gör det enkelt att ta sig runt i området med barn.

800x600-lapelosa-tui
La Pelosa, Sardinen

Alcudia, Mallorca

I Alcudia på Mallorca hittar vi en riktigt lång strand - hela 14 kilometer. Här är det finkornig sand med lugnt vatten, vilket gör den perfekt för barnfamiljer.

800x600-alcudia
Alcudia, Mallorca

Elafonissi, Kreta

På sydvästra Kreta ligger denna omtalade strand, som består av pulveriserade snäckskal vilket ger stranden dess speciella ljusrosa färg. Elafonissi ligger i en så kallad lagun, vilket gör stranden tyst, stilla och långgrund. Helt enkelt som gjord för dig som reser med barn.

800x600-elafonissi
Elafonissi, Kreta

Nissi Beach, Cypern

På Cypern finns det många barnvänliga stränder. Fem kilometer väster om pulserande Ayia Napa finner du den här stranden med kritvit sand och turkost vatten. På strandens västra sida finns en liten sandö som gör området extra långgrunt. Missa inte fantastiska Nissi Beach!

Nissi Beach, Cypern

Punta Rata, Kroatien

Denna strand har kallats en av de vackraste i världen. Med sitt turkosa vatten och den fantastiska naturen är det inte svårt att förstå varför - den gör sig fantastisk både i verkligheten och på bild! Här har du möjlighet att utföra olika vattensporter och har samtidigt närhet till flera närliggande vackra stränder. I närheten hittar du också ett stort utbud av restauranger och stånd som säljer frukt och souvenirer. Punta Rata är också perfekt för dig som gillar att snorkla.

800x600-punta-rata
Punta Rata, Kroatien

Här hittar du TUIs utval av resor till Sardinien, Alcudia, Nissi Beach, Kreta och Makarska.

Liknande inlägg

En guide till Santa Maria

Santa Maria är en färgglad badort på ön Sal i Kap Verde. Här finns härliga hotell, bra restauranger, en lång strand och små butiker. Vad får man då inte missa i denna fina by? Här är vår guide till Santa Maria.
Towe A Towe A 2019-07-15

Citronhajar på Kap Verde

De böjda tänderna och det vassa luktsinnet gör citronhajen till en av havets mest effektiva köttätare. Den här solojägaren har fått namnet från sin gula färg. Medan deras syn sviktar så hittar de byten genom ampuller som registrerar elektriska fält. Människans syn är som bekant ganska bra i dagsljus, åtminstone så pass bra att du enkelt kan få syn på flera av dessa fantastiska varelser runt Kap Verdes kristallklara vatten.
Carl J Carl J 2019-07-11

Palats i Istanbul - 6 tips

I flera hundra år levde de ottomanska höjdarna i lyx få kan drömma om, sida vid sida med kammartjänare, präster och älskarinnor. När du promenerar i de färgglada flyglarna med intrikata och utsmyckade ornament får du en inblick i hur de levde och verkade. Här är en guide till Istanbuls bästa palats!
Carl J Carl J 2019-06-20

Världens minsta flygplatser

Glöm VIP-lounger, vindlande korridorer till olika byggnader och dussintals restauranger samt pop-up butiker... på världens minsta flygplatser får du istället nöjet att landa på ön som har Nederländernas enda vulkan eller besöka en restaurang som fått nya heltäckningsmattor så sent som 2008.
Hanna P Hanna P 2019-06-11