Sommarens mest barnvänliga stränder - 5 långgrunda tips!

2017-05-30
Jessica E
Det finns många olika typer av stränder: sandstränder, stenstränder, långgrunda stränder och stränder där det blir djupt snabbt. Vissa har höga vågor, andra inga vågor alls. Det kan det vara lite av en djungel att hitta den perfekta stranden för dig som reser med barn; därför har vi sammanställt en lista över sommarens mest barnvänliga stränder.

La Pelosa, Sardinien

Du behöver inte ta dig hela vägen till Karibien för att ligga på vita sandstränder och bada i turkosblått hav. På Sardiniens nordvästra kust hittar vi denna pärla, en långgrund strand med stilla vatten. Detta gör den perfekt för yngre barn som gärna leker i vattenbrynet. Strax intill hittar du även bryggor och promenadstråk, vilket gör det enkelt att ta sig runt i området med barn.

800x600-lapelosa-tui
La Pelosa, Sardinen

Alcudia, Mallorca

I Alcudia på Mallorca hittar vi en riktigt lång strand - hela 14 kilometer. Här är det finkornig sand med lugnt vatten, vilket gör den perfekt för barnfamiljer.

800x600-alcudia
Alcudia, Mallorca

Elafonissi, Kreta

På sydvästra Kreta ligger denna omtalade strand, som består av pulveriserade snäckskal vilket ger stranden dess speciella ljusrosa färg. Elafonissi ligger i en så kallad lagun, vilket gör stranden tyst, stilla och långgrund. Helt enkelt som gjord för dig som reser med barn.

800x600-elafonissi
Elafonissi, Kreta

Nissi Beach, Cypern

På Cypern finns det många barnvänliga stränder. Fem kilometer väster om pulserande Ayia Napa finner du den här stranden med kritvit sand och turkost vatten. På strandens västra sida finns en liten sandö som gör området extra långgrunt. Missa inte fantastiska Nissi Beach!

Nissi Beach, Cypern

Punta Rata, Kroatien

Denna strand har kallats en av de vackraste i världen. Med sitt turkosa vatten och den fantastiska naturen är det inte svårt att förstå varför - den gör sig fantastisk både i verkligheten och på bild! Här har du möjlighet att utföra olika vattensporter och har samtidigt närhet till flera närliggande vackra stränder. I närheten hittar du också ett stort utbud av restauranger och stånd som säljer frukt och souvenirer. Punta Rata är också perfekt för dig som gillar att snorkla.

800x600-punta-rata
Punta Rata, Kroatien

Här hittar du TUIs utval av resor till Sardinien, Alcudia, Nissi Beach, Kreta och Makarska.

Liknande inlägg

Hotell vid stranden på Rhodos – fem favoriter

Rhodos är den största av Tolvöarna vilket gör den till en av de mest mångsidiga, inte minst när det kommer till alla gyllene stränder du kan besöka. Vi har tidigare tipsat om de bästa utflykterna ön har att erbjuda, men suktar du efter stränder och kristallklart vatten behöver du knappast ge dig av på några längre sådana från våra hotell. Soldyrkaren, badgalningen, fotofantasten och speedo-älskaren, se hit - här är de bästa strandnära hotellen på Rhodos!
Carl J Carl J 2019-05-16

Fem favoritutflykter i grekiska övärlden

Greklands övärld har otroligt mycket att erbjuda. Som om klimatet, maten och stämningen inte vore nog, finns utflykter och aktiviteter som passar historienördar såväl som strandfotografer och äventyrare. Här listar vi fem av våra resenärers favoritutflykter i den grekiska övärlden.
Jakob R Jakob R 2019-05-10

Resa till Cypern med barn – 3 olika semestrar

Pålitligt solsken, massor av aktiviteter och barnvänligt långgrunda stränder. Sedan kan du själv lägga till cykelutflykter, båtturer eller lata dagar vid poolen. Som du märker finns det mycket att göra på Cypern med barn. Här har vi samlat våra bästa tips i form av tre olika inriktningar för en barnvänlig resa till Cypern.
Eva S Eva S 2019-05-09

Bästa familjehotellen på Cypern

Familjevänliga Cypern är en av Medelhavets mest solsäkra platser. Ön har alla grundingredienser för den perfekta barnresan, med smaker som tillfredsställer även de minsta och mest kräsna gästerna. Vad sägs om stränder, slott och sevärdheter från antiken? Släng med parker, vattenaktiviteter, muséer, båtturer och glass i stora lass. Det räcker för att skämma bort vems om helst. Här kan du kika in de mest familjevänliga hotellen på Cypern!
Carl J Carl J 2019-05-08