2016-12-22

Strandlekar för barn

Barn som stojar och skrattar i vattnet är själva sinnebilden av en skön familjesemester. Men vad leker de helst en dag på stranden? Vi har frågat några barn om vilka strandlekar de gillar.

Leka sjöjungfru

En lång sandstrand med mjuk sand och vatten som rullar in i strandbrynet är rena paradiset för familjer. Och det finns massor att hitta på när man vill leka på stranden. Att kasta boll eller jaga varandra i en rolig kull är några. Ebba, 9 år, älskar att leka i vattnet. – Jag tycker om att leka sjöjungfru i vattnet och att bada i vågorna för då åker man upp och ner, säger hon.

Sandslott och luffarschack

När Ebba inte är i vattnet bygger hon gärna sandslott på stranden. Även Lilly, 3 år, tycker om att sitta och leka i sanden. – Jag tycker om att bygga i sanden. Jag hämtar vatten i min hink och häller det i hål i sanden. Lillys storebror Leo, 9 år, brukar stå på sin pappas händer ute i vattnet. – Han kastar i väg mig i luften och då gör jag en kullerbytta. Vi brukar också spela luffarschack i sanden. Det är bara att rita med varsin kvist eller ett sugrör. Fast man måste akta sig för vågorna, för annars suddas spelet ut innan man är klar och då får man börja om, berättar Leo.

Kul med bollar

Bröderna Hampus, 14 år och Robin, 13 år föredrar att spela fotboll och volleyboll när de hänger på stranden. Linnéa, 12 år, har fler tips på vad man kan göra. – Man kan kasta boll till varann, snabbare och snabbare. Eller spela strandtennis, om det inte ligger några och solar precis där.

Andra lekar som barn (och vuxna) kan gilla:

  • Frisbee – hela familjen kan vara med
  • Längdhoppstävling i sanden
  • Gräva ner varandras kroppar i sanden
  • Dragkamp – knyt ihop några handdukar och dra!
  • Stafett med vattenballonger – stå på ett led, en person kastar en ballong till förste man i ledet (vid miss åker man ut, annars ställer man sig sist) tills en vinnare är kvar
  • Snäck-och-sten-jakt, samla saker för att kunna bygga fina konstverk i sanden
  • Vattenkull

Liknande inlägg

Kanarieöarna för två – stor tipsguide

På Kanarieöarna finns alla ingredienser för en lyckad semester på tu man hand. Det gäller vare sig du reser med din partner, syrra eller tennistränare. Och vare sig ni är ute efter smålyxig avkoppling, nya intryck, kulinariska höjdare eller äventyrssport. Här är tipsguiden som hjälper dig att hamna rätt.
Astrid S Astrid S 2019-09-14

Vad är medelhavsklimat?

Drömmer du ibland om att flytta till ett varmare klimat när vindarna blir svalare och mörkret sakta men säkert börjar smyga sig på här hemma? Många av oss svenskar gillar nog att åka till den del av världen där det är ett skönt och behagligt medelhavsklimat och värmen håller i sig långt in på hösten. Men vad är det då som kännertecknar ett medelhavsklimat?
Ulrica T Ulrica T 2019-08-28

Symphony of the Seas – världens största kryssningsfartyg

Världens största kryssningsfartyg Symphony of the Seas lever upp till sin titel. Egentligen handlar det inte om vem som är störst men ska man få plats med en park, flera stadsdelar, ett 20-tal restauranger och en hel del annat – då måste man helt enkelt bygga ett väldigt stort kryssningsfartyg.
Sara E Sara E 2019-06-13

Resa till Cypern med barn – 3 olika semestrar

Pålitligt solsken, massor av aktiviteter och barnvänligt långgrunda stränder. Sedan kan du själv lägga till cykelutflykter, båtturer eller lata dagar vid poolen. Som du märker finns det mycket att göra på Cypern med barn. Här har vi samlat våra bästa tips i form av tre olika inriktningar för en barnvänlig resa till Cypern.
Eva S Eva S 2019-05-09