Strandlekar för barn

2016-12-22
Eva S
Barn som stojar och skrattar i vattnet är själva sinnebilden av en skön familjesemester. Men vad leker de helst en dag på stranden? Vi har frågat några barn om vilka strandlekar de gillar.

Leka sjöjungfru

En lång sandstrand med mjuk sand och vatten som rullar in i strandbrynet är rena paradiset för familjer. Och det finns massor att hitta på när man vill leka på stranden. Att kasta boll eller jaga varandra i en rolig kull är några. Ebba, 9 år, älskar att leka i vattnet. – Jag tycker om att leka sjöjungfru i vattnet och att bada i vågorna för då åker man upp och ner, säger hon.

Sandslott och luffarschack

När Ebba inte är i vattnet bygger hon gärna sandslott på stranden. Även Lilly, 3 år, tycker om att sitta och leka i sanden. – Jag tycker om att bygga i sanden. Jag hämtar vatten i min hink och häller det i hål i sanden. Lillys storebror Leo, 9 år, brukar stå på sin pappas händer ute i vattnet. – Han kastar i väg mig i luften och då gör jag en kullerbytta. Vi brukar också spela luffarschack i sanden. Det är bara att rita med varsin kvist eller ett sugrör. Fast man måste akta sig för vågorna, för annars suddas spelet ut innan man är klar och då får man börja om, berättar Leo.

Kul med bollar

Bröderna Hampus, 14 år och Robin, 13 år föredrar att spela fotboll och volleyboll när de hänger på stranden. Linnéa, 12 år, har fler tips på vad man kan göra. – Man kan kasta boll till varann, snabbare och snabbare. Eller spela strandtennis, om det inte ligger några och solar precis där.

Andra lekar som barn (och vuxna) kan gilla:

  • Frisbee – hela familjen kan vara med
  • Längdhoppstävling i sanden
  • Gräva ner varandras kroppar i sanden
  • Dragkamp – knyt ihop några handdukar och dra!
  • Stafett med vattenballonger – stå på ett led, en person kastar en ballong till förste man i ledet (vid miss åker man ut, annars ställer man sig sist) tills en vinnare är kvar
  • Snäck-och-sten-jakt, samla saker för att kunna bygga fina konstverk i sanden
  • Vattenkull

Liknande inlägg

En guide till Santa Maria

Santa Maria är en färgglad badort på ön Sal i Kap Verde. Här finns härliga hotell, bra restauranger, en lång strand och små butiker. Vad får man då inte missa i denna fina by? Här är vår guide till Santa Maria.
Towe A Towe A 2019-07-15

Resa till Cypern med barn – 3 olika semestrar

Pålitligt solsken, massor av aktiviteter och barnvänligt långgrunda stränder. Sedan kan du själv lägga till cykelutflykter, båtturer eller lata dagar vid poolen. Som du märker finns det mycket att göra på Cypern med barn. Här har vi samlat våra bästa tips i form av tre olika inriktningar för en barnvänlig resa till Cypern.
Eva S Eva S 2019-05-09

Bästa familjehotellen på Cypern

Familjevänliga Cypern är en av Medelhavets mest solsäkra platser. Ön har alla grundingredienser för den perfekta barnresan, med smaker som tillfredsställer även de minsta och mest kräsna gästerna. Vad sägs om stränder, slott och sevärdheter från antiken? Släng med parker, vattenaktiviteter, muséer, båtturer och glass i stora lass. Det räcker för att skämma bort vems om helst. Här kan du kika in de mest familjevänliga hotellen på Cypern!
Carl J Carl J 2019-05-08

Klimatkompenserade familjehotell

TUI FAMILY LIFE heter hotellen för familjens bästa semester. Där hittar du allt från stora pooler till barnklubbar, fitnesspass, hälsosam mat och mycket annat. Men inte nog med det. Vi på TUI är dessutom det enda företaget i resebranschen som klimatkompenserar vårt främsta hotellkoncept för familjer. Och för den delen alla våra andra koncepthotell också.
Astrid S Astrid S 2019-05-07