Strandlekar för barn

2016-12-22
Eva S
Barn som stojar och skrattar i vattnet är själva sinnebilden av en skön familjesemester. Men vad leker de helst en dag på stranden? Vi har frågat några barn om vilka strandlekar de gillar.

Leka sjöjungfru

En lång sandstrand med mjuk sand och vatten som rullar in i strandbrynet är rena paradiset för familjer. Och det finns massor att hitta på när man vill leka på stranden. Att kasta boll eller jaga varandra i en rolig kull är några. Ebba, 9 år, älskar att leka i vattnet. – Jag tycker om att leka sjöjungfru i vattnet och att bada i vågorna för då åker man upp och ner, säger hon.

Sandslott och luffarschack

När Ebba inte är i vattnet bygger hon gärna sandslott på stranden. Även Lilly, 3 år, tycker om att sitta och leka i sanden. – Jag tycker om att bygga i sanden. Jag hämtar vatten i min hink och häller det i hål i sanden. Lillys storebror Leo, 9 år, brukar stå på sin pappas händer ute i vattnet. – Han kastar i väg mig i luften och då gör jag en kullerbytta. Vi brukar också spela luffarschack i sanden. Det är bara att rita med varsin kvist eller ett sugrör. Fast man måste akta sig för vågorna, för annars suddas spelet ut innan man är klar och då får man börja om, berättar Leo.

Kul med bollar

Bröderna Hampus, 14 år och Robin, 13 år föredrar att spela fotboll och volleyboll när de hänger på stranden. Linnéa, 12 år, har fler tips på vad man kan göra. – Man kan kasta boll till varann, snabbare och snabbare. Eller spela strandtennis, om det inte ligger några och solar precis där.

Andra lekar som barn (och vuxna) kan gilla:

  • Frisbee – hela familjen kan vara med
  • Längdhoppstävling i sanden
  • Gräva ner varandras kroppar i sanden
  • Dragkamp – knyt ihop några handdukar och dra!
  • Stafett med vattenballonger – stå på ett led, en person kastar en ballong till förste man i ledet (vid miss åker man ut, annars ställer man sig sist) tills en vinnare är kvar
  • Snäck-och-sten-jakt, samla saker för att kunna bygga fina konstverk i sanden
  • Vattenkull

Liknande inlägg

Disneyland i världen - 6 nöjesparker

Att kliva rakt in i sagornas värld är en upplevelse, oavsett vad du har för ålder och intressen. Promenera omkring i Askungens slott, möta Chewbacca och Buzz Lightyear, åka berg-och-dal-bana eller sitta bredvid Lilla sjöjungfrun i grottan. Vi ger dig nyckeln till Walt Disneys sex temaparker runtom i världen.
Eva S Eva S 2019-03-06

Barbados – ett perfekt resmål för en romantisk semester

Bländande vita stränder, turkost vatten och tropisk grönska. Barbados har verkligen allt du kan förvänta dig av ett karibiskt paradis, och lite till. Simma med sköldpaddor, besök botaniska trädgårdar och avsluta dagen på klipporna vid Northpoint framför en magisk solnedgång. Det är helt klart till Barbados du ska åka till för att få en riktigt romantisk resa med din kärlek.
Johanna N Johanna N 2019-02-27

Att flyga med spädbarn - tips för din bebis flygresa

Inför första flygresan med din bebis kan det kännas lite nervöst och visst är det en annan upplevelse än att flyga utan barn så här har vi samlat lite tips och saker att tänka på. Sist finner du dessutom ett förslag på en packlista för när du ska flyga med spädbarn.
Emily G. Emily G. 2019-01-01

Vad innebär All Inclusive – intervju med en expert

När du väljer All Inclusive ingår alla måltider och dryck. Men om det kan vara svårt att planera en måltid för fyra personer – tänk dig då att dagligen planera tre bufféer åt hundratals gäster! Därför passade jag på att fråga Angel Rivero som jobbar på Nordotel om hur de säkrar alla favoriträtter och samtidigt bjuder på nya matupplevelser i Bahia Feliz på Gran Canaria.
Hanna P Hanna P 2018-10-19