Semester i Spanien – ja tack!

2017-01-23
Johan S
Sol, god mat och tupplur mitt på dagen. Finns det skäl att inte resa till Spanien? Nä. Här är några av våra bästa tips till semesterlandet framför andra.

Spanien har en ö för varje smak

Om du skulle förklara vad semester är för en utomjording, visa upp en bild på Mallorca. Det är solsäkert, enkelt att ta sig runt, naturen är storslagen och om du vill göra något annat än att ligga vid stranden eller poolen kan du alltid känna pulsen i lilla storstaden Palma eller besöka en lokal marknad i till exempel Inca eller Alcudia. Fler tips:

  • Ibiza med bohemchict mode och hett klubbliv
  • Menorca där du kan cykla eller rida längs stigar runt hela ön
  • Och visste du att du numera kan semestra på Kanarieöarna även på sommaren?
Mallorca – en av alla anledningar att resa till Spanien i sommar.
Mallorca är en favorit som alltid håller. Det är solsäkert, enkelt att ta sig runt och det finns något för alla.

Det är okej att ta siesta

Siesta är på riktigt. Mellan 14-17-tiden kommer du märka att tempot blir lugnare när många affärer och restauranger stänger ner. Varför inte passa på att ta en tupplur själv också, du har ju ändå semester.

Spanien är stooort

Madrid är Spaniens hjärta. Men det är också en bra utgångspunkt för dig som vill se mer av detta vidsträckta land. Varför inte hyra bil och göra en roadtrip i Don Quijotes fotspår till La Mancha – 15 mil från huvudstaden. Många av de väderkvarnar som Cervantes antihjälte slogs med finns fortfarande kvar.

TUI tipsar om varför du ska resa till Spanien i sommar: Madrid
Madrid är en bra utgångspunkt för dig som vill uppleva mer av Spanien.

Kom hem med ett svärd som souvenir

Skippa kylskåpsmagneterna och bege dig istället till Toledo, sju mil utanför Madrid. Staden, som är upptagen på Unescos världsarvslista, är berömd för sin långa tradition av att tillverka svärd av hög kvalitet.

Spaniens kust – inte bara Medelhavet

Märkligt nog är Spaniens vackra Atlantkust okänd för oss nordbor, trots att den har några av landets finaste stränder. Men om du ska göra som spanjorerna själva, är det till Costa de la Luz du ska resa till på din semester.

TUI tipsar om Costa de la Luz, spanjorernas "egen" kust
Costa de la Luz är kusten dit spanjorerna själva vallfärdar.

Häng med i snacket

Valde du tyska i skolan? Ingen fara, med appen Duolingo (iOS, Android) kommer du ändå snart att vara ifatt klasskompisarna som läste spanska. Ett roligt och enkelt sätt att lära sig ett nytt språk, dessutom gratis.

Storstad + sol och bad

Det är något visst att ta tunnelbanan till Barcelonas kilometerlånga strand La Barceloneta och gräva ner fötterna i sanden efter en lång dags shopping. Kanske drömmer du om allt gott du ska äta på kvällen i Barri Gòtic, stadens äldsta kvarter med vindlande gränder och romantiska restauranger.

Börja kvällen med smått och gott

Visst kan det kännas ovant för en nordbo att gå från bar till bar och småäta sig fram bland tapas och pinchos. Försök bara att tänka på det som en kontinental form av smörgåsbord. Lite mer avslappnat, lite godare och framförallt roligare.

Börja kvällen med att småäta dig fram bland tapas.
Tapas. En mer kontinental form av smörgåsbord.

Liknande inlägg

Disneyland i världen - 6 nöjesparker

Att kliva rakt in i sagornas värld är en upplevelse, oavsett vad du har för ålder och intressen. Promenera omkring i Askungens slott, möta Chewbacca och Buzz Lightyear, åka berg-och-dal-bana eller sitta bredvid Lilla sjöjungfrun i grottan. Vi ger dig nyckeln till Walt Disneys sex temaparker runtom i världen.
Eva S Eva S 2019-03-06

Barbados – ett perfekt resmål för en romantisk semester

Bländande vita stränder, turkost vatten och tropisk grönska. Barbados har verkligen allt du kan förvänta dig av ett karibiskt paradis, och lite till. Simma med sköldpaddor, besök botaniska trädgårdar och avsluta dagen på klipporna vid Northpoint framför en magisk solnedgång. Det är helt klart till Barbados du ska åka till för att få en riktigt romantisk resa med din kärlek.
Johanna N Johanna N 2019-02-27

Romantisk weekend - 6 hotelltips

Alla hjärtans dag igen, kanske har du glömt bort det eller så tycker du bara att det är kommersiellt trams. Eller så är du en hopplös romantiker och tycker att denna dag är den bästa på hela året. Hur som helst, varför inte överraska din älskling med en romantisk weekend? Som tur är bor vi nära många drömmiga städer i Europa. Och för att sätta guldkant på resan har vi samlat ihop några riktigt romantiska hotell.
Marie L Marie L 2019-02-14

Sportklättring på Kalymnos

Googla ordet klättring, och snart sitter du och läser om den grekiska ön Kalymnos. Bland sportklättrare har den samma status som Michelinkrogar har för foodies. Varför? Vi har tagit reda på svaret och träffat en expert som själv har hängt som en apekatt under öns överhängande klippor.
Astrid S Astrid S 2019-01-30