Recept på lobster roll – laga hummer à la New York till nyårsmiddagen

2016-12-29
Karin M
Nu har New York-favoriten lobster roll även hittat till Norden. Lagom till nyårsafton bjuder vi på recept på trendrätten Maine lobster roll från restaurangen Red Hook Lobster i New York. Missa inte att imponera på ditt sällskap med den här utsökta hummerrullen på nyårsmenyn!

new york

Ingredienser

 • 125 gram kokt hummer, delad och urtagen
 • 1 msk finhackad selleri
 • Citronjuice (färskpressad)
 • Salt och peppar
 • 1 msk majonnäs
 • Vitt bröd (t.ex fralla, baguette eller korvbröd)
 • Sallad eller vitkål
 • Paprikapulver

Gör så här:

 1. Grovhacka hummerköttet

 2. Blanda i finhackad selleri

 3. Några stänk färskpressad citronjuice

 4. Krydda med salt och peppar efter smak

 5. Addera majonnäs och blanda

 6. Grilla eller smörstek ett vitt bröd lätt (t.ex. en minibaguette, fralla eller korvbröd)

 7. Grunda brödet med lite vitkål eller gemsallad

 8. Lägg i hummerröran i brödet

 9. Toppa med lite paprikapulver. Ät och njut!

Restaurangen Red Hook Lobster hittar du på Manhattan och i Brooklyn. Gör ett besök på din nästa resa till New York!

Liknande inlägg

Afternoon Tea världen över

En klassisk Afternoon Tea består av ett bord fullt av godsaker, scones, smörgåssnittar och en uppsjö av tesorter, på ett fint uppdukat bord. Traditionen är ursprungligen från England, men numera kan du njuta av en Afternoon Tea på många olika sätt och platser i världen. Här kommer tips på några riktiga guldkorn, både traditionella och med en tvist!
Johanna N Johanna N 2019-03-11

Romantisk weekend - 6 hotelltips

Alla hjärtans dag igen, kanske har du glömt bort det eller så tycker du bara att det är kommersiellt trams. Eller så är du en hopplös romantiker och tycker att denna dag är den bästa på hela året. Hur som helst, varför inte överraska din älskling med en romantisk weekend? Som tur är bor vi nära många drömmiga städer i Europa. Och för att sätta guldkant på resan har vi samlat ihop några riktigt romantiska hotell.
Marie L Marie L 2019-02-14

Nyårsweekend - hit ska du åka

Ta några extra lediga dagar och fira nyår utomlands. Säg hej då till det gamla och skåla in det nya året på en helt ny plats i Europa. Upptäck nya platser, njut av god mat, härliga hotell, känn historiens vingslag och få minnen för livet under din nyårsweekend. Här kommer 5 tips på städer som firar nyår lite extra bra.
Towe A Towe A 2018-12-11

Golfweekend - tips på bra resmål

Är du en golfälskare? Snart är hösten här och golfsäsongen hemma i Sverige börjar lida mot sitt slut. Mitt tips är att ta en weekend och förlänga golfsäsongen. Medelhavet är populärt under höst- och vinterhalvåret. Det är solsäkert, behaglig temperatur och bara en kort flygresa bort. Nedan listar jag resmål med golfbanor som håller hög klass och dessutom får du tips på det bästa boendet.
Amanda Amanda 2018-09-14