Golfweekend - tips på bra resmål

Är du en golfälskare? Snart är hösten här och golfsäsongen hemma i Sverige börjar lida mot sitt slut. Mitt tips är att ta en weekend och förlänga golfsäsongen. Medelhavet är populärt under höst- och vinterhalvåret. Det är solsäkert, behaglig temperatur och bara en kort flygresa bort. Nedan listar jag resmål med golfbanor som håller hög klass och dessutom får du tips på det bästa boendet.

Mallorca

Mallorca har ett flertal golfbanor från Alcudia i norr till Palma i söder. De flesta är placerade kring Palmabukten. Här nedanför tipsar jag om två kända golfbanor av internationell klass och bra hotell i närheten.

Golf på Mallorca

Golf Son Gual
Antal hål: 18
Bantyp: Linksbana, park
Greenfee: Ca 980–1170:-

Golf Son Antem
Antal hål: 36, två 18-hålsbanor
Bantyp: Park
Greenfee: Ca 790:-

Hotelltips: Son Antem Golf Resort and Spa & HM Alma Beach

Alicante

Costa Blanca och Alicante är ett av de populäraste resmålen bland svenska golfare. Här finns golfbanor från Benidorm i norr till La Manga som ligger 1,5 timme söder om Alicante. La Manga är en 22 km smal landsremsa som bara är några hundra meter bred. Längs båda sidorna finns stränder och ett bra utbud av mysiga restauranger. Ett tips är restaurangen San Antonio.

Golf i Alicante

La Manga
Antal hål: 54, tre 18-hålsbanor North Course, South Course och West Course
Bantyp: Park
Greenfee: Ca 1900:-

Hotelltips: Maya Hotel & NH Alicante

Marbella

Costa del Sol som även kallas Costa del Golf har upp mot 60 banor som sträcker sig från Malaga ner till Estepona i söder. Tillsammans med dryga 300 soldagar om året är denna kust och Marbella ett mycket populärt golfresmål.

Golf i Marbella

Marbella Golf Country Club
Antal hål: 18
Bantyp: Sluttning
Greenfee: Ca 1100:-

Aloha Golf Club
Antal hål: 18
Bantyp: Park
Greenfee: Ca 1750:-

Hotelltips: Sultan Aparthotel & NH Marbella

Vill du passa på att åka några dagar längre än en weekend har vi bra golfresor till Teneriffa, Gran Canaria och Portugal.

Teneriffa

Teneriffa har ett unikt klimat då ön ligger i fyra olika klimatzoner. Mest solsäkert är det i söder men bara en timma norrut kan det kan skilja flera grader i temperatur. De flesta golfbanor ligger på södra Teneriffa omkring Playa de las Americas bort till Los Gigantes. I norr finns bara en golfbana men som bjuder på en enorm utsikt över vulkanen Teide. När du är på Teneriffa kan du åka över till La Gomera och spela en runda.

Golf på Teneriffa

Golf Costa Adeje
Antal hål: 27, en 18-hål och en 9-hål
Bantyp: Park
Greenfee: Ca 1020:-

Amarilla golf
Antal hål: 18
Bantyp: Park/öppen
Greenfee: Ca 800:-

Hotelltips: H10 Costa Adeje Palace,Villa Maria & RIU Arecas

Gran Canaria

Gran Canaria har 8 golfbanor och även Spaniens äldsta golfbana – Real Club de Golf de Las Palmas. Det är dock sydkusten som lockar mest och där de bästa banorna finns. Många säger att banorna är som bäst november–december och i maj. Hål 18 på Anfi Tauro sägs dessutom vara ett av de bästa hålen på Gran Canaria.

Golf på Gran Canaria

Anfi Tauro Golf
Antal hål: 27, en 18-hål och en 9-hålsbana
Bantyp: Kuperad
Greenfee: Ca 780–1100:-

Salobre Golf Resort
Antal hål: 36, två 18-hålsbanor
Bantyp: Kuperad
Greenfee: Ca 930–1150:-

Hotelltips: Salobre Hotel & Resort & RIU Vistamar

Portugal, Tavira

Det sägs att man får mycket för pengarna när man reser till Lissabon och Algarve och spelar. Det finns flera mästerskapsbanor där Europatouren spelar och i hela Portugal finns omkring 70 golfklubbar. TUI har sitt berömda hotell Robinson Club Quinta da Ria som ligger vid två av Portugals mest berömda golfbanor – Quinta da Ria och Quinta da Cima. Här finns dessutom tennisbanor, cykelturer och lyxiga massagebehandlingar. Robinson är det rätta hotellet för dig som har träning och hälsa i fokus. Konceptet är en favorit hos mig – då deras mat och WellFood Corner är helt grym.

Golf i Portugal

Quinta da Ria & Quinta da Cima
Antal hål: 36, två 18-hålsbanor
Bantyp: Park
Greenfee: Ca 600–1000:-

Hotelltips: Robinson Club Quinta da Ria

Cypern

Cypern är temperaturen oftast aldrig under 15 grader någon gång på året och är solsäkert nästintill hela året. Aphrodite Hills är en av öns bästa anläggningar med allt från ett lyxigt klubbhus, restauranger, villor till ett kapell där du kan gifta dig intill golfbanan. Cypern har dessutom Medelhavets renaste vatten enligt EU.

Golf på Cypern

Aphrodite Hills Golf
Antal hål: 18
Bantyp: Park
Greenfee: Ca 1000–1500:-

Hotelltips: TUI Sensatori Resort Aphrodite Hills by Atlantica

Är du inte på jakt efter sol är ett tips att flyga till Dublin och sedan fortsätta till några av världens bästa golfbanor strax utanför stan!

Läs mer om golfresor »

Passa på att ta en hyrbil under resan »

Trevlig resa!

Liknande inlägg

5 bästa destinationer för cykling

Här är några av de allra bästa destinationerna i Europa för dig som ville cykla. Följ med längs de vita vägarna i Italien, de franko-germanska Alsace och de utmanande bergen på Mallorca. Läs vidare för tips på hur du får en cykelsemester med fantastiska landskap, mysiga byar och badplatser.
Hanna P Hanna P

7 tips på weekendstäder med härliga stränder! (och 2 bubblare)

Att hösten är här betyder inte att du missat chansen att njuta av sol och bad. Du kan nå värmen utan att flyga i flera timmar eller vara borta i flera veckor. Sensommarvärmen finns närmare än du kanske tror. Här är sju städer i Europa där du enkelt kan kombinera en cityweekend med strandhäng.
Hanna P Hanna P

Romantisk weekend - 6 hotelltips

Alla hjärtans dag igen, kanske har du glömt bort det eller så tycker du bara att det är kommersiellt trams. Eller så är du en hopplös romantiker och tycker att denna dag är den bästa på hela året. Hur som helst, varför inte överraska din älskling med en romantisk weekend? Som tur är bor vi nära många drömmiga städer i Europa. Och för att sätta guldkant på resan har vi samlat ihop några riktigt romantiska hotell.
Marie L Marie L

Njut av jul utomlands

Drömmer du om jul utomlands, att fly stressen här hemma och resa till varmare breddgrader eller kanske en storstad? Du är inte ensam. Ressuget är alltid stort kring jul och nyår och till exempel så ligger antalet bokade resor till Kanarieöarna i år 10 procent över mot vad de gjorde under samma period i fjol.
Jessica E Jessica E