Resor
till
Dublin

Pris från

...

Våra hotell

14 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • 1,5 liter vattenca 12:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad-1 timme
  • HuvudstadDublin
  • SpråkIriska, engelska
  • Folkmängd4 773 000

Resor till Dublin

Dublin

Dublin är en kompakt stad där det är lätt att ta sig runt till fots mellan pubar, restauranger, museer och parker. Här är avstånden korta mellan skyddshelgonet St Patricks Cathedral och ölbryggeriet Guinness Storehouse. Två ställen bland många som är väl värda ett besök i denna vänliga huvudstad.

Trinity College och whiskey

Floden Liffey delar Dublin i norr och söder. I den södra delen ligger stadens oas, den vackra parken St Stephen´s Green och sevärdheter som universitet Trinity College, Dublin Castle och nöjesdistriktet Temple Bar. Här ligger också Grafton Street, Dublins mest populära shoppinggata med bland annat det exklusiva varuhuset Brown Thomas.

Norr om floden går paradgatan O´Connell Street, här ligger också Old Jameson Distillery där du kan lära dig mer om irländsk whiskeytillverkning. Författargalleriet The Writers Museum och berömda Abbey Theatre, Irlands nationalteater lockar många kulturintresserade till Dublin.

I litteraturens huvudstad kan det väl vara på sin plats att besöka en boklåda. Hos Greens, vid Merrion Square, har de flesta stora irländska författare strosat omkring. Om du blir sugen på att veta mer om dem kan du förflytta dig till Författarmuseet, Dublin Writer´s Museum, vid Parnell Square. Det berömda universitetsområdet Trinity College är också värt ett besök, med det imponerande biblioteket och skattkammaren med mästerverket, Book of Kells.

Dublinia och Dublin Castle

Om du är intresserad av historia bör du gå till Dublinia och titta på deras multimediapresentation av staden. En lektion i Dublins händelserika historia som kan väcka liv i skolans tröttaste elev. Slottet Dublin Castle är också värt en rundvandring. Det byggdes på 1200-talet och står i sin tur på ett gammalt vikingaslott. Om det gick vilt till på vikingatiden, kan vi meddela att det går ganska vilt till än i dag, strax intill slottet.

En annan sida av stadens charm och historia visar sig i de georgianska husen med sina vackert målade dörrar – ofta i förfallet skick – som signalerar att du kommit till en stad där livet i sig är mycket viktigare än en fasad.

Konst och nöjen i Temple Bar

Temple Bar är konst- och nöjesområdet med många av stans bästa gallerier, barer och restauranger. Intill Temple Bar ligger Powerscourt Centre, ett stort lagerhus från 1700-talet som idag är ett välbesökt shoppingcenter. Ett populärt sätt att från Temple Bar gå över på andra sidan floden är att promenera över den lilla gjutjärnsbron Ha´penny Bridge.

Matkultur & Guinness

Ett pubbesök – till exempel på Dublins äldsta pub The Brazen Head på Lower Bridge Street – ger dig en påtaglig känsla av den vänliga atmosfären i staden. Pröva en mörk, bittersöt Guinness med krämvitt skum - det finns även ett museum i Dublin tillägnat denna världberömda öl - museet har dessutom en egen skybar med fantastisk utsikt över staden. Restauranger i olika prisklasser hittar du runt om i Dublin. De irländska restaurangerna använder sig ofta av lokala råvaror i sin matlagning: lamm, krabba, ostron, musslor och lax.

Res till Dublin med TUI

Våra resor till Dublin går med reguljärt flyg vilket innebär att reslängderna är flexibla. Vi har inga guider på resmålet men du når vårt onlinecenter med telefon, mejl eller sms – både före och under resan.

Restyper i Dublin