Resor
till
Phu Quoc

Pris från

...

Våra hotell

31 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
 • Enkel middagca 80:-
 • 1 liter vattenca 5:-

Fakta

Visa all fakta
 • ValutaDong (VDN)
 • Tidsskillnad+6 timmar
 • HuvudstadHanoi
 • SpråkVietnamesiska
 • Folkmängdca 103 000

Resor till Phu Quoc

Phu Quoc

Vietnams största ö Phu Quoc är ett tropiskt paradis med regnskog, fiskebyar och långa vita stränder. Hos oss på TUI kan du resa till Phu Quoc med bekvämt charterflyg – en toppmodern Dreamliner som flyger nonstop från Stockholm på cirka 11 timmar.

Efter att ha landat möts du av samma tropiska grönska, sköna klimat och långa ljusa sandstränder som vi lärt oss älska i Thailand. Ändå är Phu Quoc något annat. Ett resmål för nyfikna. För dig som vill ha en tropisk sol- och badresa men samtidigt möta något nytt. Under vinterhalvåret har vi resor till Phu Quoc, då vädret är som bäst på väst-och sydkusten.

En oslipad diamant

Phu Quoc ligger rakt väster om Ho Chi Minh-staden, känt som Saigon, i Siambukten nära gränsen till Kambodja. Den är Vietnams största ö med en yta ungefär som Bornholms. I jämförelse med Thailand är servicen och infrastrukturen inte lika utvecklad men för varje år finns det nya hotell att välja mellan. Du hittar gott om spännande mat från det lokala köket och kan leva ett skönt barfotaliv på stränder där man inte behöver trängas.

Hotelltips

Milslånga stränder

Phu Quoc erbjuder en mängd vackra sandstränder runt hela ön där du kan bo eller enkelt ta dig på en dagsutflykt. Här är några tips:

 • Dai Beach – på västkusten strax norr om Duong Dong, en kort biltur från hotellen i Duong Dong ligger denna vackra och charmiga strand kantad av Casuarinaträd varvat med hängande palmer. Stranden är oftast lugn, badvänlig och stora delar är fortfarande orörd.

 • Long Beach – sträcker sig söderut från Duong Dong nästan två mil. Det var hit de första av Phu Quoc backpackers kom och idag är det mycket hotell och strandbarer utmed stranden, varvat med oexploaterade sträckor av fin sandstrand som är perfekt för en långpromenad eller ett dopp. På vinterhalvåret gör vindarna att vattnet ofta är helt stilla. Här ligger också de flesta av våra hotell.

 • Khem Beach – ljus och vacker sandstrand i en bukt på sydkusten som är perfekt för bad. Här ligger lyxiga JW Marriott Emerald Bay.

 • Gahn Dau Beach – liten och vacker palmkantad sandstrand uppe på nordkusten. Ett bra utflyktstips då det är lugnare och fortfarande inte mycket byggt intill. Ifrån strandkanten kan du se ända till Kambodja.

Asiatisk fisksås

Fiskare med traditionella toppiga hattar drar upp sina nät i båtar som liknar ärtskidor. På träställningar längs kusten hänger bläckfisk och ansjovis på tork. Av det gör man den pikanta asiatiska fisksås som Phu Quoc är känd för och som exporteras över hela världen.

Genuin hamnstad

Vid en flodmynning där stranden Long Beach slutar i norr hittar du hamnstaden Duong Dong. Det är en genuin vietnamesisk småstad med en spännande nattmarknad och flera enkla men välskötta restauranger. Väl värd ett besök.

Spännande mat

Det vietnamesiska köket har blivit känt världen över. Grillade eller friterade läckerheter smaksätts ibland med het chili, ibland med milda men raffinerade kombinationer av till exempel kokos, lime, fisksås och färska örter. På Phu Quoc har havets frukter i form av räkor, krabba, hummer och exotiska fiskar en särskilt stor plats.

Utflyktstips

 • Örundturer med allt från pepparodling till tempel
 • Paddling och snorkling
 • Fiska bläckfisk i solnedgången

Restyper i Phu Quoc