Resor
till
Kapstaden

Pris från

...

Våra hotell

11 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 140:-
  • 1 liter vattenca 7:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaSydafrikanska rand (ZAR)
  • Tidsskillnad+ 1 (sommar 0)
  • HuvudstadPretoria
  • SpråkEngelska, afrikaans och många lokala språk
  • Folkmängdca 4 524 000

Resor till Kapstaden

Kapstaden

Precis vid Taffelbergets fot ligger Kapstaden med sin vibrerande stadskärna, intressanta historia och vackra stränder. Besök Nelson Mandelas fängelsecell på Robben Island, se pingviner på Boulder’s Beach och vandra med fantastisk utsikt på Signal Hill. Här får du uppleva allt och lite till.

Det platta Taffelberget syns på långa vägar och är lite av ett landmärke för Kapstaden. Åk upp till toppen med linbana eller sätt på dig vandringskängorna. Även de kringliggande bergstopparna Signal Hill, Lion’s Head och Devil’s Peak bjuder på storslagna vandringsmöjligheter. Vad du än väljer får du garanterat en utsikt med wow-faktor.

City Bowl

Kapstadens centrum kallas för City Bowl eftersom bergsluttningarna runt om staden bildar en naturligt formad skål. Här hittar du det Instagramvänliga området Bo-Kaap med sina färgglada hus och District Six med sin turbulenta historia. I det populära hamnområdet V&A Waterfront kan du äta gott, shoppa eller bara strosa runt och njuta av utsikten. Första torsdagen i varje månad arrangeras en livfull gatufest med foodtrucks, livemusik och konstgallerier som håller öppet till sent.

Pingviner, vingårdar och historia

Se pingviner i hundratals på Boulder’s Beach och besök frodiga vingårdar strax utanför staden. Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad är för många ett måste under sin vistelse i Kapstaden. Du kan också besöka hans forna hem i Soweto strax utanför Johannesburg. Även fästningen Castle of Good Hope från 1600-talet är värd ett besök om historia ligger högt på intresselistan.

Kapstadens Riviera

Atlantic Seaboard är känt som Kapstadens Riviera och sträcker sig från V&A Waterfront i norr till Hout Bay nere på västkusten. Körsträckan är väldigt fin och slingrar sig mellan berg, hav och ett pärlband av små kustbyar. Stanna gärna till i Camps Bay som är en populär semesterby under sommarmånaderna. Ha picknick på stranden, surfa eller ta en paus på ett café längs med den palmkantade boulevarden.

Safari och valskådning

Ett måste när du besöker Sydafrika är att göra en safari och möta vilda djur som lejon, elefanter och noshörningar. I Västra Kapprovinsen finns Aquila Game Reserve där du med lite tur kan se The big five. Är du mer intresserad av det marina livet kan du göra en valsafari. Sydafrikas västkust är en av världens bästa platser för marina upplevelser. Här kan du se gigantiska knölvalar hoppa bland vågorna eller se en livs levande vithaj.

Restyper i Kapstaden