Resor
till
Västra Kapprovinsen

Pris från

...

Våra hotell

23 st

Prisnivå

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaSydafrikanska rand (ZAR)
  • Tidsskillnad+ 1 (sommar 0)
  • HuvudstadPretoria
  • SpråkEngelska, afrikaans och många lokala språk
  • Folkmängd57,7 milj

Resor till Västra Kapprovinsen

Västra Kapprovinsen

I den natursköna Västra Kapprovinsen ligger många av Sydafrikas höjdpunkter: Kapstaden, Taffelberget och vindistrikten. Här hittar du upplevelser och aktiviteter för naturfantaster, djurälskare, äventyrare och livsnjutare.

Västra Kapprovinsen ligger i det sydvästliga hörnet av Sydafrika och har kust både mot Indiska oceanen och mot Atlanten. Här finns platser som Godahoppsudden och Kaphalvön. Med TUI kan du bo i Kapstaden och göra utflykter till vindistriktet Stellenbosch - eller tvärtom.

Kapstaden, vingårdar och Garden Route

Kapstaden har ett dramatiskt landskap där höga berg inramar staden. Bästa utsikten har du om du tar linbanan upp till det berömda Taffelberget (Table Mountain). Metropolen Kapstaden har ett populärt hamnområde, Waterfront, som kryllar av restauranger och butiker. Och kanske det mest utmärkande av allt: stranden Boulders Beach som är full av pingviner. På tröskeln till Kapstaden ligger vingårdar där du kan prova viner av hög kvalitet. Här börjar också Garden Route – en av världens vackraste bilrutter som tar dig förbi sanddyner, grönskande dalgångar och små kustsamhällen som ostronstaden Knysna. Hyr en bil redan hemifrån och lägg upp din egen road trip.

Safari och valskådning

Att göra en safari och möta vilda djur som lejon, elefanter och noshörningar är ett måste när du besöker Sydafrika. I Västra Kapprovinsen finns Aquila Game Reserve där du med lite tur kan se The big five. Är du mer intresserad av det marina livet kan du göra en valsafari. Sydafrikas västkust är en av världens bästa platser för marina upplevelser. Här kan du se gigantiska knölvalar hoppa bland vågorna eller se en livs levande vithaj.

Välj ett resmål

Under länkarna läser du mer om Västra Kapprovinsens stränder, städer, sevärdheter och bästa hotell.
Kapstaden – stränder, shopping och gourmetkrogar varvas i staden som hamnar högt på topplistor över världens vackrast belägna storstäder.
Stellenbosch – Sydafrikas mest kända vindistrikt med ett idylliskt grönt landskap och fina golfbanor.
False Bay – surfarnas paradis i en bukt av Atlanten, en timmes bilresa från Kapstaden.

Restyper på Västra Kapprovinsen