Resor
till
False Bay

Pris från

...

Våra hotell

6 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 140:-
  • 1 liter vattenca 7:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaSydafrikanska rand (ZAR)
  • Tidsskillnad+ 1 (sommar 0)
  • HuvudstadPretoria
  • SpråkEngelska, afrikaans och många lokala språk
  • Folkmängd4 524 000

Resor till False Bay

False Bay

Bukten False Bay i Kapstaden sträcker sig som ett gigantiskt C längs den afrikanska kusten sydost om Taffelberget och är ett perfekt resmål att upptäcka med hyrbil. Besök vingårdar, speja efter valar, vandra vid Godahoppsudden, hitta bästa surfvågen i Muizenberg, häng med pingviner på Boulder’s Beach och ta vykortsvackra bilder på ändlösa sandstränder.

Våra hotell i False Bay är belägna både längs bukten och inåt landet. Här kan du välja att bo i lugnare omgivningar samtidigt som du har Kapstadens storstadspuls och många sevärdheter på bekvämt avstånd.

Fiskebyn Kalk Bay

I False Bays vänstra hörn hittar du den pittoreska fiskebyn Kalk Bay som på senare år har blivit hippt och lite trendigt med många kaféer och mysiga bistron. Här finns trevliga fiskrestauranger där du kan njuta av nyfångad fisk och färska skaldjur. Strosa i hamnen och se när fiskebåtarna kommer in med dagens fångst. Längs Kalk Bays shoppinggata finns restauranger, flera konstgallerier, vintage-bokhandlare och antikhandlare. Missa inte den instagram-vänliga sandstranden St James Beach med sina färgglada badstugor strax utanför Kalk Bay.

Surfarnas paradis - Muizenberg

Endast en kort tur från Kalk Bay hittar vi ett av de högst rankade surfparadisen i Sydafrika - Muizenberg. Härifrån sträcker sig stranden 40 km längs bukten False Bay hela vägen till Helderberg-regionen. Hit kommer surfare från hela världen för att hitta den bästa vågen och nybörjare i alla åldrar för att lära sig surfa. I Muizenberg är tempot avslappnat och överallt i staden känns vibbarna av surfkulturen. Strosa längs strandpromenaden Surfer’s Corner slå dig ned på ett av kaféerna, njut av folklivet och shoppa i surfbutiker.

Vingårdar, vandring och top notch-restauranger

Sydafrika är känt för sina fina viner. Missa inte ett besök på vingård när du besöker Sydafrika, här finns många gömda pärlor som t ex vingårdarna i Somerset West. Området Somerset West bjuder också på top notch-restauranger, mikrobryggerier, golfbanor och fina vandringsleder.

Pingvinerna på Boulder's Beach

Ta en tur till stranden Boulder's Beach belägen vid en av Sydafrikas äldsta städer Simon’s Town. Det här är stället med wow-faktor. Förutom den vackra sandstranden med klippor och sand finns här en pingvinkoloni - sida vid sida trivs både solbadare och pingviner. På stranden har de sydafrikanska pingvinerna sitt häckningsområde, så har du tur kan du även få se små bedårande pingvinungar som vaggar fram och tillbaka. Området har många vandringsleder och är också ett skyddat naturområde och tillhör världsarvet Table Mountain National Park.

Restyper i False Bay