Resor
till
Stellenbosch

Pris från

...

Våra hotell

6 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 140:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaSydafrikanska rand (ZAR)
  • Tidsskillnad+ 1 (sommar 0)
  • HuvudstadPretoria
  • SpråkEngelska, afrikaans och många lokala språk
  • Folkmängd57,7 milj

Resor till Stellenbosch

Stellenbosch

Den idylliska staden Stellenbosch lockar livsnjutare med en förkärlek för god mat och fina viner. Förutom vinbarer och gourmetrestauranger finns fler än 150 vingårdar att besöka runt knuten. Vill du ha ut ännu mer av semestern är det bara fem mil till Kapstadens alla sevärdheter.

Stellenbosch – nära Kapstaden – är en av landets vackraste städer grundad av holländarna på 1600-talet. Välbevarade vita byggnader i olika stilepoker från flera hundra år tillbaka präglar stadsbilden. Gator och boulevarder kantas av gamla ekar och restauranglivet i universitetsstaden är levande med bra krogar i överflöd. Staden är lättillgänglig och perfekt att utforska till fots.

Vingårdar och vackra vyer

Stellenbosch är ett av Sydafrikas främsta vindistrikt med fler än 150 vingårdar. Hyr en bil och välj en av de fem olika vinrutterna i området. Kör i egen takt och blicka ut över vingårdarna och de majestätiska bergen i bakgrunden. Du kan göra upp dagsturer med en mix av vinprovningar, provsmakningar av ost och choklad och vandringar i naturen. Det finns också guidade vinturer med buss eller på cykel. Den som vill kan ta en golfrunda eller testa skärmflygning över det storslagna landskapet.

Dagstur till Kapstaden

Bara 45 minuters bilresa från Stellenbosch ligger Kapstaden med sevärdheter som Taffelberget, Robben Island och pingvinerna vid Boulder’s Beach. Oavsett om du tar en tur på egen hand eller väljer en guidad tur så är en utflykt till Kapstaden vårt bästa tips för att maxa upplevelserna under din semester i Sydafrika.

Golf och vandringar

Vill du toppa semestern med en golfrunda finns det tre 18-hålsbanor att välja mellan i Stellenbosch. En bit utanför staden finns det ännu fler att välja mellan. I naturreservatet Jonkershoek finns många fina vandringsleder.

Restyper i Stellenbosch