Resor
till
Galle

Pris från

...

Våra hotell

0 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel lunch50–80:-
  • Enkel middag70–100:-
  • 1 liter vattenCa 6:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaLankesisk rupee (LKR)
  • Tidsskillnad+4,5 tim
  • HuvudstadColombo
  • SpråkSinagalesiska, tamil och engelska
  • FolkmängdCa 100 000

Resor till Galle

Galle

Galle på Sri Lankas sydspets är en stad av färg och kontrast. Modern och historisk på samma gång, med sin gamla stadsdel som utnämnts till världsarv av Unesco. Här får du exotiska intryck på hela skalan från kryddmarknader till tehus, vakttorn och buddhistiska tempel. Samtidigt kan du bo högklassigt vid stränderna strax utanför staden.

Gamla stan i Galle ligger på en halvö och är helt omsluten av den holländska borgen med sin bastanta stadsmur mot havet. Du kan ta selfies vid inte mindre än 14 olika vakttorn. Och när det är klart finns mycket mer att uppleva i gränderna, där du hittar genuina restauranger, kryddbodar och roliga prylbutiker.

Stadsmur, tempel och fyrtorn

Du kan promenera uppe på stadsmurens vallar, med pittoreska hus på ena sidan och glittrande hav på den andra. Nedanför murarna ligger kristna kyrkor, moskéer och buddhistiska tempel som ett levande bevis på religionernas samexistens i Sri Lanka. Ett landmärke är det romantiska vita fyrtornet från 1848.

Cricket och fruktmarknad

Ännu mer att uppleva finns strax utanför gamla stans murar. Till exempel den vackra cirkelrunda cricketarenan där Sri Lankas landslag ofta tränar. Och lite längre bort en marknad full av färger och dofter från tropiska frukter, kryddor och blommor.

Lång spännande historia

Redan på medeltiden var Galle en av Sri Lankas viktigaste hamnar i handeln med arabiska och europeiska sjöfarare. Den berömda borgen började byggas av portugiserna år 1518 och utvidgades till sitt nuvarande kolossalformat av holländska kolonialherrar på 1600-talet. Borgen och gamla stan har en välförtjänt plats på Unescos världsarvslista.

Bo vid rofyllda stränder

Strax utanför stadens vimmel har många moderna hotell byggts vid sandstränderna. Som till exempel högklassiga Amari Galle, som ligger fem kilometer väster om gamla stan och som du kan läsa mer om här nedanför.

Sri Lanka som helhet

Nyfiken på att se ännu mer av landet? Hyr en bil med chaufför eller haka på någon av våra guidade utflykter. Åk upp i de grönskimrande bergen där det berömda ceylonteet odlas. Eller till huvudstaden Colombo med sin mix av kolonialhus, shoppingcenter, basarkvarter och gallerier. En omtalad sevärdhet är Tandens tempel i Kandy, där en av buddhismens viktigaste reliker, Buddhas ena kindtand, förvaras infattad i guld.

Vädret på Sri Lanka

På Sri Lanka är klimatet tropiskt, med jämna temperaturer året runt – kring 30 grader i luften på dagarna och 27–28 i vattnet. Kraftiga men snabbt övergående tropiska regnskurar kan förekomma året runt men är vanligast under sommarmånaderna. Här kan du se aktuell väderprognos och årsstatistik för Galle.

Restyper i Galle

Rekommenderade hotell - Galle

Hotellen verkar vara på semester

Just nu har vi inga hotell i Galle Visa alla hotell på Sri Lanka