Resor
till
Koggala

Pris från

...

Våra hotell

2 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagCa 150:-
  • 1 liter vattenCa 7:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaLankesisk rupee (LKR)
  • Tidsskillnad+4,5 tim
  • HuvudstadColombo
  • SpråkSingalesiska, tamil och engelska
  • FolkmängdCa 400

Resor till Koggala

Koggala

Koggala är en harmonisk liten by vid en fyra kilometer lång strand av ljus sand. Du varvar ner i tropiska omgivningar med vågornas brus som soundtrack och höga palmer runt omkring. Här finns ett par av våra mest prisvärda hotell på Sri Lanka och du bor nära den spännande staden Galle.

Koggala ligger nästan så långt söderut man kan komma på Sri Lanka. Byns främsta attraktion är den långa sandstranden som hotellen ligger direkt vid. Längs huvudvägen finns privathus, verkstäder och ett fåtal restauranger och småbutiker. Mer än så är det inte – hit kommer man för sol, bad och avkoppling.

Kryddor och styltfiske

För en joggingtur eller promenad väljer de flesta stranden. Men visst är det fint att följa vägen genom byn också. Där känner du verkligen att du är i tropiska Asien när du passerar kokospalmer, kryddodlingar och knattrande tuk-tukar. En kilometer öster om hotellen finns ett fiskeläge där du kan se traditionellt fiske från styltor ute i vattnet.

Färger och dofter i Galle

Till provinshuvudstaden Galle är det 15 km, du kommer dit på 20–30 minuter med en tuk-tuk. Det är en fascinerande och färgstark stad med marknader, tempel, museer, cricketplan, kolonial arkitektur och en holländsk borg från 1600-talet. Plus många spännande restauranger med både lankesiskt och internationellt kök.

Sri Lanka som helhet

Nyfiken på att se ännu mer av landet? Hyr en bil med chaufför eller haka på någon av våra guidade utflykter. Åk upp i de grönskimrande bergen där det berömda ceylonteet odlas. Eller till huvudstaden Colombo med sin mix av kolonialhus, shoppingcenter, basarkvarter och gallerier. En omtalad sevärdhet är Tandens tempel i Kandy, där en av buddhismens viktigaste reliker, Buddhas ena kindtand, förvaras infattad i guld.

Vädret på Sri Lanka

På Sri Lanka är klimatet tropiskt, med jämna temperaturer året runt – kring 30 grader i luften på dagarna och 27–28 i vattnet. Kraftiga men snabbt övergående tropiska regnskurar kan förekomma året runt men är vanligast under sommarmånaderna. Här kan du se aktuell väderprognos och årsstatistik för Koggala.

Restyper i Koggala