Resor
till
Armação de Pêra

Pris från

...

Våra hotell

3 st

Prisnivå

Prisexempel från Albufeira
  • 1,5 liter vattenca 5:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad-1 timme
  • HuvudstadLissabon
  • SpråkPortugisiska
  • Folkmängdca 4 870

Resor till Armação de Pêra

Armação de Pêra

Armação de Pêra är på samma gång en modern badort och en traditionell fiskeby. Den ena änden av stranden kantas av stora hotell, i den andra drar fiskarna upp dagens fångst. Stranden är bred och barnvänligt långgrund och här finns hotell med aktiviteter och restauranger under samma tak.

Kilometer efter kilometer av gyllene sandstränder varvat med sandstensklippor kantar Algarvekusten i södra Portugal. Mitt emellan de lite större semesterorterna Portimão och Albufeira ligger Armação de Pêra.

Vattensporter och grillade sardiner

På stranden är det mycket på gång: vindsurfing, dykning, snorkling och även mer udda vattensporter som kan vara kul att testa. Vid strandpromenaden kan du välja mellan restauranger med inriktningar på allt från hamburgare till grillade sardiner.

Fiskebåtar på rad

Andra änden av stranden är som en liten by med fiskebodar och båtar som kommer in med sin fångst. Fortsätter du inåt stan kommer du till den gamla stadsdelen med kullerstengator och små mysiga restauranger som serverar fisk och skaldjur på tusen sätt. Sardiner och taggmakrill i lime är en specialitet…

Småbutiker med hantverk

Det finns många små butiker i Armação de Pêra, många av dem säljer hantverk som tillverkats här. Att ta med ett keramikfat eller handgjort smycke hem är ett av våra tips. Är du ute efter riktig shopping ska du åka till Portimão eller Albufeira där det finns mer av vanliga butiker med skor, väskor och kläder.

Spela golf

Det sköna klimatet, naturen och de välskötta golfbanorna. Allt bidrar till att göra Algarve till en av de bästa platserna i Europa när det gäller golfresor. I Armação de Pêra har du flera bra banor inom räckhåll. En av dem är Herdade dos Salgados (nära Praia Grande).

Tips om mat & dryck

Fisk- och skaldjursrätterna är ett måste här på sjöfararnas kust. Prova till exempel grillade sardiner, fisksoppan caldo de peixe och den klolösa hummern lagosta. Kyckling piri-piri är en het klassiker som grillas marinerad i chili. Några av Portugals bästa viner kommer från distrikten Lagos, Portimão och Alentejo.

Restyper i Armação de Pêra