Resor
till
Albufeira

Pris från

...

Våra hotell

32 st

Prisnivå

Prisexempel från Albufeira
  • 1,5 liter vattenca 5:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad-1 timme
  • HuvudstadLissabon
  • SpråkPortugisiska
  • Folkmängdca 40 830

Resor till Albufeira

Albufeira

Albufeira är Algarves största och mest livliga badort. Med långa gyllene stränder, bra shopping, charmiga gamla kvarter, kvällsliv och hundratals restauranger. Bor du vid de rofyllda stränderna i Olhos de Água, en knapp mil öster om centrum, får du det bästa av två världar.

Börja utforska Albufeira genom en promenad i mysiga gamla stan med sina vindlande kullerstensgränder. Titta in i en stämningsfull kyrka, shoppa i konstnärsbutikerna och ta en kaffe vid det charmiga torget.

Marina och långa stränder

I marinan samsas yachter med fiskebåtar, beskådade av gäster på kajernas kaféer. Strax intill börjar Albufeiras mest berömda strand Praia de Pescadores med guldgul sand, färgglada parasoll och många strandserveringar som sprider förföriska dofter av träkolsgrillad fisk.

Kvällsliv med puls

I nya Albufeira, några hundra meter upp från Oura-stranden, ligger Algarves livligaste bargata. Den heter Avenida Sá Carneiro men kallas oftast bara The Strip, och kantas av en mängd cocktailbarer, restauranger, pubar och klubbar.

Hotell vid stränderna

Olhos de Água är en lugn hotellstadsdel vid långa stränder åtta kilometer från vimlet. Även här finns en del restauranger och småbutiker men mycket av semesterlivet äger rum inom hotellen. Ett tips för dig med barn är vårt RIU-hotell med All Inclusive och familjeaktiviteter. Reser du utan barn ska du titta lite extra på TUI Blue Falesia.

Tips om mat & dryck

Fisk- och skaldjursrätterna är ett måste här på sjöfararnas kust. Prova till exempel grillade sardiner, fisksoppan caldo de peixe och den klolösa hummern lagosta. Kyckling piri-piri är en het klassiker som grillas marinerad i chili. Några av Portugals bästa viner kommer från distrikten Lagos, Portimão och Alentejo.

Restyper i Albufeira