Resor
till
Blue Bay

Pris från

...

Våra hotell

2 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 130:-
  • 1 liter vattenca 4:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaMauritiska rupier (MUR)
  • Tidsskillnad+3 timmar
  • HuvudstadPort Louis
  • SpråkEngelska, franska
  • Folkmängdca 1 263 000 (Mauritius)

Resor till Blue Bay

Blue Bay

Res till Blue Bay på Mauritius på sol- och badsemester. Här är huvudattraktionen stranden Blue Bay Beach och Blue Bay Marine Park med sitt turkosblå vatten, vita sandstrand och spännande undervattensliv. På bekvämt avstånd ligger småstaden Mahebourg med restauranger, folkliv och shopping.

Blue Bay ligger på Mauritius sydöstra kust nära flygplatsen och småstaden Mahebourg. Stämningen är avkopplande och hit åker besökare för att sola, bada och uppleva den fantastiska undervattensvärlden i bukten Blue Bay.

Blue Bay – en av de allra blåaste lagunerna

Det sägs att Blue Bay är en av Mauritius allra blåaste laguner med sitt kristallklara turkosblå vatten. Här är sandstranden ljus och omgiven av stora casuarinträd. Det kristallklara lugna vattnet gör att du har perfekta förhållande för snorkling, dykning och turer med glasbottenbåtar. Dyk ner under vattenytan och upptäck Mauritius fantastiska undervattensvärld med färgglada fiskar och vackra koraller. Här kan du hitta Nemo! Populära Blue Bay Marine Park är ett naturreservat (undervattensområde) med ett av landets största välbevarade korallrev. I Blue Bay kan både stora och små utforska livet under vattenytan.

Flygplansspotting på Blue Bay Beach

Bara några minuter bort från Blue Bay Beach ligger flygplatsen. Stranden är också en perfekt plats för dig som gillar flygplansspotting och vill se stora passagerarflygplan på nära håll när de gör sin inflygning över stranden.

Folklivet i Mahebourg på bekvämt avstånd

När du vill byta lata dagar med sol och salta bad mot lite folkliv, finns den något sömniga småstaden Mahebourg på bekvämt avstånd. I den lilla kuststaden är tempot lugnt. Besök den lokala livliga marknaden och ta en tur till ett av stadens museum. Titta på när fiskemännen lägger till i hamnen med sina träbåtar. Här finns också shoppingmöjligheter, lokala matställen, smarrig street food och fiskrestauranger som serverar dagens fångst. Slå dig ned på ett café, sippa på en färsk kokosnöt eller pröva de lokala snacksen gato merveille - en deg som serveras med tomatchutney.

Se dig om på Mauritius

Som helhet är Mauritius en färgstark och mångsidig ö. Suverän dykning och snorkling, vackra stränder, vidsträckta odlingar av sockerrör, tropisk regnskog och charmiga franskkoloniala städer. Befolkningen har rötter i både Afrika, Europa och Asien, vilket har skapat en spännande mix av kulturer.

Restyper i Blue Bay