Världens bästa löplopp för reseälskaren

Träning brukar vara ett av de vanligaste nyårslöftena. Gör det lite roligare och lättare att hålla årets löfte genom att försöka pricka av två i ett på din Bucket List – både träning och resa.

Varje år lovar jag mig själv att jag ska läsa mer, skriva mer och springa mer. Det är just den sista som brukar vara lite av en utmaning. I år har jag dessutom bestämt mig för att springa ett halvmaraton. För att göra det lite lättare tänkte jag kombinera det med något som är minst lika roligt, om inte snäppet roligare. Det vill säga att resa!

Paris halvmaraton

Paris är en perfekt stad att springa för den som tar sig an en halvmara för första gången. Här gör det inget om det går lite långsamt – det är nästan ett måste att njuta av staden då du springer längs med Seine och förbi Notre Dame. Start och målspurt går genom Bois de Vicennes. Och om du blir trött, tänk på staden du springer genom och deras motto sedan 1358: Fluctuat nec mergitur - kränger men sjunker ej.

Iron Man (Lanzarote)

Jag nöjer mig med att springa men om det inte längre känns som en utmaning finns alltid Iron Man. Antar du utmaningen på Lanzarote får du dessutom det dramatiska vulkanlandskapet som en bonus.

Berlin halvmaraton

Du springer från öst till väst. Banan går genom Berlins hjärta förbi historiska sevärdheter som Charlottenburgs slott, Berliner Dom och Siegessäule – segerkolonnen. Du kommer också springa längs med Berlins paradgata Unter der Linden och även hinna med lite fönstershopping när du springer på Kurfürstendamm-avenyn.

Disney Run (Orlando)

Disney Land är inte bara ett resmål som många, både barn och vuxna, drömmer om att besöka – i Orlando kan du dessutom springa både maraton och halvmara i sällskap med favoritfigurerna. Numera finns även ett Star Wars-lopp då du får välja om du ska springa på den ljusa eller mörka sidan av Kraften.

New York City Marathon

Perfekt om du känner att du aldrig riktigt hinner se mer än en liten bit av en stad när du är på semester. På det här sättet får du se det bästa av New York på 42 km. Starten på Staten Island signaleras med både kanoner och Frank Sinatras ”New York, New York”. Loppet går genom Brooklyn, Queens, Manhattan och Bronx. Målet når du i Central Park. Det finns också en halvmara för oss som inte riktigt känner oss redo för ett helt maraton.

Two Oceans Marathon (Sydafrika)

Kapstaden utgör gränsen mellan Atlanten och Indiska oceanen och som namnet antyder kan du springa från hav till hav. Det är 56 km men oroa dig inte; för dig som vill uppleva världens kanske vackraste maraton kan göra det på 21, 5 eller 2,5 km också.