Spela golf i Thailand

Att spela golf i Thailand är fantastiskt! Bäst tid för golf i Thailand är under vår vinter men även under regnperioden kommer det oftast regnskurar och solen skiner däremellan. Här tipsar vi om de bästa banor och härliga hotell nära golfbanorna.

I samarbete med Thailands turistbyrå
thaibluecoop2

Black Mountain Golf Club, Hua Hin

Hua Hin ligger ca två timmar söder om Bangkok och hittar vi den golfabana som vunnit priset som Thailands bästa golbana flera år i rad. Black Mountain är svenskägd och här håller många proffs till under vintern för att träna. Här finns, föruotm den härliga banan, en restaurang i toppklass och en takbar.

black mountain
Gofbanan Black Mountain i Hua Hin.

Blue Canyon Golf Club, Phuket

Nära flygplatsen och Nai Yang Beach på Phuket ligger Blue Canyon Golf Club. Här finns två golfbanor med 38 hål och den räknas som Phukets bästa. Golfbanan har ett fint klubbhus med gourmetrestauranger och erbjuder massage, pool och spa. Landskapet runt golfbanen är förtrollande och banorna på Phuket håller världsklass.

Du kan med fördel bo i vackra Nai Yang, det tar endast 15 minuter med bil till gofbanan. Lyxiga Phuket Marriott Resort & Spa, ligger direkt vid stranden omgiven av grönskande djungel.

nai yang phuket
Kombinera strandliv, lyxigt hotell och golf i Nai Yang på Phuket.

Phokeethra Golf, Klong Muang, Krabi

Vill du kombinera bad, sol, familjeliv och golf så är Sofitel Krabi Phokeethra Golf & Spa Resort perfekt. Detta lyxiga hotell har en av Thailands största pooler, stort grönområde, fina rum och 9-håls golfbana. Stranden ligger nära, du kan göra utflykter till Hong-öarna och dessutom bor du nära Tup Kaek Beach som är en utav Thailands bästa stränder.

Flyg direkt till Krabi och transfertid är under en timme.

Sofitel Krabi Phokeethra Golf & Spa Resort
Sofitel Krabi Phokeethra Golf & Spa Resort är perfekt om du vill kombinera en familjesemester med golf.

Alpine Golf and Sports Club, Bangkok

Detta är en utav de vackraste golfbanorna i hela Thailand med kullar, träd, vatten och sand. Det var också här Tiger Woods vann Johnnie Walker Classics både år 2000 och 2004. Alpine Golf and Sports Club ligger en timme norr om Bangkok, har 18 hål och restaurang.

Varför inte kombinera din resa till härliga Bangkok med golf? Här hittar du våra bästa hotell i Bangkok med pool på taket.

bangkok
Kombinera citypuls i Bangkok med golf.

The Royal Chiang Mai Resort

Är du ute efter att spela golf med hela familjen i ett magiskt landskap är det till Chiang Mai i norra Thailand du ska åka. Här hittar du golf i toppklass men också en härlig resort med pool, biljard, bra restauranger och som en bonus, karaokerum att hyra.

ATt spela golf i Chiang Mai sklijer sig något från resten av Thailand då temperaturen är oftast är betydligt lägre. Golfbanan ligger ca 30 minuter norr om Chiang Mai vilket gör att du kan kombinera golf med sevärdheter i vackra Chiang Mai. Missa inte guldtemplet på berget Doi Suthep, promenera runt i den gamla delen av staden innanför ringmuren och besök marknaden Warrot Market.

chiang mai
Det fantastiska landskapet i Chiang Mai gör golfen ännu bättre.