Snorkla i Grekland

Greklands turkosa vatten och hundratals öar har alla förutsättningar för härlig snorkling men var ska du åka för att hitta den bästa snorklingen?

I samarbete med Greklands turistbyrå
greecelogo

Det är något speciellt med att hoppa ned i det ljumna, turkosa vattnet med cyklop och snorkling. Att upptäcka en hel värld under havsytan och se fiskar och koraller i regnbågens alla färger. Det finns många härliga platser för snorkling i Grekland, här listar vi våra fem favoriter.

Luotro och Elafonissi Beach på Kreta

Kreta har allt och lite till. Stränder, vackra staden Chania, vingårdar, bergsbyar och bra snorkling. Bäst snorkling hittar du vid Elafonissi Beach där vattnet är fantastiskt klart och på minner om Västindien mer än Medelhavet. Även vid Loutro, en bil fri by på Kreta, hittar du mycket bra snorkling vid klippbadet.

Läs mer här om att snorkla på Kreta.

Elafonissi
Elafonissis vatten är kristallklart.

Marathias Beach på Zakynthos

Zakynthos är en paradisö som du inte får missa, här kan du kombinera kritvita stränder med bra snorkling. 25 km sydväst om Zakynthos stad, nära Keri, ligger denna vackra strand. Många turister hittar aldrig hit vilket gör att det inte är trångt när än du besöker stranden. Vattnet är klart och turkost och ramas in av klippor och gröna pinjeträd. Här kan du se både muränor, bläckfisk och andra fina fiskar.

Läs mer om sköldpaddorna på Zakynthos här.

marathias beach
På Marathias Beach på Zakynthos kan du se både muränor och bläckfisk.

Agia Anna Beach på Amorgos

Ön Amorgos ligger i Kykladerna och sägs vara Greklands mest romantiska ö. Här kan du vandra längs åsnestigar, bada i gömda badvikar och simma i undervattensgrottor. Stranden Agia Anna Beach ligger 3 km nedanför staden Chora, här spelades filmen Det stora blå in och snorklingen är fantastisk. Vattnet är kristallklart och det massor av fisk att titta på runt klipporna.

Amorgos
Agia Anna Beach på Amorgos klassas som en utav Greklands vackraste stränder.

Kassiopi Beach på Korfu

Kassiopi är en lite hamnstad på nordöstra Korfu, cirka 3 mil från Korfu stad. Stranden består av klappersten så badskor kan vara bra att ha med. Här är vattnet nästan genomskinligt och konstigt nog är det få personer som hittar hit, vilket gör det ännu mer härligt.

Läs mer om Kassiopi här.

Kassiopi korfu
Stranden i Kassiopi på Korfu är som gjort för snorkling.

Psalidi och Agios Fokas på Kos

Psalidi Beach ligger endast 3 km från Kos stad och är öns mest kända strand. Längs med Psalidi hittar du Agios Fokas Beach där vattnet är väldigt klart och det är perfekta förhållanden för snorkling.

Kos
Hela vägen från Psalidi till Fokas på Kos bjuder på bra snorkling.

Sugen på att läsa mer om Grekland? Här listar vi Greklands absolut bästa stränder som du bara måste besöka!