Roadtrip – därför ska du hyra bil under semestern

TUI erbjuder hyrbil på de flesta resmål och för att ge dig inspiration till roadtripen har vi skapat tipsfyllda kartor med förslag på resrutter och stopp för några av våra mest populära öar i Medelhavet och Kanarieöarna. Reser du till ett favoritresmål kan du låta dagarna fyllas av spontana val blandat med dina smultronställen. Är det första gången du reser till området krävs lite mer planering. Men planera inte för mycket – första stoppet för dagen kan ju vara fantastiskt.

En bilresa kan vara; som att hyra bil på Mallorca för att man vet om var de bästa stränderna ligger, som en Kerouac-resa från kust till kust i USA, det stora äventyret. Och kanske lite skrämmande. En roadtrip kan vara den bästa familjesemestern någonsin!

Gran Canaria & Medelhavets stora öar

Några av våra mest populära öar i Medelhavet och Kanarieöarna är också som skapta för att ta sig runt på med bil. De är lagom stora för dagsutflykter upp i bergen eller till en annan kust. I kartorna hittar du både tips på rutter och på enskilda stopp, fina stränder, paradisiska stränder och sevärdheter. Nedan hittar du smakprov på tips från våra kartor och länkar till var du hittar dem.

Upptäck Kreta med hyrbil

Kreta kan du upptäcka allt från historiska lämningar och pittoreska bergsbyar till små storstäder och magiska stränder.

Till Rhodos sydspets med hyrbil

På Greklands näst största ö Rhodos hittar du bland annat Lindos, även kallad för ”Den vita staden”, som är en av Greklands mest fotograferade platser. Rhodos har såklart även ett stort utbud av stränder, som surfar-paradiset Prassonissi på öns sydspets.

Stranden Prassonissi på Rhodos
Stranden Prassonissi hittar du längst söder ut på Rhodos.

Hyr bil på Mallorca

Mallorca har som bekant det mesta! Ljusa långa sandstränder, turkosa vikar, Palma och den majestätiska bergskedjan Tramuntana med byar som Deià, Sóller, Lluc och Valdemossa. Här hittar du vår karta för Mallorca med tips på vart du kan åka med hyrbil.

Valdemossa
Valdemossa är en av alla vackra byar i de majorkinska bergen Tramuntana. Ett perfekt stopp på vägen upp eller ner för bergen.

Gran Canaria runt med bil

I vår karta för Gran Canaria ger vi tips på dagsturer från semesterorterna i söder till charmiga byar, sevärdheter, vandringsleder, utkiksplatser och öns högsta punkt – Pico de las Nievas. Här kan du läsa mer om varför hyrbil rekommenderas när du reser till Gran Canaria »

Agüimes, Gran Canaria
Det charmiga byn Agüimes på Gran Canaria ligger ca 22 km norr om Bahia Feliz.

Upplev mer av Cypern – boka hyrbil

Cypern innehåller och erbjuder så mycket – intressant historia och nutidshistoria, ljusa härliga stränder, Europas klaraste vatten och Trodos-bergens vackra landskap. I vår karta för Cypern ger vi tips på rutter och stopp runt hela ön.

I den lilla storstaden Larnaca på Cypern hittar du både kultur och strand. Larnaca ligger ca 40 min väster om Ayia Napa.

De många fördelarna med att hyra bil gäller naturligtvis inte bara på dessa fem öar. De är minst lika relevanta för en resa till Portugals Atlantkust och det grekiska fastlandet som en resa genom Sverige.
Här hittar du mer inspirarande läsning om att hyra bil utomlands.