2018-01-12

På spaning efter kändisar? Hit ska du resa!

När kändisar, filmstjärnor, rika och berömda besöker ett resmål skänker det lite extra stjärnglans till din semester. Tanken på att du vandrar i Alicia Wikanders fotspår eller kanske sitter på samma taverna som Leonardo DiCaprio en gång gjort är kittlande men också en slags kvalitetsstämpel. Så var ska du resa för störst chans till lite kändisspotting och hur semestrar du som en filmstjärna? Här finns svaren.

Los Angeles & Miami

I Los Angeles är så klart chanserna stora att springa på en och annan kändis. Men skippa de guidade turerna till stjärnornas hem och se istället till att hänga på de ”rätta” ställena. På Little Doms i Los Feliz kan du äta både frukost och middag tillsammans med till exempel Ryan Gosling och Alexander Skarsgård. Eller besök Studio City Farmers market där en och annan kändis brukar dyka upp, ofta med sina stylade knoddar i släptåg.

På andra sidan landet, på östkusten, är Miami ett populärt resmål både bland nordbor och internationella celebriteter. Förena nytta med nöje och bege dig till Miami Beach, sola och bada på den glamourösa stranden och håll utkik efter Matthew McConaughey, Eva Longoria, Shakira, Matt Damon med flera.

Miami Beach i Florida är kändistätt.
Spana efter kändisar på stranden i Miami.

Ibiza

2017 gifte sig stjärnskottet och skådespelerskan Alicia Wikander med Michael Fassbender på Ibiza. De lyckades hålla det någorlunda hemligt men ceremonin ska ha hållits på Agroturismo Can Marti i den norra delen av ön.

Ibiza har hög kändisfrekvens.

Ibiza har många undangömda badvikar, perfekt för den som vill vara lite inkognito. Hyr en yacht, sätt på dig stora solglasögon, obligatorisk hatt och låtsas att paparazzis smyger i buskarna.

London

Om du vill kändissäkra semestern och garanterat få en selfie tillsammans med din idol ska du bege dig till Madam Tussauds i London. Det är inte fusk, lovar ;) Dina vänner och bekanta kommer inte se skillnaden såvida du inte berättar det för dem.

Grekland

Kändisar är trots allt precis som du och jag, vanliga dödliga och soltörstande. Därför är det inte konstigt att även de gärna åker till någon av Greklands alla öar. Till exempel har Leonardi Di Caprio semestrat på Kreta, Richard Gere sägs resa till Patmos varje år och Rhodos har fått besök av både Naomi Campbell och Madonna.

Högst är dock kändisfrekvensen på öarna Santorini och Mykonos. När de fortfarande var gifta åkte Angelina Jolie och Brad Pitt på familjesemester till Santorini. Där har även Katy Perry, Jennifer Aniston, Mariah Carey och Tom Cruise synts till. På Mykonos har både Sofia Veragara, Kendall Jenner , Bella Hadid med flera varit på greklandssemester.

Kan du inte bestämma dig om du ska göra som Leonardo, Madonna eller Kendall? Läs vår guide till grekiska övärlden!

Liknande inlägg

Gran Canaria eller Teneriffa – vilken ö är bäst?

Sommar året om med 2 700 soltimmar, temperaturer som sällan kryper under 20-strecket och stränder så långt ögat kan nå. Det är inte så knepigt att förstå varför öarna lockar många besökare. Knepigare kan det vara att behöva välja vart nästa resa bär. Vilken ö är bäst? Gran Canaria eller Teneriffa? Här får du hjälp att välja vilken ö som passar just dig.
Carl J Carl J 2019-09-18

Hållbar turism på Kap Verde

De senaste decennierna har besökarna till Kap Verde blivit fler, och det är inte särskilt svårt att förstå varför. Lika långa stränder som somrar och behagligt klimat året om. En ökad mängd gäster har medfört mer avfall, något som vi vill stävja genom TUI Clean & Green-projektet på Kap Verde, ett TUI Care Foundation-initiativ med fokus på avfall, energi och vatten.
Carl J Carl J 2019-09-17

Kanarieöarna för två – stor tipsguide

På Kanarieöarna finns alla ingredienser för en lyckad semester på tu man hand. Det gäller vare sig du reser med din partner, syrra eller tennistränare. Och vare sig ni är ute efter smålyxig avkoppling, nya intryck, kulinariska höjdare eller äventyrssport. Här är tipsguiden som hjälper dig att hamna rätt.
Astrid S Astrid S 2019-09-14

48 timmar i New York

Inte ens en vecka är nog för att du ska hinna tröttna på New York men här får du tips på hur du kan maxa två dagar med många New York-upplevelser – från shopping och stans bästa kronärtskocksdipp till lönnkrog i China Town.
Hanna P Hanna P 2019-09-12