Kryssning med barn – bästa tipsen

Vattenrutschkanor, familjedisco och mat som alla gillar. Och nya spännande platser att gå iland på varje dag. Semesterkassan har du stenkoll på – det mesta ingår ju i resans pris. Om du, som många andra barnfamiljer, funderar på att åka på familjekryssning men tycker att det är svårt att välja bland alla kryssningar ska du titta närmare på det här.

Att ta med sig barnen på en kryssning är förmodligen det smartaste som finns för en krångelfri semester. Ombord på den flytande hotellresorten finns ett överflöd av sånt som får barn att hoppa högt av glädje. Som vågpooler, klätterväggar och chokladfontäner. Och om du själv drömmer om att både göra saker tillsammans med familjen och få relaxa emellanåt har du hamnat helt rätt. När du går ombord kan du vinka hejdå till semesterstressen – dags att koppla av!

Varför ska man åka på familjekryssning?

Aktiviteter för alla – vattenrutschkanor, yoga och glittriga kvällsshower
Avkoppling – spa, soft musik och mjuka solsängar
Barnklubbar – lätt att träffa kompisar i samma ålder
Uppleva spännande platser – gå iland och se storstäder eller paradisöar
Bekvämt – inga väskor som ska packas mellan stoppen, allt finns inom räckhåll
Prisvärt – det mesta ingår, från glass och bufféer till sportaktiviteter och musikaler
Barnpassning – om ni vill ha en middag på tu man hand någon kväll
Valfrihet – buffé eller à la carte, stanna ombord eller gå iland, relaxa eller röra på sig? Du väljer!

Kryssning Medelhavet - TUI
Pricka av de vackraste platserna kring Medelhavet under en och samma kryssning.

Familjekryssningar med extra allt

Vill du ta med hela familjen på en kryssning som andas lyx ska du välja ett stort fartyg som är en kombination av lyxhotell, nöjesstad och aktivitetspark. De kan ha upp till 18 däck och rymma upp till 5 000 passagerare utan att det blir trångt. Ombord finns det något för alla, så de här stora fartygen är perfekta om man reser flera generationer tillsammans. Du kan välja mellan uppåt 20 restauranger, med alltifrån barnvänliga bufféer till japansk Teppanyaki. Förutom att det finns stora vattenland med rutschkanor och vågpooler kan det finnas spektakulära saker som robotbarer och en racerbana uppe på högsta däck. Helt klart wow-faktor och så mycket att välja på att det kanske blir svårt att lämna fartyget när det är i hamn. Och faktum är att det är helt okej att stanna ombord vid något av stoppen om man vill det. Här är några tips:

Kryssning i Karibien
Väljer du en lite lyxigare kryssning i Karibien kan du se fram emot att få kliva iland på paradisöar med kritvita stränder och vajande palmer. Ett exempel är kryssningen med Norwegian Breakaway som tar dig till öar som Tortola och Bahamas. Och eftersom kryssningen börjar och slutar i Miami, så kan du om du vill boka några extra nätter där för att passa på att bada vid South Beach och gå på alligatorsafari i Everglades.

Kryssning i Medelhavet
På ett av de största kryssningsfartygen, Oasis of the Seas, har man inte heller sparat på krutet när det gäller aktiviteter och underhållning. Ombord kan du åka zipline i en lina över nio däck, promenera i Central Park och gå på Broadwaymusikaler. Och att få chans att se Rom, Mallorca och Marseille under en och samma semester är ju också rätt coolt…

Familjekryssningar i mindre skala

Söker du en familjekryssning av ett mindre format – kanske till en mindre budget – finns det också en hel del att välja mellan. Ombord på rederierna Costa Cruises och MSCs fartyg är inriktningen italiensk, så du kan frossa i allt från skaldjurspasta till tiramisu. Här finns förstås också fina poolområden och aktiviteter för alla åldrar. Om du nu inte väljer att låta ljudet av havets kluckande vagga dig till sömns förstås. Här är några tips:

Kryssning i Medelhavet
Fyra länder på en vecka – funkar det? Ja faktum är att på en kryssning med Costa Cruises fartyg Costa Deliziosa kan du visa barnen både Akropolis, Korfu och Venedig. Under resan på det glittrande Medelhavet får de yngsta träffa Greta Gris, åka vattenrutschkana och äta pannkakor. I en annan del av fartyget finns spa och ett poolområde för vuxna.

costa deliziosa-tui
Ett av de populäraste stoppen på Costa Deliziosas kryssning i Medelhavet är Venedig.

Kryssning i Karibien
Från Bahamas vita stränder till reggaegungande Jamaica och vidare till Kuba går den här kryssningen med MSC Armonia. Om du tröttnar på att bada i det turkosa havet kan du strosa omkring i coola Havanna. Ombord finns barn- och ungdomsklubbar, zipline, balinesiskt spa och en stor vattenpark.

Lego - TUI
Utmana kreativiteten ombord på MSC Armonia.

Missa inte…
Specialerbjudanden – kolla om det finns erbjudanden som ger rabatt på dryckespaket, fritt WiFi eller fickpengar att spendera ombord.

Här hittar du alla TUIs kryssningar

Ännu mer inspiration hittar du här :
På kryssning med familjen, så tycker tonåringarna
Kryssning – så funkar det
Symphony of the Seas – med eget vattenland & familjeaktiviteter