Inspiration
Symphony of the Seas – världens största kryssningsfartyg

Symphony of the Seas – världens största kryssningsfartyg

2018-03-02

I mars 2018 gör hon sin jungfrufärd – världens största kryssningsfartyg Symphony of the Seas. Egentligen handlar det inte om vem som är störst men ska man få plats med en park, flera stadsdelar, ett 20-tal restauranger och en hel del annat - då måste man helt enkelt bygga ett väldigt stort kryssningsfartyg.

Om du tror att en kryssning kan bli långtråkig – tänk igen! På Symphony of the Seas kan du promenera i fartygets egen Central Park för att sedan slå dig ner på ett café bland 12 000 levande plantor och träd. Ute på däck hittar du Boardwalken inspirerad av en klassisk strandpromenad med restauranger, caféer och en karusell. Varför inte ta en shoppingrunda längs gågatan Royal Promenad – här hittar du butiker, restauranger, barer och en och annan parad.

Symphony of the Seas ingår i rederiet Royal Caribbeans flotta och hon blir nummer fyra i fartygsklassen Oasis efter sina mindre systrar Oasis, Allure och Harmony of the Seas. Hon byggs i St. Nazarie, Frankrike och hennes hemmahamn blir Barcelona under sommaren.

Snabbfakta - Symphony of the Seas

362,1 meter lång
65,68 meter bred
22 knop
230 000 bruttoton
6680 gäster
2200 personal
2775 hytter
18 däck hög
Byggdes på varvet Chantiers de l’Atlantique
Kostnad: US$ 1.35 billion (2016)

En kryssning med mat för alla smaker

När det gäller mat bjuder fartyget på mängder av kulinariska upplevelser med smaker från världens alla hörn. Från bufférestaurang och pizzeria till grillrestaurangen Chops Grille, italienska matupplevelser på Jamie´s Italian, japanska Izumi (sushi) och den lekfulla restaurangen Wonderland. Gourmetrestaurangen 150 Central Park, Johnny Rockets med deras kända hamburgare, mexikanskt på Loco Fresh och tapas på Vintages är bara början. Vissa restauranger ingår i kryssningspriset och specialrestauranger tar ut en kuvertavgift.

Tidslinje – bygget av Symphony of the Seas

2014-05-09 – beställningen lades
2015-10-29 – då sattes kölen
2017-06-09 – flyter själv
2018-02-15 – testkördes i tre dagar
2018-03-31 – jungfrufärd

Aktiviteter, vattenkrobatik och isprinsessor ombord

Lär dig surfa med surfmaskinen FlowRider, släng dig ut i en snabb zipliner nio däck ovanför marken, klättra på klättervägg och testa en trio med hisnande vattenrutschbanor. Pröva din lycka i minigolf, för den modiga – kasta dig ut i rutschkanan The Ultimate Abyss som tar dig tio våningar ner på bara några sekunder. För de minsta finns barnens eget vattenland Splashaway Bay med färgglada vattenrutschbanor, vattenkanoner och fontäner. Ombord finns också många barn- och ungdomsklubbar för olika åldrar.

I AquaTheatre blandas vatten med stunthopp och imponerande akrobatik i en spännande show som får publiken att hålla andan. På skridskobanan i Studio B hittar du professionella konståkare i vackra dräkter och kostymer där show, piruetter och lyft blandas i en vacker uppsättning. I den stora teatern visas en fullskalig uppsättning av den prisbelönta Broadwayshowen Hairspray med en 25-manna ensemble och liveorkester.

Träning och avkoppling på Symphony of the Seas

Pröva löparbanan eller starta morgonen med yoga. Gym, löparbana och träningsklasser finns ombord. Vill du unna dig något extra så finns ett rogivande spa med härliga behandlingar som aromaterapi, massage, pedikyr och mycket mer.

Starta morgonen med ett yogapass.

Vakna upp till ett nytt resmål

Kryssningen startar och slutar i Barcelona och nästan varje dag vaknar du upp på ett nytt resmål. Fartyget tar dig till pärlor i västra Medelhavet som Palma på Mallorca, Marseille, La Spezia (Florens/Pisa), Civitavecchia (Rom) och Neapel (Capri).

Vill du också uppleva världens största fartyg i sommar? Kolla in mer om Symphony of the Seas.

Royal Caribbean International grundades 1968 av tre norska rederier och ett par år senare sjösattes deras första kryssningsfartyg Song of Norway. Därefter lade man till Nordic Prince och Sun Viking till flottan. Numera är rederiet baserat i USA med huvudkontor i Miami och ägs av Royal Caribbean Cruises Ltd.

Utforska Marseille och Provence.