Symphony of the Seas – världens största kryssningsfartyg

2018-03-02
Sara E
Världens största kryssningsfartyg Symphony of the Seas lever upp till sin titel. Egentligen handlar det inte om vem som är störst men ska man få plats med en park, flera stadsdelar, ett 20-tal restauranger och en hel del annat – då måste man helt enkelt bygga ett väldigt stort kryssningsfartyg.

Aktiviteter, vattenakrobatik och isprinsessor ombord

Lär dig surfa med surfmaskinen Flow Rider, släng dig ut i en snabb zipliner nio däck ovanför vattnet, klättra på klättervägg och testa en trio med hisnande vattenrutschbanor. Pröva din lycka i minigolf, och för den modiga – kasta dig ut i rutschkanan The Ultimate Abyss som tar dig tio våningar ner på bara några sekunder. För de minsta finns barnens eget vattenland Splashaway Bay med färgglada vattenrutschbanor, vattenkanoner och fontäner. Ombord finns också många barn- och ungdomsklubbar för olika åldrar.
I Aqua Theatre blandas vatten med stunthopp och imponerande akrobatik i en spännande show som får publiken att hålla andan. På skridskobanan i Studio B hittar du professionella konståkare i vackra dräkter och kostymer där show, piruetter och lyft blandas i en vacker uppsättning. I den stora teatern visas en fullskalig uppsättning av den prisbelönta Broadwayshowen Hairspray med en 25-manna ensemble och liveorkester.

Träning och avkoppling på Symphony of the Seas

Kryssningen startar och slutar i Barcelona och nästan varje dag vaknar du upp på ett nytt resmål. Fartyget tar dig till pärlor i västra Medelhavet som Palma på Mallorca, Marseille, La Spezia (Florens/Pisa), Civitavecchia (Rom) och Neapel (Capri).
Vill du också uppleva världens största fartyg i sommar? Kolla in mer om Symphony of the Seas.
Royal Caribbean International grundades 1968 av tre norska rederier och ett par år senare sjösattes deras första kryssningsfartyg Song of Norway. Därefter lade man till Nordic Prince och Sun Viking till flottan. Numera är rederiet baserat i USA med huvudkontor i Miami och ägs av Royal Caribbean Cruises Ltd.

Om du tror att en kryssning kan bli långtråkig - tänk igen! På Symphony of the Seas kan du promenera i fartygets egen Central Park för att sedan slå dig ner på ett café bland 12 000 levande plantor och träd. Ute på däck hittar du Boardwalken inspirerad av en klassisk strandpromenad med restauranger, caféer och en karusell. Varför inte ta en shoppingrunda längs gågatan Royal Promenad - här hittar du butiker, restauranger, barer och en och annan parad.
Symphony of the Seas ingår i rederiet Royal Caribbeans flotta och hon blir nummer fyra i fartygsklassen Oasis efter sina mindre systrar Oasis, Allure och Harmony of the Seas. Hon byggs i St. Nazarie, Frankrike och hennes hemmahamn blir Barcelona under sommaren.

Strosa mellan stadsdelar

Under din kryssning finns massor att upptäcka ombord. Promenera i fartygets egen Central Park, slå dig ner på ett café bland 12 000 levande plantor och träd. Ute på däck hittar du Boardwalken inspirerad av en klassisk strandpromenad med restauranger, caféer och en karusell. Ta en shoppingrunda längs gågatan Royal Promenad. Här hittar du butiker, restauranger, barer och en och annan parad.

Strosa i kryssningsfartygets egen Central Park.

Smaker från hela världen

Ombord finns mängder av kulinariska upplevelser med smaker från världens alla hörn. Från bufférestaurang och pizzeria till grillrestaurangen Chops Gille, italienska matupplevelser på Jamie´s Italian, japanska Izumi (sushi) och den lekfulla restaurangen Wonderland. Gourmetrestaurangen 150 Central Park, Johnny Rockets med deras kända hamburgare, mexikanskt på Loco Fresh och tapas på Vintages är bara början. Vissa restauranger ingår i kryssningspriset och specialrestauranger tar ut en kuvertavgift.

Pröva en ny restaurang varje dag under din kryssning.

Snabbfakta - Symphony of the Seas

362,1 meter lång 65,68 meter bred 22 knop 230 000 bruttoton 6680 gäster 2200 personal 2775 hytter 18 däck hög Byggdes på varvet Chantiers de l'Atlantique Kostnad: US$ 1.35 billion (2016)

En kryssning med mat för alla smaker

När det gäller mat bjuder fartyget på mängder av kulinariska upplevelser med smaker från världens alla hörn. Från bufférestaurang och pizzeria till grillrestaurangen Chops Grille, italienska matupplevelser på Jamie´s Italian, japanska Izumi (sushi) och den lekfulla restaurangen Wonderland. Gourmetrestaurangen 150 Central Park, Johnny Rockets med deras kända hamburgare, mexikanskt på Loco Fresh och tapas på Vintages är bara början. Vissa restauranger ingår i kryssningspriset och specialrestauranger tar ut en kuvertavgift.

Nervkittlande upplevelser och barnaktiviteter

Lär dig surfa med surfmaskinen FlowRider, släng dig ut i en snabb zipliner nio däck ovanför marken, klättra på klättervägg och testa en trio med hisnande vattenrutschbanor. Pröva din lycka i minigolf, för den modiga – kasta dig ut i rutschkanan The Ultimate Abyss som tar dig tio våningar ner på bara några sekunder. För de minsta finns barnens eget vattenland Splashaway Bay med färgglada vattenrutschbanor, vattenkanoner och fontäner. Ombord finns också många barn- och ungdomsklubbar för olika åldrar.

Testa hisnande vattenrutschkanor under din kryssning.

Isprinsessor, vattenakrobatik och Broadwayshower

I AquaTheatre blandas vatten med stunthopp och imponerande akrobatik i en spännande show som får publiken att hålla andan. På skridskobanan i Studio B hittar du professionella konståkare i vackra dräkter och kostymer där show, piruetter och lyft blandas i en vacker uppsättning. I den stora teatern visas en fullskalig uppsättning av den prisbelönta Broadwayshowen Hairspray med en 25-manna ensembel och liveorkester.

Vattenshower i AquaTheatre längst akter ut.

Träning och avkoppling

Pröva löparbanan eller starta morgonen med yoga. Gym, löparbana och träningsklasser finns ombord. Vill du unna dig något extra så finns ett rogivande spa med härliga behandlingar som aromaterapi, massage, pedikyr och mycket mer.

Starta morgonen med ett yogapass.

Vakna upp till ett nytt resmål

Kryssningen startar och slutar i Barcelona och nästan varje dag vaknar du upp på ett nytt resmål. Fartyget tar dig till pärlor i västra Medelhavet som Palma på Mallorca, Marseille, La Spezia (Florens/Pisa), Civitavecchia (Rom) och Neapel (Capri). Vill du också uppleva världens största fartyg i sommar? Kolla in mer om Symphony of the Seas.

Utforska Marseille och Provence.

Tidslinje – bygget av Symphony of the Seas

2014-05-09 – beställningen lades 2015-10-29 – då sattes kölen 2017-06-09 – flyter själv 2018-02-15 – testkördes i tre dagar 2018-03-31 – jungfrufärd

Fler spännande kryssningsnyheter

Här hittar du tre till av våra spännande kryssningsnyheter 2018.
  1. Norwegian Bliss – med en fartfylld gokartbana på däck

  2. MSC Seaview - med ett promenaddäck runt hela fartyget

  3. Celebrity Edge - med en takträdgård och en magisk flygande matta

Liknande inlägg

Udda museer jorden runt

Här är guiden till några av världens mest märkliga museer. Knasiga men kul. Ofta små och drivna av eldsjälar. Läs vidare om du alltid drömt om att få se en samling av valpenisar, snabbnudlar eller gräsklippare.
Astrid S Astrid S 2019-03-15

Disneyland i världen - 6 nöjesparker

Att kliva rakt in i sagornas värld är en upplevelse, oavsett vad du har för ålder och intressen. Promenera omkring i Askungens slott, möta Chewbacca och Buzz Lightyear, åka berg-och-dal-bana eller sitta bredvid Lilla sjöjungfrun i grottan. Vi ger dig nyckeln till Walt Disneys sex temaparker runtom i världen.
Eva S Eva S 2019-03-06

Kryssning med barn – bästa tipsen

Vattenrutschkanor, familjedisco och mat som alla gillar. Och nya spännande platser att gå iland på varje dag. Semesterkassan har du stenkoll på – det mesta ingår ju i resans pris. Om du, som många andra barnfamiljer, funderar på att åka på familjekryssning men tycker att det är svårt att välja bland alla kryssningar ska du titta närmare på det här.
Eva S Eva S 2019-02-24

5 häftiga vattenparker i Europa

Få saker har en förmåga att locka fram det lekfulla hos både stora och små som just vatten. Kombineras vattnet dessutom med snabba hastigheter, kraftfulla forsar och höga höjder tenderar endorfinutsöndringen liksom humöret att skjuta i höjden. Här har vi samlat några av Europas häftigaste vattenparker med potential att framkalla äkta lyckorus!
Towe A Towe A 2019-02-18