2019-06-13

Symphony of the Seas – världens största kryssningsfartyg

Världens största kryssningsfartyg Symphony of the Seas lever upp till sin titel. Egentligen handlar det inte om vem som är störst men ska man få plats med en park, flera stadsdelar, ett 20-tal restauranger och en hel del annat – då måste man helt enkelt bygga ett väldigt stort kryssningsfartyg.

Strosa mellan stadsdelar

Under din kryssning finns massor att upptäcka ombord. Promenera i fartygets egen Central Park, slå dig ner på ett café bland 12 000 levande plantor och träd. Ute på däck hittar du Boardwalken inspirerad av en klassisk strandpromenad med restauranger, caféer och en karusell. Ta en shoppingrunda längs gågatan Royal Promenad. Här hittar du butiker, restauranger, barer och en och annan parad.

Strosa i kryssningsfartygets egen Central Park.

Smaker från hela världen

Ombord finns mängder av kulinariska upplevelser med smaker från världens alla hörn. Från bufférestaurang och pizzeria till grillrestaurangen Chops Gille, italienska matupplevelser på Jamie´s Italian, japanska Izumi (sushi) och den lekfulla restaurangen Wonderland. Gourmetrestaurangen 150 Central Park, Johnny Rockets med deras kända hamburgare, mexikanskt på Loco Fresh och tapas på Vintages är bara början. Vissa restauranger ingår i kryssningspriset och specialrestauranger tar ut en kuvertavgift.

Pröva en ny restaurang varje dag under din kryssning.

Snabbfakta - Symphony of the Seas

  • 362,1 meter lång och 65,68 meter bred
  • 22 knop
  • 230 000 bruttoton
  • 6680 gäster
  • 2200 personal
  • 2775 hytter på 18 däck
  • Kostnad: US$ 1.35 billion (2016)

Nervkittlande upplevelser och barnaktiviteter

Lär dig surfa med surfmaskinen FlowRider, släng dig ut i en snabb zipliner nio däck ovanför marken, klättra på klättervägg och testa en trio med hisnande vattenrutschbanor. Pröva din lycka i minigolf, för den modiga – kasta dig ut i rutschkanan The Ultimate Abyss som tar dig tio våningar ner på bara några sekunder. För de minsta finns barnens eget vattenland Splashaway Bay med färgglada vattenrutschbanor, vattenkanoner och fontäner. Ombord finns också många barn- och ungdomsklubbar för olika åldrar.

Testa hisnande vattenrutschkanor under din kryssning.

Isprinsessor, vattenakrobatik och Broadwayshower

I Aqua Theatre blandas vatten med stunthopp och imponerande akrobatik i en spännande show som får publiken att hålla andan. På skridskobanan i Studio B hittar du professionella konståkare i vackra dräkter och kostymer där show, piruetter och lyft blandas i en vacker uppsättning. I den stora teatern visas en fullskalig uppsättning av den prisbelönta Broadwayshowen Hairspray med en 25-manna ensemble och liveorkester.

Vattenshower i AquaTheatre längst akter ut.

Träning och avkoppling

Pröva löparbanan eller starta morgonen med yoga. Gym, löparbana och träningsklasser finns ombord. Vill du unna dig något extra så finns ett rogivande spa med härliga behandlingar som aromaterapi, massage, pedikyr och mycket mer.

Starta morgonen med ett yogapass.

Vakna upp till ett nytt resmål

Kryssningen startar och slutar i Barcelona och nästan varje dag vaknar du upp på ett nytt resmål. Fartyget tar dig till pärlor i västra Medelhavet som Palma på Mallorca, Marseille, La Spezia (Florens/Pisa), Civitavecchia (Rom) och Neapel (Capri). Vill du också uppleva världens största fartyg i sommar? Kolla in mer om Symphony of the Seas.

Utforska Marseille och Provence.

Fler spännande kryssningsnyheter

Här hittar du tre till av våra spännande kryssningsnyheter
  1. Norwegian Bliss – med en fartfylld gokartbana på däck

  2. MSC Seaview - med ett promenaddäck runt hela fartyget

  3. Celebrity Edge - med en takträdgård och en magisk flygande matta

Liknande inlägg

Gran Canaria eller Teneriffa – vilken ö är bäst?

Sommar året om med 2 700 soltimmar, temperaturer som sällan kryper under 20-strecket och stränder så långt ögat kan nå. Det är inte så knepigt att förstå varför öarna lockar många besökare. Knepigare kan det vara att behöva välja vart nästa resa bär. Vilken ö är bäst? Gran Canaria eller Teneriffa? Här får du hjälp att välja vilken ö som passar just dig.
Carl J Carl J 2019-09-18

Kanarieöarna för två – stor tipsguide

På Kanarieöarna finns alla ingredienser för en lyckad semester på tu man hand. Det gäller vare sig du reser med din partner, syrra eller tennistränare. Och vare sig ni är ute efter smålyxig avkoppling, nya intryck, kulinariska höjdare eller äventyrssport. Här är tipsguiden som hjälper dig att hamna rätt.
Astrid S Astrid S 2019-09-14

48 timmar i New York

Inte ens en vecka är nog för att du ska hinna tröttna på New York men här får du tips på hur du kan maxa två dagar med många New York-upplevelser – från shopping och stans bästa kronärtskocksdipp till lönnkrog i China Town.
Hanna P Hanna P 2019-09-12

7 tips till Da Nang

En resa till Da Nang bjuder på spännande aktiviteter för store och små. Hamnstaden har länge varit en dold pärla för resenärer till Vietnam. Staden är perfekt för den som vill kombinera sol och bad med spännande utflykter till Hue och Hoi An. Här nedan delar vi med oss av våra bästa resetips till Da Nang.
Towe A Towe A 2019-08-19