Symphony of the Seas – världens största kryssningsfartyg

2018-03-02
Sara E
Världens största kryssningsfartyg Symphony of the Seas lever upp till sin titel. Egentligen handlar det inte om vem som är störst men ska man få plats med en park, flera stadsdelar, ett 20-tal restauranger och en hel del annat – då måste man helt enkelt bygga ett väldigt stort kryssningsfartyg.

Strosa mellan stadsdelar

Under din kryssning finns massor att upptäcka ombord. Promenera i fartygets egen Central Park, slå dig ner på ett café bland 12 000 levande plantor och träd. Ute på däck hittar du Boardwalken inspirerad av en klassisk strandpromenad med restauranger, caféer och en karusell. Ta en shoppingrunda längs gågatan Royal Promenad. Här hittar du butiker, restauranger, barer och en och annan parad.

Strosa i kryssningsfartygets egen Central Park.

Smaker från hela världen

Ombord finns mängder av kulinariska upplevelser med smaker från världens alla hörn. Från bufférestaurang och pizzeria till grillrestaurangen Chops Gille, italienska matupplevelser på Jamie´s Italian, japanska Izumi (sushi) och den lekfulla restaurangen Wonderland. Gourmetrestaurangen 150 Central Park, Johnny Rockets med deras kända hamburgare, mexikanskt på Loco Fresh och tapas på Vintages är bara början. Vissa restauranger ingår i kryssningspriset och specialrestauranger tar ut en kuvertavgift.

Pröva en ny restaurang varje dag under din kryssning.

Snabbfakta - Symphony of the Seas

362,1 meter lång och 65,68 meter bred
22 knop
230 000 bruttoton
6680 gäster
2200 personal
2775 hytter på 18 däck
Kostnad: US$ 1.35 billion (2016)

Nervkittlande upplevelser och barnaktiviteter

Lär dig surfa med surfmaskinen FlowRider, släng dig ut i en snabb zipliner nio däck ovanför marken, klättra på klättervägg och testa en trio med hisnande vattenrutschbanor. Pröva din lycka i minigolf, för den modiga – kasta dig ut i rutschkanan The Ultimate Abyss som tar dig tio våningar ner på bara några sekunder. För de minsta finns barnens eget vattenland Splashaway Bay med färgglada vattenrutschbanor, vattenkanoner och fontäner. Ombord finns också många barn- och ungdomsklubbar för olika åldrar.

Testa hisnande vattenrutschkanor under din kryssning.

Isprinsessor, vattenakrobatik och Broadwayshower

I Aqua Theatre blandas vatten med stunthopp och imponerande akrobatik i en spännande show som får publiken att hålla andan. På skridskobanan i Studio B hittar du professionella konståkare i vackra dräkter och kostymer där show, piruetter och lyft blandas i en vacker uppsättning. I den stora teatern visas en fullskalig uppsättning av den prisbelönta Broadwayshowen Hairspray med en 25-manna ensemble och liveorkester.

Vattenshower i AquaTheatre längst akter ut.

Träning och avkoppling

Pröva löparbanan eller starta morgonen med yoga. Gym, löparbana och träningsklasser finns ombord. Vill du unna dig något extra så finns ett rogivande spa med härliga behandlingar som aromaterapi, massage, pedikyr och mycket mer.

Starta morgonen med ett yogapass.

Vakna upp till ett nytt resmål

Kryssningen startar och slutar i Barcelona och nästan varje dag vaknar du upp på ett nytt resmål. Fartyget tar dig till pärlor i västra Medelhavet som Palma på Mallorca, Marseille, La Spezia (Florens/Pisa), Civitavecchia (Rom) och Neapel (Capri). Vill du också uppleva världens största fartyg i sommar? Kolla in mer om Symphony of the Seas.

Utforska Marseille och Provence.

Tidslinje – bygget av Symphony of the Seas

2014-05-09 – beställningen lades
2015-10-29 – då sattes kölen
2017-06-09 – flyter själv
2018-02-15 – testkördes i tre dagar
2018-03-31 – jungfrufärd

Fler spännande kryssningsnyheter

Här hittar du tre till av våra spännande kryssningsnyheter 2018.
  1. Norwegian Bliss – med en fartfylld gokartbana på däck

  2. MSC Seaview - med ett promenaddäck runt hela fartyget

  3. Celebrity Edge - med en takträdgård och en magisk flygande matta