Kap Verde med barn

2019-06-25
Towe A
Kap Verde är känt för sina ändlösa stränder och härliga hotell men hur är det att resa till Kap Verde med barn? Här kommer några härliga tips inför din familjeresa till Kap Verde.

Bada, bada och bada

På Kap Verde finns alla möjligheter för barnen att bada så mycket de bara kan. De flesta hotell har stora pooler och flera är uppvärmda. Bor du på RIU Palace Cabo Verde har du automatiskt tillgång till både hotellets poolområde och poolerna på grannhotellet ClubHotel Riu Funana.

Räcker inte poolerna till så har barnen ett helt hav att utforska. Vågorna kan vara höga på sina håll men utanför många hotell har vågbrytare placerats och det blir mer som en badvik. Till exempel utanför Melia Tortuga Beach och Sol Dunas Resort.

riu funanan
På RIU Funanan finns pooler för alla smaker.

Möte med citronhajar

Ta med familjen på utflykt till Shark Bay. Här kan ni se små citronhajar simma mellan era ben vilket är en häftig upplevelse.

lemonshark
Att möta citronhajar blir ett fantastiskt minne.

Hotell med barnaktiviteter

Blue Star Oasis Salinas Sea hälsar Bamse på flera gånger i veckan, det finns lekrum, personalen anordnar lekar och aktiviteter, det finns spel att låna och stranden utanför är barnvänlig.

På våra RIU-hotell som RIU Funana, RIU Touareg och RIU Karamboa finns barnklubben RIULand, lekrum, lekplats och kvällsunderhållning.

blue star oasis salinas
På Blue Star Oasis Salinas Sea hälsar Bamse på till barnens förtjusning.

Besök den botaniska trädgården på Sal

Sal har en botanisk trädgård, Viveiro Garden & Farm, som är väl värd ett besök. Här finns en trädgård, ett litet café som gör juicer av frukterna de odlar i trädgården och små djur som trädgården räddat. Trädgården hänger ihop med ett stall där du kan prova på att rida på stranden.

botanical garden sal
Härlig juice serveras i den botaniska trädgården.

Sandboarding på Boavista

I Vianaöknen på Boavista kan ni hyra brädor och testa sandboarding på sanddynerna. Det finns också en liten restaurang på Viana Club. Om inte sandboarding lockar så kanske den enorma stora sandlådan gör?!

viana boavista
Vianaöknen på Boavista är mäktig att se.

För dig som vill veta mer om Kap Verde med barn har vi här samlat våra bästa familjehotell på Kap Verde.

Liknande inlägg

En guide till Santa Maria

Santa Maria är en färgglad badort på ön Sal i Kap Verde. Här finns härliga hotell, bra restauranger, en lång strand och små butiker. Vad får man då inte missa i denna fina by? Här är vår guide till Santa Maria.
Towe A Towe A 2019-07-15

Citronhajar på Kap Verde

De böjda tänderna och det vassa luktsinnet gör citronhajen till en av havets mest effektiva köttätare. Den här solojägaren har fått namnet från sin gula färg. Medan deras syn sviktar så hittar de byten genom ampuller som registrerar elektriska fält. Människans syn är som bekant ganska bra i dagsljus, åtminstone så pass bra att du enkelt kan få syn på flera av dessa fantastiska varelser runt Kap Verdes kristallklara vatten.
Carl J Carl J 2019-07-11

Bästa utflykterna på Phuket – från kultur till äventyr

Fyll dina sinnen (och ditt Instagramkonto) med nya intryck bortom hotellpoolen. Thailands största ö Phuket är otroligt rik på upplevelser. Här tipsar vi om allt från snorkling till djungelvandring, buddhistiska tempel, matlagningskurs, flowriding och att bada med elefanter.
Astrid S Astrid S 2019-06-18

7 tips på weekendstäder med härliga stränder! (och 2 bubblare)

Att hösten är här betyder inte att du missat chansen att njuta av sol och bad. Du kan nå värmen utan att flyga i flera timmar eller vara borta i flera veckor. Sensommarvärmen finns närmare än du kanske tror. Här är sju städer i Europa där du enkelt kan kombinera en cityweekend med strandhäng.
Hanna P Hanna P 2019-05-29