Kap Verde med barn

Kap Verde är känt för sina ändlösa stränder och härliga hotell men hur är det att resa till Kap Verde med barn? Här kommer några härliga tips inför din familjeresa till Kap Verde.

Bada, bada och bada

På Kap Verde finns alla möjligheter för barnen att bada så mycket de bara kan. De flesta hotell har stora pooler och flera är uppvärmda. Bor du på RIU Palace Cabo Verde har du automatiskt tillgång till både hotellets poolområde och poolerna på grannhotellet ClubHotel Riu Funana.

Räcker inte poolerna till så har barnen ett helt hav att utforska. Vågorna kan vara höga på sina håll men utanför många hotell har vågbrytare placerats och det blir mer som en badvik. Till exempel utanför Melia Tortuga Beach och Sol Dunas Resort.

riu funanan
På RIU Funanan finns pooler för alla smaker.

Möte med citronhajar

Ta med familjen på utflykt till Shark Bay. Här kan ni se små citronhajar simma mellan era ben vilket är en häftig upplevelse.

lemonshark
Att möta citronhajar blir ett fantastiskt minne.

Hotell med barnaktiviteter

Blue Star Oasis Salinas Sea hälsar Bamse på flera gånger i veckan, det finns lekrum, personalen anordnar lekar och aktiviteter, det finns spel att låna och stranden utanför är barnvänlig.

På våra RIU-hotell som RIU Funana, RIU Touareg och RIU Karamboa finns barnklubben RIULand, lekrum, lekplats och kvällsunderhållning.

blue star oasis salinas
På Blue Star Oasis Salinas Sea hälsar Bamse på till barnens förtjusning.

Besök den botaniska trädgården på Sal

Sal har en botanisk trädgård, Viveiro Garden & Farm, som är väl värd ett besök. Här finns en trädgård, ett litet café som gör juicer av frukterna de odlar i trädgården och små djur som trädgården räddat. Trädgården hänger ihop med ett stall där du kan prova på att rida på stranden.

botanical garden sal
Härlig juice serveras i den botaniska trädgården.

Sandboarding på Boavista

I Vianaöknen på Boavista kan ni hyra brädor och testa sandboarding på sanddynerna. Det finns också en liten restaurang på Viana Club. Om inte sandboarding lockar så kanske den enorma stora sandlådan gör?!

viana boavista
Vianaöknen på Boavista är mäktig att se.

För dig som vill veta mer om Kap Verde med barn har vi här samlat våra bästa familjehotell på Kap Verde.