Familjevänliga hotell på Kap Verde

2019-06-20
Johanna N
Är du ute efter en familjesemester där bra boende, mycket sol och avkoppling ska stå i fokus? Då borde du spana in Kap Verde utanför Senegals kust! Här välkomnas barn med öppna armar, tempot är lugnt och man lever efter mottot ”No stress”. Här är tips på våra bästa familjehotell!

Sal och Boa Vista är namnen på de två öarna vi reser till. Här väntar långa fina stränder som bjuder in till lek. Fantastiska förutsättningar för att bygga sandslott! Alla familjehotellen nedan har höga kundbetyg och är barnanpassade. Antingen ingår All Inclusive, eller så kan det bokas in som ett tillval. Dessutom ligger de nära stranden. Och eftersom det ibland kan blåsa en del på öarna, vilket leder till stora vågor och röd flagg, har samtliga hotell satsat på härliga poolområden!

1. Blue Star Oasis Salinas Sea

Blue Star Oasis Salinas Sea har ett av Santa Marias bästa läge, nära huvudgatan och direkt vid ortens bästa sandstrand, Praia de Santa Maria. Från poolområdet har du utsikt över stranden och havet.

Här finns både internationell barnklubb, lekrum, barnpool och flera gånger i veckan kommer världens starkaste björn på besök. Som upplagt för en semester med nöjda barn! Är ni en stor familj kan ni boka in er i ett familjerum som består av två dubbelrum med dörr emellan och har plats för upp till 6 personer!

2. Melia Dunas Beach Resort

Melia Dunas Beach Resort ligger norr om Santa Maria på Sal. Hotellet är uppdelat i zoner och stora delar är anpassat för barnfamiljen. In till Santa Maria är det drygt tre kilometer och det är enkelt att ta sig dit med taxi. Här har man verkligen tagit i när det gäller antalet pooler. Totalt finns sex stycken varav tre är barnpooler! För barnen finns även en lekplats och internationell barnklubb. Några kvällar i veckan kan de dansa loss på minidiscot.

3. Riu Funana

På familjevänliga Riu Funana utanför Santa Maria, på ön Sal bor du direkt vid sanddynerna och nära stranden. Förutom en generös All Inclusive kan du ta del av ett stort utbud av aktiviteter. Att hotellet har flera pooler, barnpool, lekplats och internationell barnklubb gör att hotellet är ett utmärkt val för barnfamiljer.

4. Riu Palace Cabo Verde

Granne med Riu Funana ligger hotell Riu Palace Cabo Verde – ett av våra bästa hotell på Sal! När du bor här har du tillgång till både hotellets poolområde och det på grannhotellet Riu Funana. Barnpoolen och lekplatsen ligger ut mot stranden.

5. Riu Karamboa

Riu Karamboa på ön Boa Vista är något utöver det vanliga och liknar ett sandslott där det ligger direkt vid den milsvida stranden Praia de Chaves. Hotellet har ett stort poolområde, men även aktiviteter och träning för hela familjen. Barnen kan delta i den internationella barnklubben eller leka på lekplatsen.

Vill du läsa om roliga aktiviteter och utflykter på Kap Verde? Missa inte att läsa 5 tips till det aktiva Kap Verde!

Liknande inlägg

Gran Canaria eller Teneriffa – vilken ö är bäst?

Sommar året om med 2 700 soltimmar, temperaturer som sällan kryper under 20-strecket och stränder så långt ögat kan nå. Det är inte så knepigt att förstå varför öarna lockar många besökare. Knepigare kan det vara att behöva välja vart nästa resa bär. Vilken ö är bäst? Gran Canaria eller Teneriffa? Här får du hjälp att välja vilken ö som passar just dig.
Carl J Carl J 2019-09-18

Kanarieöarna för två – stor tipsguide

På Kanarieöarna finns alla ingredienser för en lyckad semester på tu man hand. Det gäller vare sig du reser med din partner, syrra eller tennistränare. Och vare sig ni är ute efter smålyxig avkoppling, nya intryck, kulinariska höjdare eller äventyrssport. Här är tipsguiden som hjälper dig att hamna rätt.
Astrid S Astrid S 2019-09-14

48 timmar i New York

Inte ens en vecka är nog för att du ska hinna tröttna på New York men här får du tips på hur du kan maxa två dagar med många New York-upplevelser – från shopping och stans bästa kronärtskocksdipp till lönnkrog i China Town.
Hanna P Hanna P 2019-09-12

Vad är medelhavsklimat?

Drömmer du ibland om att flytta till ett varmare klimat när vindarna blir svalare och mörkret sakta men säkert börjar smyga sig på här hemma? Många av oss svenskar gillar nog att åka till den del av världen där det är ett skönt och behagligt medelhavsklimat och värmen håller i sig långt in på hösten. Men vad är det då som kännertecknar ett medelhavsklimat?
Ulrica T Ulrica T 2019-08-28