2018-11-22

Hit åker svenskarna i jul

En svensk jul i all ära men visst kan man bli sugen på att bara lämna julbestyren och åka på semester och koppla av istället? Allt fler svenskar gör slag i saken och åker utomlands över jul.

På TUI kan vi konstatera att svenskarnas intresse för att fira jul utomlands fortsätter att öka. Bokningarna av julresor ökar ständigt och statistiken visar att det är intresset för Kanarieöarna och Thailand som ökar mest.

Var vill man åka över jul?

Det finns ett par destinationer som vi ser att kunderna återkommande gärna väljer för julsemestern, däribland Kanarieöarna och Thailand. Populäraste resmålen att fira jul på är just Gran Canaria och Thailand men även Kap Verde. Många av resmålen blir fullbokde snabbt men det finns fortfarande resor kvar för soltörstande svenskar till både Kanarieöarna och Kap Verde. Däremot är resorna till Thailand, Vietnam och Mexico väldigt fullbokade kring jul, så där ska du ha tur om du hittar en resa just över jul.

maspalomas gran canaria
Gran Canaria håller i sig år efter år.

Svensken + Kanarieöarna = sant

Svenskarnas intresse för Thailand och Kanarieöarna verkar aldrig ebba ut. De återvänder år efter år för att fira jul och nyår. Intresset för att åka till Thailand och Kanarieöarna har till och med ökat i år – vilket även syns i julbokningarna. Bokningarna till Krabi har ökat med över 15 procent jämfört med samma tidpunkt i fjol och bokningarna till Las Palmas med nästan 9 procent.

Sugen på Gran Canaria? Hitta Gran Canarias bästa stränder här.

Läs här varför Thailand är det perfekta resmålet för barnfamiljer.

strand mai khao lak
Thailand är en storfavorit kring jul och nyår.

Här firar vi helst jul utomlands

Förutom Kanarieöarna och Thailand kan vi se att svenskarna gärna spenderar julen i Mexico, på Mauritius, i Vietnam och i Dominikanska Republiken.
  1. Las Palmas, Kanarieöarna

  2. Teneriffa, Kanarieöarna

  3. Phuket, Thailand

  4. Krabi, Thailand

  5. Lanzarote, Kanarieöarna

  6. Sal, Kap Verde

  7. Playa del Carmen, Mexico

  8. Mauritius

  9. Phu Quoc, Vietnam

  10. Dominikanska republiken

Sugen på en resa du också? Dröm dig bort och boka någon av våra vinterresor.

Liknande inlägg

Nya TUI Blue – mer än ett semesterboende

TUI Blue är vårt nya flaggskepp och finns i tre skepnader – For All, For Two och For Families. Här kommer du närmare resmålet och de du reser med, oavsett när på året det är och vilka du vill ha med dig. TUI Blue är mer än ett semesterboende. Det är en upplevelse i sig.
Hanna P Hanna P 2019-11-07

Topp 9 hemsökta hotell

Om du söker lite extra spänning på en semester, varför inte pröva att bo på ett ordentligt hemsökt hotell? Här har du de 9 bästa hemsökta hotellen – där spökena har lite stil.
Hanna P Hanna P 2019-10-31

Dreamliner. Längre resor med mindre utsläpp.

På TUIs längsta flygningar används de mest energieffektiva planen. En Dreamliner drar upp till 20 procent mindre bränsle än andra plan i samma storlek, vilket reducerar utsläppen rejält. Vi har tittat närmare på flyget som i vinter kan ta dig till Thailand, Vietnam, Mexico och flera andra tropiska resmål.
Astrid S Astrid S 2019-10-30

Gran Canaria eller Teneriffa – vilken ö är bäst?

Sommar året om med 2 700 soltimmar, temperaturer som sällan kryper under 20-strecket och stränder så långt ögat kan nå. Det är inte så knepigt att förstå varför öarna lockar många besökare. Knepigare kan det vara att behöva välja vart nästa resa bär. Vilken ö är bäst? Gran Canaria eller Teneriffa? Här får du hjälp att välja vilken ö som passar just dig.
Carl J Carl J 2019-09-18