Hit åker svenskarna i jul

2018-11-22
Emma J
En svensk jul i all ära men visst kan man bli sugen på att bara lämna julbestyren och åka på semester och koppla av istället? Allt fler svenskar gör slag i saken och åker utomlands över jul.

På TUI kan vi konstatera att svenskarnas intresse för att fira jul utomlands fortsätter att öka. Bokningarna av julresor ökar ständigt och statistiken visar att det är intresset för Kanarieöarna och Thailand som ökar mest.

Var vill man åka över jul?

Det finns ett par destinationer som vi ser att kunderna återkommande gärna väljer för julsemestern, däribland Kanarieöarna och Thailand. Populäraste resmålen att fira jul på är just Gran Canaria och Thailand men även Kap Verde. Många av resmålen blir fullbokde snabbt men det finns fortfarande resor kvar för soltörstande svenskar till både Kanarieöarna och Kap Verde. Däremot är resorna till Thailand, Vietnam och Mexico väldigt fullbokade kring jul, så där ska du ha tur om du hittar en resa just över jul.

maspalomas gran canaria
Gran Canaria håller i sig år efter år.

Svensken + Kanarieöarna = sant

Svenskarnas intresse för Thailand och Kanarieöarna verkar aldrig ebba ut. De återvänder år efter år för att fira jul och nyår. Intresset för att åka till Thailand och Kanarieöarna har till och med ökat i år – vilket även syns i julbokningarna. Bokningarna till Krabi har ökat med över 15 procent jämfört med samma tidpunkt i fjol och bokningarna till Las Palmas med nästan 9 procent.

Sugen på Gran Canaria? Hitta Gran Canarias bästa stränder här.

Läs här varför Thailand är det perfekta resmålet för barnfamiljer.

strand mai khao lak
Thailand är en storfavorit kring jul och nyår.

Här firar vi helst jul utomlands

Förutom Kanarieöarna och Thailand kan vi se att svenskarna gärna spenderar julen i Mexico, på Mauritius, i Vietnam och i Dominikanska Republiken.
  1. Las Palmas, Kanarieöarna

  2. Teneriffa, Kanarieöarna

  3. Phuket, Thailand

  4. Krabi, Thailand

  5. Lanzarote, Kanarieöarna

  6. Sal, Kap Verde

  7. Playa del Carmen, Mexico

  8. Mauritius

  9. Phu Quoc, Vietnam

  10. Dominikanska republiken

Sugen på en resa du också? Dröm dig bort och boka någon av våra vinterresor.

Liknande inlägg

Hotell vid stranden på Rhodos – fem favoriter

Rhodos är den största av Tolvöarna vilket gör den till en av de mest mångsidiga, inte minst när det kommer till alla gyllene stränder du kan besöka. Vi har tidigare tipsat om de bästa utflykterna ön har att erbjuda, men suktar du efter stränder och kristallklart vatten behöver du knappast ge dig av på några längre sådana från våra hotell. Soldyrkaren, badgalningen, fotofantasten och speedo-älskaren, se hit - här är de bästa strandnära hotellen på Rhodos!
Carl J Carl J 2019-05-16

Fem favoritutflykter i grekiska övärlden

Greklands övärld har otroligt mycket att erbjuda. Som om klimatet, maten och stämningen inte vore nog, finns utflykter och aktiviteter som passar historienördar såväl som strandfotografer och äventyrare. Här listar vi fem av våra resenärers favoritutflykter i den grekiska övärlden.
Jakob R Jakob R 2019-05-10

5 veganska recept på TUI Family Life

För oss på TUI är det viktigt att ständigt förnya och förbättra våra buffér på våra hotell. De senaste åren har vi satsat lite extra på fixa riktigt bra vegetariska och veganska rätter som passar hela familjen. Här är 5 veganska recept från våra bufféer på TUI Family Life, de är dessutom glutenfria så alla ska kunna hitta sin favorit i buffén!
Hanna P Hanna P 2019-05-06

7 instagramvänliga hotell att boka i sommar

För mycket folk i bild, pooler som ligger i skugga och träd som skymmer havsutsikten? Dessa familjehotell har perfekta instagramplatser, fortsätt läs för att ta sommarens snyggaste bilder.
Towe A Towe A 2019-05-06