Hit åker svenskarna i jul

En svensk jul i all ära men visst kan man bli sugen på att bara lämna julbestyren och åka på semester och koppla av istället? Allt fler svenskar gör slag i saken och åker utomlands över jul.

På TUI kan vi konstatera att svenskarnas intresse för att fira jul utomlands fortsätter att öka. Bokningarna av julresor ökar ständigt och statistiken visar att det är intresset för Kanarieöarna och Thailand som ökar mest.

Var vill man åka över jul?

Det finns ett par destinationer som vi ser att kunderna återkommande gärna väljer för julsemestern, däribland Kanarieöarna och Thailand. Populäraste resmålen att fira jul på är just Gran Canaria och Thailand men även Kap Verde. Många av resmålen blir fullbokde snabbt men det finns fortfarande resor kvar för soltörstande svenskar till både Kanarieöarna och Kap Verde. Däremot är resorna till Thailand, Vietnam och Mexico väldigt fullbokade kring jul, så där ska du ha tur om du hittar en resa just över jul.

maspalomas gran canaria
Gran Canaria håller i sig år efter år.

Svensken + Kanarieöarna = sant

Svenskarnas intresse för Thailand och Kanarieöarna verkar aldrig ebba ut. De återvänder år efter år för att fira jul och nyår. Intresset för att åka till Thailand och Kanarieöarna har till och med ökat i år – vilket även syns i julbokningarna. Bokningarna till Krabi har ökat med över 15 procent jämfört med samma tidpunkt i fjol och bokningarna till Las Palmas med nästan 9 procent.

Sugen på Gran Canaria? Hitta Gran Canarias bästa stränder här.

Läs här varför Thailand är det perfekta resmålet för barnfamiljer.

strand mai khao lak
Thailand är en storfavorit kring jul och nyår.

Här firar vi helst jul utomlands

Förutom Kanarieöarna och Thailand kan vi se att svenskarna gärna spenderar julen i Mexico, på Mauritius, i Vietnam och i Dominikanska Republiken.
  1. Las Palmas, Kanarieöarna

  2. Teneriffa, Kanarieöarna

  3. Phuket, Thailand

  4. Krabi, Thailand

  5. Lanzarote, Kanarieöarna

  6. Sal, Kap Verde

  7. Playa del Carmen, Mexico

  8. Mauritius

  9. Phu Quoc, Vietnam

  10. Dominikanska republiken

Sugen på en resa du också? Dröm dig bort och boka någon av våra vinterresor.