Fem vego-vänliga weekendresmål

2017-02-01
Jakob R
Som vegetarian eller vegan kan det ibland vara svårt att hitta bra restauranger – och kanske speciellt på semestern. För att inte fastna med en tallrik pommes frites till både lunch och middag kan det vara bra att göra lite research innan du reser. Här listar vi fem härliga resmål som passar utmärkt för en weekend och har gott om alternativ för både vegetariska och veganska smakupplevelser.

Berlin

Vegomatens Mecka – i Berlin kan du lita på att de allra flesta restauranger har bra vegetariska alternativ. Du hittar också mer än 50 helt veganska restauranger och en vegansk stormarknad. Varje sommar är Berlin dessutom värd för Europas största festival med inriktning på vego-livsstil. Där kan du prova massor av vegomat från världens alla hörn och shoppa smink och accessoarer som är helt fria från animaliska produkter och djurförsök.

New York

I New York är matutbudet lika varierat och internationellt som dess invånare – och det vill inte säga lite. Här hittar du supertrendiga caféer, restauranger, bagerier, matbutiker och snabbmatsställen som alla fokuserar på vegetarisk och vegansk mat.

London

I London behöver du sällan gå längre än ett kvarter för att hitta bra vegokäk. Influenser från länder med stark tradition av vegetarisk mat, t ex Indien, har gjort att London alltid varit ett säkert kort på vegokartan. Fler och fler Londonbor växlar också över till köttfria dieter – så det dyker upp nya spännande alternativ hela tiden. Vi tipsar gärna extra om den traditionella puben The Coach & Horses i Soho, som serverar Tofush & Chips – en urbrittisk klassiker i vegotappning.

Corralejo, Fuerteventura

Om du helst intar din vegetariska måltid med sand mellan tårna och vågskvalp i bakgrunden så är Corralejo destinationen för dig. Längs de långa stränderna hittar du caféer och restauranger som antingen är helvego eller har många vegetariska och veganska alternativ på menyn. Prova till exempel H2O, Baobab och Sanus.

Palma, Mallorca

I Palma finns Vegan Gastronomy Culinary Academy, där eleverna får lära sig om bland annat vegansk osttillverkning och bakning. Det har satt sin prägel på staden, där du hittar ett förvånansvärt stort antal vegorestauranger. En liten bit utanför staden, vid Punta Negra, ligger dessutom Michelinkrogen Es Fum, som erbjuder en helvegetarisk avsmakningsmeny.

Terrassen som överblickar havet på restaurangen Es Fum, utanför Palma, Mallorca.
Inte bara avsmakningsmenyn håller hög klass på Michelinkrogen Es Fum utanför Palma - utsikten från terrassen går inte av för hackor. Bild: www.restaurant-esfum.com

Du hittar många fler tips på bra vegoresmål på Happycow.net.

Liknande inlägg

Udda museer jorden runt

Här är guiden till några av världens mest märkliga museer. Knasiga men kul. Ofta små och drivna av eldsjälar. Läs vidare om du alltid drömt om att få se en samling av valpenisar, snabbnudlar eller gräsklippare.
Astrid S Astrid S 2019-03-15

Afternoon Tea världen över

En klassisk Afternoon Tea består av ett bord fullt av godsaker, scones, smörgåssnittar och en uppsjö av tesorter, på ett fint uppdukat bord. Traditionen är ursprungligen från England, men numera kan du njuta av en Afternoon Tea på många olika sätt och platser i världen. Här kommer tips på några riktiga guldkorn, både traditionella och med en tvist!
Johanna N Johanna N 2019-03-11

8 kvinnliga resenärer på 8:e mars - Internationella kvinnodagen 2019

Vad passar bättre än att på internationella kvinnodagen lyfta 8 kvinnor som har gjort ovanliga och svåra resor. Läs vidare om piloter, äventyrare, journalister och hovdamer!
Hanna P Hanna P 2019-03-08

Se och göra på Madeira – stor tipsguide

Resmål kan överraska positivt på många olika sätt. Själv blev jag häpen över att Madeira hade så bred repertoar – från mysigt stadsliv till lyxiga badanläggningar och naturvyer som gör vem som helst till en lajk-raket på Instagram. Här kommer tips på några av de bästa upplevelserna både i huvudstaden Funchal och kring resten av ön.
Astrid S Astrid S 2018-12-13