Fem vego-vänliga weekendresmål

2017-02-01
Jakob R
Som vegetarian eller vegan kan det ibland vara svårt att hitta bra restauranger – och kanske speciellt på semestern. För att inte fastna med en tallrik pommes frites till både lunch och middag kan det vara bra att göra lite research innan du reser. Här listar vi fem härliga resmål som passar utmärkt för en weekend och har gott om alternativ för både vegetariska och veganska smakupplevelser.

Berlin

Vegomatens Mecka – i Berlin kan du lita på att de allra flesta restauranger har bra vegetariska alternativ. Du hittar också mer än 50 helt veganska restauranger och en vegansk stormarknad. Varje sommar är Berlin dessutom värd för Europas största festival med inriktning på vego-livsstil. Där kan du prova massor av vegomat från världens alla hörn och shoppa smink och accessoarer som är helt fria från animaliska produkter och djurförsök.

New York

I New York är matutbudet lika varierat och internationellt som dess invånare – och det vill inte säga lite. Här hittar du supertrendiga caféer, restauranger, bagerier, matbutiker och snabbmatsställen som alla fokuserar på vegetarisk och vegansk mat.

London

I London behöver du sällan gå längre än ett kvarter för att hitta bra vegokäk. Influenser från länder med stark tradition av vegetarisk mat, t ex Indien, har gjort att London alltid varit ett säkert kort på vegokartan. Fler och fler Londonbor växlar också över till köttfria dieter – så det dyker upp nya spännande alternativ hela tiden. Vi tipsar gärna extra om den traditionella puben The Coach & Horses i Soho, som serverar Tofush & Chips – en urbrittisk klassiker i vegotappning.

Corralejo, Fuerteventura

Om du helst intar din vegetariska måltid med sand mellan tårna och vågskvalp i bakgrunden så är Corralejo destinationen för dig. Längs de långa stränderna hittar du caféer och restauranger som antingen är helvego eller har många vegetariska och veganska alternativ på menyn. Prova till exempel H2O, Baobab och Sanus.

Palma, Mallorca

I Palma finns Vegan Gastronomy Culinary Academy, där eleverna får lära sig om bland annat vegansk osttillverkning och bakning. Det har satt sin prägel på staden, där du hittar ett förvånansvärt stort antal vegorestauranger. En liten bit utanför staden, vid Punta Negra, ligger dessutom Michelinkrogen Es Fum, som erbjuder en helvegetarisk avsmakningsmeny.

Terrassen som överblickar havet på restaurangen Es Fum, utanför Palma, Mallorca.
Inte bara avsmakningsmenyn håller hög klass på Michelinkrogen Es Fum utanför Palma - utsikten från terrassen går inte av för hackor. Bild: www.restaurant-esfum.com

Du hittar många fler tips på bra vegoresmål på Happycow.net.

Liknande inlägg

Hotell vid stranden på Rhodos – fem favoriter

Rhodos är den största av Tolvöarna vilket gör den till en av de mest mångsidiga, inte minst när det kommer till alla gyllene stränder du kan besöka. Vi har tidigare tipsat om de bästa utflykterna ön har att erbjuda, men suktar du efter stränder och kristallklart vatten behöver du knappast ge dig av på några längre sådana från våra hotell. Soldyrkaren, badgalningen, fotofantasten och speedo-älskaren, se hit - här är de bästa strandnära hotellen på Rhodos!
Carl J Carl J 2019-05-16

Fem favoritutflykter i grekiska övärlden

Greklands övärld har otroligt mycket att erbjuda. Som om klimatet, maten och stämningen inte vore nog, finns utflykter och aktiviteter som passar historienördar såväl som strandfotografer och äventyrare. Här listar vi fem av våra resenärers favoritutflykter i den grekiska övärlden.
Jakob R Jakob R 2019-05-10

Hotell i Grekland där All Inclusive ingår

Att inte behöva oroa sig för att reskassan räcker till, ger verkligen en skön känsla under semestern. Så är det när du bokar ett All Inclusive-hotell, där både mat och dryck ingår. Här har vi samlat ihop några av våra bästa hotell i den grekiska övärlden där All Inclusive ingår. Välj mellan Kos, Rhodos, Zakynthos, Samos, Kreta eller Korfu.
Johanna N Johanna N 2019-05-09

7 instagramvänliga hotell att boka i sommar

För mycket folk i bild, pooler som ligger i skugga och träd som skymmer havsutsikten? Dessa familjehotell har perfekta instagramplatser, fortsätt läs för att ta sommarens snyggaste bilder.
Towe A Towe A 2019-05-06