Bo i egen bungalow i Thailand

Tänk dig att vakna till vågornas brus, smyga ut i soluppgången, sätta tårna direkt i sanden och ta ett morgondopp i havet. Många som reser till Thailand drömmer om att bo i egen bungalow precis vid strandkanten just för att kunna göra allt detta.

Fördelarna med att välja en bungalow är många. Du bor mer privat, oftast utan grannar nära inpå, och det finns en egen terrass där du kan sitta och läsa din bok i den vackra solnedgången. Har du tur finns det också en hängmatta där du kan få den där ultimata semesterkänslan.
Det finns bungalows i alla olika kategorier i Thailand, från enkla bambuhyddor med fläkt och utomhusdusch till lyxiga boenden med flera rum, luftkonditionering och privat pool. Flera hotell erbjuder dessutom både boende i hotellbyggnad och i egen bungalow för att du ska kunna välja och få den perfekta semesterresan för just dig.

Hotell i Thailand där du kan bo i egen bungalow

Mai Khao lak, Khao Lak

Vid sandstranden Pak Weep ligger familjevänliga TUI Family Life Mai Khao. Här kan du bo i egen bungalow vid stranden och även ha egen pool eller utomhusbadkar. Stora panoramafönster vetter mot den härliga stranden där restauranger ligger på rad. Hotellet erbjuder det mesta för en perfekt familjesemester men har också en vuxenavdelning för de som vill ha det lite lugnare. Läs mer om Mai Khao Lak.

Bungalow med egen pool på Mai Khao Lak.

Robinson Club Khao Lak, Khao Lak

Vid den 13 kilometer långa stranden intill nationalparken Takua Pa hittar du Robinson Club Khao Lak. Hotellets bungalows ligger närmast den palmkantade stranden och har egen uteplats, solstolar och privat pool. Du kan gå direkt från din pool till havet – det tar bara en minut. Robinson har stort träningsutbud, barnklubb och restaurangen erbjuder wellfood med hälsosamma alternativ men också läcker thaimat och internationella rätter. Läs mer om Robinson Club Khao Lak.

robinson khao lak
Hotell Robinson i Khao Lak

Hotell Metadee, Kata Beach

Hotell Metadee håller hög servicenivå och deras bungalows är enastående. Här dominerar ljusa färger och material som trä, betong och bambu. Privat bungalow rymmer 2-5 personer, har badkar, stor uteplats och egen pool. Hotellet ligger lugnt till men på bekvämt avstånd till mer livliga Kata. Läs mer om Hotell Metadee.

Hotell Metadee kata
Hotell Metadees bungalows har magisk inredning.

Hotell Twin Lotus, Koh Lanta

Detta par-hotell, ligger i lugna omgivningar vid Klong Dao-stranden. Du kan bo i bungalow eller hotelldelen. Här finns två olika pooler, en intill stranden och en högre upp, spa, träningscenter och uthyrning av cyklar. Inredningen är modern och hotellområdet stort och luftigt. Läs mer om Hotell Twin Lotus

twin lotus tui
Twin Lotus har ett toppenläge på Kho Lanta.

Nakara Long Beach resort, Koh Lanta

Nakara Long beach resort ligger mitt på den natursköna stranden Long Beach på ön Koh Lanta. Nakaras bungalows ligger inbäddade i tropisk grönska längs med strandkanten. Här kan du njuta av solnedgången i de härliga korgstolarna på din egen terrass, varför inte med en läskande vattenenmelonshake i handen? Läs mer om Nakara Long Beach Resort.

Bungalow på Nakara Long Beach

Svårt att välja vilken av alla paradisöar i Thailand du ska resa till? Läs då vår guide till Thailands 11 bästa öar och vår guide till Thailands bästa stränder.