2018-12-06

Beach Clubs

Jag har knapp hunnit torka från badet, ena foten i solen medan resten av kroppen ligger i skön halvskugga, jag skummar Beach Clubens meny med allt från pizza till grönkålssallader. Och i ögonvrån ser jag att en servitör är på väg. I somras upptäckte jag tjusningen med Beach Clubs och längtar tillbaka varje mulen nollgradig morgon.

En Beach Club kan vara så mycket. Det kan vara DJs och fest från morgon till nästa morgon. Det kan även vara elegant och sofistikerat. En Beach Club behöver ju egentligen knappt ligga vid en strand – som de många populär strandklubbarna i Kroatien. För precis som att musikgenren jazz både kan vara experimentell och högljudd innehåller den även lugna låtar.

Beach Clubs finns över hela världen – från de klassiska badorterna Juan les Pins och Cannes på Franska rivieran och spanska Ibiza med strandklubbar som El Chiringuito till Karibiens vita stränder. Nedan listas några favoriter och ett par hotell med egna Beach Clubs.

Beach Clubs Palma

Mallorcas kanske mest kända Beach Clubs är Puro Beach i Palma och i närliggande Illietas. Här vid klipporna ut mot havet erbjuder Puro vid sidan av skönt häng även barservering, restaurang och yoga.

Assaona Gastrobeach Palma Club ligger vid Passeig Portitxol – dvs mer centralt i Palma. Ljusa färger, sandstrand, fotovänligt och med stort fokus på mat.

Beach Clubs Grekland

Cameo Island är en av Zakynthos mest ikoniska platser. Långt mindre känd än Shipwreck beach såklart. Ön ligger utanför Laganas och du når Beach Cluben enkelt via en träbro.

Attica-halvön där Aten ligger är fullt av små orter som på samma gång är badorter och förorter till den grekiska huvudstaden. I Vouliagmeni, söder om Aten, ligger Beach Cluben Astir Beach. Här möts du av toga-klädd personal som, efter att stämt av hur nära baren, havet, omklädningsrummen du vill vara, följer dig till dina solsängar för dagen. Beach Cluben har förutom ett vackert läge och minutiöst skött strand även en arkeologisk fyndplats innanför entrén.

Hotell med egen Beach Club

Gran Canaria – Taurito
All Inclusive-hotellet Mogan Princess & Beach Club ligger högst upp på den södra sidan av Tauritodalen på södra Gran Canaria. Hotellet har flera pooler och busservice till den egna Beach Cluben.

Mexico – Playa del Carmen
Aspira Hotel by Tukan är ett centralt beläget hotell, mitt i Playa del Carmen, med den egna strandklubben Kool Beach Club.

Dominikanska republiken – Punta Cana
Canabay Coral House är ett modernt hotell med två pooler, varav den ena ligger vid hotellets egen beach club.

Kreta – Agia Marina
Omtyckt Blue Star Atlantica Caldera Village har milsvid utsikt och egen strandklubb på promenadavstånd.

Sicilien – Taormina
På Sicilien i orterna Taormina och Taormina Mare finns flera Beach Clubs knutna till hotell. Oftast erbjuds busservice till och från stranden. Två exempel är Ipanema och Villa Bianca i Taormina Mare.

Liknande inlägg

Hotellfavoriter i och omkring Dubai

Letar du efter ett hotell i Dubai ska du läsa mer här. Där finns allt du kan önska dig – fina stränder, imponerande hotell och shopping i högsta divisionen. Men bland alla de eleganta hotellen kan det vara svårt att hitta just det som passar dig. Så här hittar du en lista med fem favoriter som passar både familjer och vuxna som reser utan barn.
Astrid S Astrid S 2019-12-20

Blue Star 2.0 – njut, upplev & bidra

Från april 2020 står namnet Blue Star för något nytt och ännu bättre. Vi utvecklar dessa 50 favorithotell för att du ska kunna njuta av semesterdagarna på ett sätt som minskar belastningen för miljö, klimat och lokalsamhället.
Astrid S Astrid S 2019-12-11

Gran Canaria eller Teneriffa – vilken ö är bäst?

Sommar året om med 2 700 soltimmar, temperaturer som sällan kryper under 20-strecket och stränder så långt ögat kan nå. Det är inte så knepigt att förstå varför öarna lockar många besökare. Knepigare kan det vara att behöva välja vart nästa resa bär. Vilken ö är bäst? Gran Canaria eller Teneriffa? Här får du hjälp att välja vilken ö som passar just dig.
Carl J Carl J 2019-09-18

48 timmar i New York

Inte ens en vecka är nog för att du ska hinna tröttna på New York men här får du tips på hur du kan maxa två dagar med många New York-upplevelser – från shopping och stans bästa kronärtskocksdipp till lönnkrog i China Town.
Hanna P Hanna P 2019-09-12