2018-12-06
Jonas S
Jag har knapp hunnit torka från badet, ena foten i solen medan resten av kroppen ligger i skön halvskugga, jag skummar Beach Clubens meny med allt från pizza till grönkålssallader. Och i ögonvrån ser jag att en servitör är på väg. I somras upptäckte jag tjusningen med Beach Clubs och längtar tillbaka varje mulen nollgradig morgon.

En Beach Club kan vara så mycket. Det kan vara DJs och fest från morgon till nästa morgon. Det kan även vara elegant och sofistikerat. En Beach Club behöver ju egentligen knappt ligga vid en strand – som de många populär strandklubbarna i Kroatien. För precis som att musikgenren jazz både kan vara experimentell och högljudd innehåller den även lugna låtar.

Beach Clubs finns över hela världen – från de klassiska badorterna Juan les Pins och Cannes på Franska rivieran och spanska Ibiza med strandklubbar som El Chiringuito till Karibiens vita stränder. Nedan listas några favoriter och ett par hotell med egna Beach Clubs.

Beach Clubs Palma

Mallorcas kanske mest kända Beach Clubs är Puro Beach i Palma och i närliggande Illietas. Här vid klipporna ut mot havet erbjuder Puro vid sidan av skönt häng även barservering, restaurang och yoga.

Assaona Gastrobeach Palma Club ligger vid Passeig Portitxol – dvs mer centralt i Palma. Ljusa färger, sandstrand, fotovänligt och med stort fokus på mat.

Beach Clubs Grekland

Cameo Island är en av Zakynthos mest ikoniska platser. Långt mindre känd än Shipwreck beach såklart. Ön ligger utanför Laganas och du når Beach Cluben enkelt via en träbro.

Attica-halvön där Aten ligger är fullt av små orter som på samma gång är badorter och förorter till den grekiska huvudstaden. I Vouliagmeni, söder om Aten, ligger Beach Cluben Astir Beach. Här möts du av toga-klädd personal som, efter att stämt av hur nära baren, havet, omklädningsrummen du vill vara, följer dig till dina solsängar för dagen. Beach Cluben har förutom ett vackert läge och minutiöst skött strand även en arkeologisk fyndplats innanför entrén.

Hotell med egen Beach Club

Gran Canaria – Taurito
All Inclusive-hotellet Mogan Princess & Beach Club ligger högst upp på den södra sidan av Tauritodalen på södra Gran Canaria. Hotellet har flera pooler och busservice till den egna Beach Cluben.

Mexico – Playa del Carmen
Aspira Hotel by Tukan är ett centralt beläget hotell, mitt i Playa del Carmen, med den egna strandklubben Kool Beach Club.

Dominikanska republiken – Punta Cana
Canabay Coral House är ett modernt hotell med två pooler, varav den ena ligger vid hotellets egen beach club.

Kreta – Agia Marina
Omtyckt Blue Star Atlantica Caldera Village har milsvid utsikt och egen strandklubb på promenadavstånd.

Sicilien – Taormina
På Sicilien i orterna Taormina och Taormina Mare finns flera Beach Clubs knutna till hotell. Oftast erbjuds busservice till och från stranden. Två exempel är Ipanema och Villa Bianca i Taormina Mare.

Liknande inlägg

Game of Thrones-guide i Dubrovnik

Idag har den sista säsongen av Game of Thrones premiär. Hur många gånger under seriens gång har vi inte hört huset Starks valspråk "Winter is coming" till att nu vara mitt uppe i den kalla vintern. Får du inte nog av intriger, hämnd och drakar? I så fall är Dubrovnik ett perfekt resmål för dig. Vi har satt ihop en Game of thrones-guide i Dubrovnik! Kanske blir tomheten efter serien lite lättare att hantera då.
Hanna P Hanna P 2019-04-15

Resa till Turkiet med barn

Hur funkar Turkiet när man reser med barn? Passar maten och stränderna? Vilket hotell ska man välja? Och vad finns det att göra som juniorerna tänder på? Svaren hittar du här – behändigt samlade i sex olika kategorier.
Astrid S Astrid S 2019-04-12

Vad är ett boutiquehotell - har du koll?

Boutiquehotell brukar beskrivas som lite mindre, chict inredda hotell med en personlig känsla och unik stil och atmosfär. Den här typen av hotell har som fokus att erbjuda sina gäster en alldeles speciell upplevelse eftersom inredning, design, service och mat är något extra. Hotellet i sig kan ofta vara själva anledningen till resan, eller i alla fall en stor anledning – vi guidar dig till några av våra bästa boutiquehotell.
Ulrica T Ulrica T 2019-04-03

Tips på takbarer runt om i världen

Finns det något bättre än att se solnedgången över staden du besöker, på en takterrass med en god drink i handen? Ännu härligare blir det framåt skymning när stadens ljus glimrar som små stjärnor framför dig. Tycker du, precis som jag att det är något magiskt med takbarer? Här har du tips på takbarer värda att spana in!
Johanna N Johanna N 2019-03-31