Bästa stränderna i Dominikanska Republiken

Dominikanske republiken bjuder på många drömstränder. Här lista vi våra absoluta favoritstränder.
I samarbete med Dominikanska republikens turistbyrå

Dominikanska republiken är ett land i Västindien som har något för alla. Storslaget bregslandskap, öken, storstad och stränder i överflöd. Här kan du spela golf, surfa, dyka, snorkla, vandra och såklart njuta av lata dagar med sol och bad.

Men var hittar man landets vackraste stränder? Här listar vi våra favoriter.

Playa Dorada, Puerta Plata

Playa Dorada är en ljus, palmkantad strand några kilometer från hamnstaden Puerto Plata. Här hittar du många härliga resorts, restauranger och strandaktiviteter.

domrepplayadorada1

Playa Rincon, Samana

På Samanahalvöns spets ligger den vackra stranden Playa Rincon. Sju kilometer pudervit sand som kantas av palmer och blått hav. Hit tar du dig enklast med båt från Las Galeras, en båttur på cirka 20 minuter.

domreprincon

Playa Grande, Rio San Juan

Nära staden Rio San Juan ligger en av Dominikanska republikens finaste stränder, Playa Grande. Inramad av höga klippor och turkost vatten med härliga vågor. Vill du ha en lugnare strand med färre vågor är Calleton Beach i Rio San Juan att rekommendera.

domreproisanjuan

Cayo Levantado, Samana

Cayo Levantado i Samana-bukten är en paradisö med endast ett hotell. Runt hotellet löper ett band av ljusa sandstränder där vattnet är smaragdgrönt och palmer vajar i vinden.

domreplevantado

Bavaro Beach, Punta Cana

På östra sidan av Dominikanska Republiken, i Punta Cana, ligger Bavaro Beach. De vista stränderna sträcker sig i fem mil, från Uvero Alto i norr till centrum av Punta Cana i söder. Palmerna vajar i vinder, sanden är vit, stranden kantas av härliga resort och här hittar du en del av paradiset.

domrepbavaro

Vill du veta mer om Dominikanska Republiken? Läs vår intervju med två resenärer här.