2019-10-22

Bästa stränderna i Dominikanska Republiken

Dominikanske republiken bjuder på många drömstränder. Här lista vi våra absoluta favoritstränder.
I samarbete med Dominikanska republikens turistbyrå

Dominikanska republiken är ett land i Västindien som har något för alla. Storslaget bregslandskap, öken, storstad och stränder i överflöd. Här kan du spela golf, surfa, dyka, snorkla, vandra och såklart njuta av lata dagar med sol och bad.

Men var hittar man landets vackraste stränder? Här listar vi våra favoriter.

Playa Dorada, Puerta Plata

Playa Dorada är en ljus, palmkantad strand några kilometer från hamnstaden Puerto Plata. Här hittar du många härliga resorts, restauranger och strandaktiviteter.

domrepplayadorada1

Playa Rincon, Samana

På Samanahalvöns spets ligger den vackra stranden Playa Rincon. Sju kilometer pudervit sand som kantas av palmer och blått hav. Hit tar du dig enklast med båt från Las Galeras, en båttur på cirka 20 minuter.

domreprincon

Playa Grande, Rio San Juan

Nära staden Rio San Juan ligger en av Dominikanska republikens finaste stränder, Playa Grande. Inramad av höga klippor och turkost vatten med härliga vågor. Vill du ha en lugnare strand med färre vågor är Calleton Beach i Rio San Juan att rekommendera.

domreproisanjuan

Cayo Levantado, Samana

Cayo Levantado i Samana-bukten är en paradisö med endast ett hotell. Runt hotellet löper ett band av ljusa sandstränder där vattnet är smaragdgrönt och palmer vajar i vinden.

domreplevantado

Bavaro Beach, Punta Cana

På östra sidan av Dominikanska Republiken, i Punta Cana, ligger Bavaro Beach. De vista stränderna sträcker sig i fem mil, från Uvero Alto i norr till centrum av Punta Cana i söder. Palmerna vajar i vinder, sanden är vit, stranden kantas av härliga resort och här hittar du en del av paradiset.

domrepbavaro

Vill du veta mer om Dominikanska Republiken? Läs vår intervju med två resenärer här.

Liknande inlägg

Hotellfavoriter i och omkring Dubai

Letar du efter ett hotell i Dubai ska du läsa mer här. Där finns allt du kan önska dig – fina stränder, imponerande hotell och shopping i högsta divisionen. Men bland alla de eleganta hotellen kan det vara svårt att hitta just det som passar dig. Så här hittar du en lista med fem favoriter som passar både familjer och vuxna som reser utan barn.
Astrid S Astrid S 2019-12-20

Framtida förebilder på Curacao

Den tropiska pärlan Curacao har mångsidig kultur, kristallklart vatten och sommar året om. Öns rika natur och historia har lämnat ett värdefullt arv. För att bevara allt vackert ön har att bjuda på, så vill TUI Care Foundation bidra till att miljöutbilda framtidens lärare.
Carl J Carl J 2019-09-24

Gran Canaria eller Teneriffa – vilken ö är bäst?

Sommar året om med 2 700 soltimmar, temperaturer som sällan kryper under 20-strecket och stränder så långt ögat kan nå. Det är inte så knepigt att förstå varför öarna lockar många besökare. Knepigare kan det vara att behöva välja vart nästa resa bär. Vilken ö är bäst? Gran Canaria eller Teneriffa? Här får du hjälp att välja vilken ö som passar just dig.
Carl J Carl J 2019-09-18

Vad är medelhavsklimat?

Drömmer du ibland om att flytta till ett varmare klimat när vindarna blir svalare och mörkret sakta men säkert börjar smyga sig på här hemma? Många av oss svenskar gillar nog att åka till den del av världen där det är ett skönt och behagligt medelhavsklimat och värmen håller i sig långt in på hösten. Men vad är det då som kännertecknar ett medelhavsklimat?
Ulrica T Ulrica T 2019-08-28