Hur är Dominikanska republiken?

Dominikanska republiken ligger i Karibien och kännetecknas av vita långa paradisstränder, turkost vatten, regnskogsklädda berg och vattenfall. Men hur är det att semestra i Dominikanska republiken? Vi träffade två av våra resenärer för att prata mer om resmålet, vad du bör tänka på och vad du inte ska missa när du är där.

Möt våra resenärer

Namn: Niklas och Amanda Ragnegård
Resan: Vi gjorde en kombinationsresa med TUI till Dominikanska Republiken i februari/mars och besökte Playa Dorada och Las Terranas.

Hur kom det sig att ni valde Dominikanska republiken?

Vi har tidigare varit i Mexiko och Costa Rica och gillade verkligen klimatet och miljön där. Därför ville vi testa något annat resmål i ungefär de områdena och valet föll på Dominikanska republiken.

Vi har tidigare varit i Mexiko och Costa Rica och gillade verkligen klimatet och miljön där. Därför ville vi testa något annat resmål i ungefär de områdena och valet föll på Dominikanska Republiken.

Vilken typ av resa bokade ni?

Vi bokade en kombinationsresa med TUI där vi kombinerade två orter med byte efter halva tiden.

Dominikanska Republiken.
Livet i Dominikanska Republiken.

Vilken månad åkte ni och hur var vädret?

Vi reste i slutet på februari fram till mitten av mars. Vädret första veckan var soligt med någon enstaka skur. Den andra veckan var det soligt med någon regnskur varje dag. Temperaturen var ca 28 grader.

Playa Dorada TUI
Dominikanska Republiken - ett paradis med palmkantade stränder.
strand dominikanska tui
Dominikanska Republiken - ett paradis med palmkantade stränder.

Vad tyckte ni om Playa Dorada?

Vi bodde på ett hotell som heter Viva Wyndham V Heaven där det fanns jättefina stränder och vatten. Det fanns inte så mycket i utanför hotellet men det gick att boka taxi för att ta sig till orter lite längre utanför hotellområdet. Själva hotellet var ganska enkelt, men fräscht och hade mycket god mat, dryck och serviceinriktad personal.

Viva Wyndham V Heaven.
Hotellet Viva Wyndham V Heaven.

Hur var Las Terranas?

Vi bodde på Viva Wyndham Samana under vår vistelse i Las Terrenas. Ett helt underbart hotell med vacker omgivning och grönska. Själva hotellet låg en bit utanför Las Terrenas centrum så detta är ett hotell man åker till för komma iväg från stress och bara ta det lugnt på stranden eller i hängmattan. Ville man ta sig in till centrum var det bara att ta en taxi som hämtade upp utanför hotellet. Byn Las Terrenas har en hel del barer, restauranger och shopping.
Hotellet gav en lyxig känsla med bra service från alla håll och alla hotellrum hade även havsutsikt och var väldigt fräscha. Stranden på Las Terrenas var även den helt fantastiskt. Här kunde vi ta långa strandpromenader åt bägge håll och knappt stöta på någon annan människa eller hotell. Stranden var inte så bred, utan låg i närhet med naturen och palmer.

Hotellet Viva Wyndham Samana utanför Las Terrenas.
Viva Wyndham Samana
Viva Wyndham Samana är ett nyrenoverat hotell som riktar sig till vuxna.

Rekommenderar ni All Inclusive eller finns det många lokala restauranger?

På de här orterna och på de hotellen fanns det inget alternativ till att inte ha All Inclusive, men vi hade ändå rekommenderat det eftersom de ligger lite avsides och att man enbart kan sig med hjälp av taxi till närliggande orter. Bägge hotellen hade flertalet restauranger med olika typer av mat. Maten kändes vällagad, god och varierad. Barerna på hotellen levererade väldigt goda drinkar och var alltid serviceinriktad.

dominikanska republiken TUI
Längst stranden Playa Dorada nedanför Viva Wyndham V Heaven.

Hur är priserna i Dominikanska republiken?

På turistorterna är dryck och snacks ganska så dyrt, dvs ungefär som hemma. En vattenflaska för 20 kr, en öl för 50 kr och en påse chips för 30 kr.

Gjorde ni några utflykter?

Vi åkte på en utflykt under vår vistelse i Las Terrenas, där vi besökte nationalparken Los Haitises och ön CaYo Levantado (Bacardi Island). Utflykten bestod av först en busstur, sedan en båttur runt i nationalparken där vi stannade och tittade på grottmålningar och mangroveträsk. Därefter reste vi med båt till Bacardi Island, för lunch, sol och bad. Avslutningsvis reste vi tillbaka med båt och buss till Las Terrenas. En härlig dag!

los haitises tui
På båten ut till nationalparken Los Haitises.
grotta dominikanska tui
På väg in i grotta i nationalparken där det fanns grottmålningar.

Hur skulle ni beskriva Dominikanska republiken som resmål?

Den här sidan av Dominikanska republiken känns inte så exploaterad, vilket vi tyckte var mycket positivt. Naturen är bergig och grön och det finns gott om fina stränder. Det spelas alltid härlig, glad musik och känner man för att prova något nytt går det att lära sig deras danser.

Skulle ni rekommendera Dominikanska republiken som resmål?

Är man ute efter att bara sola, bada och vila upp sig i en härlig omgivning med fina stränder och grön natur, så är Dominikanska republiken perfekt. Las Terrenas tillhör vårt bästa resmål någonsin och vi rekommenderar det verkligen!

Nyfiken på att läsa mer? Här hittar du alla våra resor till Dominikanska republiken.

Liknande inlägg

Zanzibars stränder

Zanzibar, utanför Tanzanias kust, är en en sådan där paradisö som du ser på omslaget av glansiga resemagasin eller vykort. Kritvita stränder som kantas av gröna palmer, ett hav som är knallblått och parasoller med halmtak. Men vad skiljer de olika strändena åt och vilka är ett måste att se och uppleva? Låt oss guida dig till Zanzibars ändlösa stränder.
Towe A Towe A

Vuxenhotell i Grekland

Vare sig du reser med din partner, med din bästa vän eller med din mamma så kan det ibland vara skönt att bo på ett hotell som riktar sig till vuxna. Här har vi samlat några av våra mest uppskattade vuxenhotell i Grekland!
Marie L Marie L

Framtida förebilder på Curacao

Den tropiska pärlan Curacao har mångsidig kultur, kristallklart vatten och sommar året om. Öns rika natur och historia har lämnat ett värdefullt arv. För att bevara allt vackert ön har att bjuda på, så vill TUI Care Foundation bidra till att miljöutbilda framtidens lärare.
Carl J Carl J

Gran Canaria eller Teneriffa – vilken ö är bäst?

Sommar året om med 2 700 soltimmar, temperaturer som sällan kryper under 20-strecket och stränder så långt ögat kan nå. Det är inte så knepigt att förstå varför öarna lockar många besökare. Knepigare kan det vara att behöva välja vart nästa resa bär. Vilken ö är bäst? Gran Canaria eller Teneriffa? Här får du hjälp att välja vilken ö som passar just dig.
Carl J Carl J