Aktiviteter på Cypern - 7 tips för alla åldrar

2019-05-07
Towe A
Cypern har något för alla. Mjuka sandstränder, kristallklart vatten, höga berg, härlig vandring, god mat, fantastiska hotell, vingårdar och pittoreska byar och städer. Här kommer tips till Cypern för att få se och uppleva mer av denna fantastiska ö.

1. Fig Tree Bay

Fig Tree Bay ligger i en havsbukt på södra Cypern. Stranden är känd som en utav Cyperns finaste med turkosfärgat vatten och ljus sand. Här hittar du många hotell, restauranger, caféer och shopping. Missa inte Magic Dancing Waters som är en fontänshow med eld, rök och musik som lockar personer i alla åldrar.

Vårt TUI Family Life Nausicaa Beach ligger i Fig Tree Bay.

fig tree bay cypern
Fig Tree Bay med sitt fantastiska vatten.

2. Troodosbergen

Troodosbergen är Cyperns största bergskedja. Här hittar du små byar, kullerstensgator, vingårdar, pinje- och körsbärsträd och porlande bäckar. Här kan du vandra, besöka små kyrkor, gå på vinprovning och till och med åka skidor på vintern.

Läs mer om Troodosbergen här.

troodosberg cypern
Troodosbergen är en naturupplevelse utöver det vanliga.

3. Afrodites klippa

Den kända klippan ligger 25 km från Pafos, på västra Cypern. Enligt mytologin var det här gudinnan Afrodite steg i land ur havets skum. Du kan bada vid klippan men du får vara beredd på att hoppa i. Vill du hålla dig vacker och hitta evig kärlek ska du vänta tills månen lyser och simma runt klippan tre gånger.

cyprus afrodite
Afrodites klippa är en stor sevärdhet på Cypern.

4. Kyrenia

Kyrenia är en mysig hamnstad på norra Cypern. Staden har en vacker borg från 1500-talet och en strandpromenad som är perfekta att strosa på och äta glass. Dessutom finns här några av Cyperns mest orörda stränder.

kyrenia cypern
Kyrenia och dess hamn är väl värd ett besök.

5. Nissi Beach

Nissi Beach ligger precis utanför Ayia Napa. Stranden är helt otroligt med klart vatten och har fått utmärkelsen Blue Flag för rent vatten. Stranden är långgrund och du kan lätt promenaera ut till den lilla ön som ligger utanför.

På Nissi Beach ligger vårt mysiga familjehotell TUI Family Life Atlantica Aeneas Resort.

nissi beach cypern
Nissi Beach är härligt långgrund för barnfamiljer.

6. Limassol

Limassol är utan tvekan hetast på hela Cypern just nu. Trendiga restauranger och klubbar, after beach längs med havet, lyxshopping, spa och en helt ny marina. Läs mer om Limassol här.

limassol cypern
Missa inte trendiga Limassol!

7. Kykkos Monastery

Kykkos Monastery är en fornlämning på Cypern. Klostret ligger på en bergstopp 1318 meter över havet. Det är enormt vackert och har öppet alla dagar november - maj, gratis inträde.

Kykkos Monastery
Högt över havet ligger klostret Kykkos.

Liknande inlägg

Miniguide till Marmariskusten i Turkiet

Vid den turkosa kusten omkring Marmaris i sydvästra Turkiet hittar du härliga semesterorter som Marmaris, Içmeler, Fethiye och Sarigerme. Vad skiljer dem åt och vilket ställe passar just dig? Vi hjälper dig välja.
Eva S Eva S 2019-05-23

Fem favoritutflykter i grekiska övärlden

Greklands övärld har otroligt mycket att erbjuda. Som om klimatet, maten och stämningen inte vore nog, finns utflykter och aktiviteter som passar historienördar såväl som strandfotografer och äventyrare. Här listar vi fem av våra resenärers favoritutflykter i den grekiska övärlden.
Jakob R Jakob R 2019-05-10

Bästa familjehotellen på Cypern

Familjevänliga Cypern är en av Medelhavets mest solsäkra platser. Ön har alla grundingredienser för den perfekta barnresan, med smaker som tillfredsställer även de minsta och mest kräsna gästerna. Vad sägs om stränder, slott och sevärdheter från antiken? Släng med parker, vattenaktiviteter, muséer, båtturer och glass i stora lass. Det räcker för att skämma bort vems om helst. Här kan du kika in de mest familjevänliga hotellen på Cypern!
Carl J Carl J 2019-05-08

Resebloggar som väcker reslust - våra tips

Läser du det här letar du sannolikt efter inspiration till ditt nästa äventyr. Kul! Här listar vi resebloggar som med hjälp av vassa skildringar, fina bilder och lokala tips hjälper oss reseälskare att checka av nästa resmål från vår bucketlist.
Emma J Emma J 2019-05-06