Aktiviteter på Cypern - 7 tips för alla åldrar

Cypern har något för alla. Mjuka sandstränder, kristallklart vatten, höga berg, härlig vandring, god mat, fantastiska hotell, vingårdar och pittoreska byar och städer. Här kommer tips till Cypern för att få se och uppleva mer av denna fantastiska ö.

1. Fig Tree Bay

Fig Tree Bay ligger i en havsbukt på södra Cypern. Stranden är känd som en utav Cyperns finaste med turkosfärgat vatten och ljus sand. Här hittar du många hotell, restauranger, caféer och shopping. Missa inte Magic Dancing Waters som är en fontänshow med eld, rök och musik som lockar personer i alla åldrar.

Vårt TUI Family Life Nausicaa Beach ligger i Fig Tree Bay.

fig tree bay cypern
Fig Tree Bay med sitt fantastiska vatten.

2. Troodosbergen

Troodosbergen är Cyperns största bergskedja. Här hittar du små byar, kullerstensgator, vingårdar, pinje- och körsbärsträd och porlande bäckar. Här kan du vandra, besöka små kyrkor, gå på vinprovning och till och med åka skidor på vintern.

Läs mer om Troodosbergen här.

troodosberg cypern
Troodosbergen är en naturupplevelse utöver det vanliga.

3. Afrodites klippa

Den kända klippan ligger 25 km från Pafos, på västra Cypern. Enligt mytologin var det här gudinnan Afrodite steg i land ur havets skum. Du kan bada vid klippan men du får vara beredd på att hoppa i. Vill du hålla dig vacker och hitta evig kärlek ska du vänta tills månen lyser och simma runt klippan tre gånger.

cyprus afrodite
Afrodites klippa är en stor sevärdhet på Cypern.

4. Kyrenia

Kyrenia är en mysig hamnstad på norra Cypern. Staden har en vacker borg från 1500-talet och en strandpromenad som är perfekta att strosa på och äta glass. Dessutom finns här några av Cyperns mest orörda stränder.

kyrenia cypern
Kyrenia och dess hamn är väl värd ett besök.

5. Nissi Beach

Nissi Beach ligger precis utanför Ayia Napa. Stranden är helt otroligt med klart vatten och har fått utmärkelsen Blue Flag för rent vatten. Stranden är långgrund och du kan lätt promenaera ut till den lilla ön som ligger utanför.

På Nissi Beach ligger vårt mysiga familjehotell TUI Family Life Atlantica Aeneas Resort.

nissi beach cypern
Nissi Beach är härligt långgrund för barnfamiljer.

6. Limassol

Limassol är utan tvekan hetast på hela Cypern just nu. Trendiga restauranger och klubbar, after beach längs med havet, lyxshopping, spa och en helt ny marina. Läs mer om Limassol här.

limassol cypern
Missa inte trendiga Limassol!

7. Kykkos Monastery

Kykkos Monastery är en fornlämning på Cypern. Klostret ligger på en bergstopp 1318 meter över havet. Det är enormt vackert och har öppet alla dagar november - maj, gratis inträde.

Kykkos Monastery
Högt över havet ligger klostret Kykkos.