7 tips på weekendstäder med härliga stränder!

Sol och sköna stränder finns närmare än vad du tror. Här är sju städer i Europa där du enkelt kan kombinera en cityweekend med både strandhäng, kultur och nöjen.

Här är några absoluta favoriter i Europa när det gäller städer med stränder. Några kanske du redan känner till, en och annan klassiker som du kanske inte tänkt på och en Riviera som ligger närmare än du tror!

Barcelona (Spanien)

I Barcelona har du nära flera sköna strandhäng och du kan enkelt ta dig till flera bra stränder en bit bort via metron. Vid de flesta stränderna finns det duschar, omkädningsrum och värdeskåp. Från paradgatan La Rambla kan du promenera till den populära stranden Barceloneta på ungefär 20 minuter. En bit bort från Barceloneta hittar du den lite mindre stranden Nova Icaria som ofta är lite lugnare än stadens populäraste strand.

Här kan du se våra resor till Barcelona »

Tel Aviv (Israel)

Med ett läge vid en 14 km lång kust och med 13 officiella städer blir det inte svårt att hitta en strand som passar just dig i Tel Aviv. Reser du med familjen passar Metzitzim med sitt långgrunda vatten och flera livräddare som håller koll. I närheten finns restauranger, skuggade områden och lekplats. Banana Beach är en lite mindre strand en bit utanför centrum. Här finns en surfskola och du kan dra ut på strandhänget lång in på kvällen då det ibland hålls konserter här. Sist men inte minst, Gordon-Frishman-stranden är lika populär bland Tel Aviv-bor som bland turister tack vare sitt centrala läge. Stranden är bred och det finns gott om aktiviteter och caféer.

Här kan du se våra resor till Tel Aviv »

TUI Tel Aviv
Härligt myller på stranden i Tel AViv.

Palma de Mallorca (Spanien)

Framför katedralen La Seu i Palma ligger den 735 meter långa och 25 meter breda sandstranden Ca'n Pere Antoni. Det blir ett perfekt badstopp om du utforskar staden med cykel då cykelvägarna går både till stranden och längs med hela viken. Du kan till exempel cykla österut härifrån till Portixol, där hittar du flera stränder, mysiga matställen och strandklubbar.

Här kan du se våra resor till Palma de Mallorca »

Dubrovnik (Kroatien)

Du kan strosa längs med de smala medeltidsgränderna till någon av stränderna som ligger utanför Dubrovniks gamla stadsmurar. Här är vattnet kristallklart och vid flera av stränderna finns restauranger och caféer i närheten. Från Lapad och Banje-stranden har du utsikt mot gamla stan i Dubrovnik.

Här kan du se våra resor till Dubrovnik »

Gdansk & Sopot (Polen)

Rivieran ligger närmare än vad du kanske tror. Gdansk och Sopot binds samman av en 4 km lång sandstrand som går längs med den del av kusten som brukar kallas för den Polska Rivieran. Du kan dessutom ta färja eller tåg till halvön Hel där du kan koppla av på mysiga badplatser eller på en av de många fiskerestaurangerna. Hel är dessutom perfekt för vindsurfing.

Här kan du se våra resor till Gdansk och till Sopot »

Malaga (Spanien)

Tack vare den koncentrerade stadskärnan har du nästan alltid nära till stranden La Malagueta i Malaga. Stranden är lång och längs med den går strandpromenaden Muelle Uno. Här kan du hänga på stranden hela dagen och det är livligt långt in på kvällen. I närheten finns uteserveringar där du kan äta tapas och grillad fisk. Skulle du bli sugen på något sött behöver du inte leta länge innan du hittar ett gatustånd som säljer churros.

Här kan du se våra resor till Malaga »

Nice (Frankrike)

Längs strandpromenaden Promenade des Anglais hittar du långa stränder med både lyxiga restauranger och enklare men mysiga matställen. På Castel Plage kan du bada i klarblått vatten och hyra en solstol om du planerar en heldag på stranden. Blue Beach är perfekt för dig som även vill testa vattensporter på semestern.

Här kan du se våra resor till Nice »

Liknande inlägg