7 tips på weekendstäder med härliga stränder! (och 2 bubblare)

Att hösten är här betyder inte att du missat chansen att njuta av sol och bad. Du kan nå värmen utan att flyga i flera timmar eller vara borta i flera veckor. Sensommarvärmen finns närmare än du kanske tror. Här är sju städer i Europa där du enkelt kan kombinera en cityweekend med strandhäng.

Om suget på att resa håller i sig in på hösten har vi flera trevliga städer där du kan njuta av värme och där både nöjen, kultur och strand ligger ett stenkast bort.

Barcelona (Spanien)

Strandlivet är bara tio minuter från stadskärnan i Barcelona. Du kan dessutom enkelt ta dig ut till flera bra stränder via metron. Vid de flesta stränder finns faciliteter som duschar och värdeskåp. Till en av de mest välbesökta stränderna, Barceloneta, tar det ungefär 20 minuter att promenera från La Rambla. Nova Icaria är en lite mindre strand men är lite lugnare än Barceloneta.

Här kan du se våra resor till Barcelona »

Tel Aviv (Israel)

Gordon Beach i Tel Aviv är den mest populära stranden, båda av lokalbefolkningen och turister. Här finns parasoller, solstolar, utomhusgym, restauranger och massor av aktiviteter.

Här kan du se våra resor till Tel Aviv »

TUI Tel Aviv
Härligt myller på stranden i Tel AViv.

Palma de Mallorca (Spanien)

Ca'n Pere Antoni är en 753 meter lång och 25 meter bred sandstrand, belägen framför katedralen La Seu. Ett perfekt stopp om du utforskar staden med cykel då cykelvägar går både hit och längs med hela viken. Du kan cykla österut till Portixol där du hittar flera stränder, mysiga matställen och strandklubbar.

Här kan du se våra resor till Palma de Mallorca »

Dubrovnik (Kroatien)

I Dubrovnik kan du promenera i smala medeltidsgränder och sedan ta dig utanför de gamla stadsmurarna till någon av stränderna som ligger i utkanten av staden. Här är vattnet kristallklart och vid flera av stränderna finns restauranger och caféer i närheten. Från Lapad och Banje-stranden har du utsikt mot gamla stan i Dubrovnik.

Här kan du se våra resor till Dubrovnik »

Alicante (Spanien)

Längs med den 200 km långa kuststräckan Costa Blanca hittar du vackra Alicante, en stad vars kust praktiskt taget är strösslad med stränder. Längs med den berömda strandpromenaden Explanada de Espagna hittar du Playa de Postiguet. Här kan du ägna dagen åt vattensporter i det klara vattnet eller sola på den fina sanden. För en lite lugnare dag på stranden kan du ta bussen till Playa San Juan eller Arenales del Sol.

Här kan du se våra resor till Alicante »

Lissabon (Portugal)

Precis utanför Lissabon ligger Guincho-stranden som du kan nå med cykel, tåg eller färja. Med buss kan du också ta dig till Costa da Caparica som ligger 10 km utanför Lissabon. Här finns fler strandbarer och surfskolor. På halvön Tróia finns det massor av orörda stränder.

Här kan du se våra resor till Lissabon »

Nice (Frankrike)

Längs strandpromenaden Promenade des Anglais hittar du långa stränder med både lyxiga restauranger och enklare men mysiga matställen. På Castel Plage kan du bada i klarblått vatten och hyra en solstol om du planerar en heldag på stranden. Blue Beach är perfekt för dig som även vill köra lite vattensporter på semestern.

Här kan du se våra resor till Nice »

... och 2 bubblare!

Ischia (Italien)

För strandliv med lite extra kulturpoäng kan du åka till vulkanön Ischia utanför Neapel – här tillbringade huvudpersonen i Elena Ferrantes bästsäljare ett par omvälvande somrar. Här finns mysiga små- städer, stränder och varma hälsokällor.

Här kan du se våra resor till Ischia »

Juans les Pins (Frankrike)

Precis som i Cannes kan du kombinera strandliv med ett pulserande nöjesliv i Juan Les Pins. Här har du även grann- staden Antibes på bekvämt avstånd. I båda städerna finns flera stränder att välja bland och det finns flera restauranger med privata strandavsnitt.

Här kan du se våra resor till Juans les Pins »