Resor
till
Alvor

Pris från

...

Våra hotell

9 st

Prisnivå

Prisexempel från Albufeira
  • 1,5 liter vattenca 5:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad-1 timme
  • HuvudstadLissabon
  • SpråkPortugisiska
  • Folkmängdca 6 150

Resor till Alvor

Alvor

Den forna fiskebyn Alvor i västra Algarve bjuder in dig till en semester fylld av allt som gjort den gyllene kusten så berömd: generöst klimat, enastående stränder, vackra klippformationer och genuin atmosfär.

Centrum av Alvor ligger vid en flodmynning, där ortsborna plockar skaldjur när tidvattnet står lågt. Området är kulturskyddat och de gamla fiskarhusen har renoverats till eleganta privatbostäder. I de vindlande gränderna ligger otaliga små restauranger och nere vid vattnet kan du blicka ut mot båtarna från en fin strandpromenad.

Bo vid den gyllene stranden

Den långa sandstranden hör till Algarves finaste och börjar en kort promenad från stadskärnan. Våra hotell ligger nära eller direkt vid stranden en eller ett par kilometer från centrum, så att du har både bad och småstadscharm inom bekvämt räckhåll.

Livliga grannstäder

Kvällslivet på Alvors restauranger, barer och strandkaféer räcker bra för de flesta, men vill du ha ännu mer puls är det bara några kilometer till nattklubbar och kasino i Portimão och Praia da Rocha. Där hittar du även ett större shoppingutbud med gallerior och märkesbutiker.

Mat & dryck

Fisk- och skaldjursrätterna är ett måste här på sjöfararnas kust. Prova till exempel grillade sardiner, fisksoppan caldo de peixe och den klolösa hummern lagosta. Kyckling piri-piri är en het klassiker som grillas marinerad i chili. Några av Portugals bästa viner kommer från distrikten Lagos, Portimão och Alentejo.

Restyper i Alvor