Resor
till
Flic en Flac

Pris från

...

Våra hotell

6 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 220:-
  • 1 liter vattenca 5:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaMauritiska rupier (MUR)
  • Tidsskillnad+3 timmar
  • HuvudstadPort Louis
  • SpråkEngelska, franska
  • Folkmängdca 1 263 000 (Mauritius)

Resor till Flic en Flac

Flic en Flac

Res till Flic en Flac på Mauritius om du vill bo med hög hotellstandard nära en av öns finaste stränder. Det här är ett harmoniskt resmål där du snabbt går ner i varv samtidigt som det finns mycket att göra.

Flic en Flac ligger på Mauritius västkust, ett par mil söder om huvudstaden Port Louis. Hit kommer både mauritier och besökare från jordens alla hörn. Stämningen är avkopplande även om det finns en hel del vattensport, restauranger, kvällsnöjen och shopping. Vardagslivet i vissa kvarter påminner om att Flic en Flac en gång var en liten fiskeby.

Lång strand och snorklingsrev

Stranden av ljusaste korallsand är åtta kilometer lång och kantas av palmer och casuarinaträd. Här badar du i skydd från större vågor, eftersom ett skyddande korallrev löper några hundra meter ut i havet. Det gör lagunen innanför ypperlig för snorkling, och flera dykcenter ordnar kurser och båtutflykter.

Granne med naturparken

I bergen bara några kilometer från Flic en Flac ligger Caselas naturpark. Där finns mängder av vilda fåglar men också större djur som apor, zebror och jättesköldpaddor. Du kan vandra över hängbroar och åka på safariturer med allt från jeep till Segway.

Se dig om på Mauritius

Som helhet är Mauritius en färgstark och mångsidig ö. Med förstklassig dykning och snorkling, vidsträckta odlingar av sockerrör, tropisk regnskog och charmiga franskkoloniala städer. Befolkningen har rötter i både Afrika, Europa och Asien, vilket har skapat en spännande kulturell mångfald.

Restyper i Flic en Flac