Resor
till
Gozo

Pris från

...

Våra hotell

1 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Pizzaca 75:-
  • 1 liter vattenca 6:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadValletta
  • SpråkMaltesiska, engelska
  • Folkmängdca 35 000

Resor till Gozo

Gozo

Gozo är Maltas vackra systerö som kan ge dig en omväxlande semester med sol, bad, grön natur, kulturhistoria, läcker närodlad mat och charmiga småstäder. Ön är grönare och mer rofylld än sin granne. Det kristallklara vattnet gör Gozo perfekt för dykning och snorkling.

Ön är bara 15 km lång och 8 km bred. Ändå rymmer den ett omväxlande och bildskönt landskap med terrassodlingar, vingårdar och vindlande småvägar mellan kullarna. Längs kusten finns fiskebyar, badvikar och små stränder.

Bo i en charmig småstad

Hotell Calypso ligger i den vita lilla staden Marsalforn på Gozos norra kust. Du bor direkt vid en pittoresk småbåtshamn med liten strand. På kort promenadavstånd hittar du gott om restauranger, småbutiker, dykcenter och badklippor som är perfekta för snorklare.

Smaker att minnas

Det traditionella köket på Malta och Gozo påminner om det syditalienska och baserar sig på närproducerade råvaror. Du kan prova det på många restauranger men även köpa med dig lokala delikatesser som souvenir. Till exempel ekologiskt vin, marmelad, likörer, getost i ett hölje av krossad svartpeppar och smakrika olivoljor.

Victorias gränder och citadell

Den lilla huvudstaden Rabat ligger mitt på ön och kallas ofta även Victoria. Där kan du strosa bland ståtliga palats, lummigt gröna torg och gränder med genuina restauranger. På stadens högsta punkt reser sig det riddarromantiska Gran Castello med katedral och försvarsmurar i ljus sandsten. Det restes på 1500-talet och bjuder på magnifik utsikt över hela ön.

En sagornas ö

Många hävdar att Gozo är samma ö som kallas Ogygia i det antika eposet Odysséen, alltså ön där nymfen Kalypso höll Odysseus som kärleksfånge i sju år. Om det stämmer vet ingen säkert, men grottan där myten placerats går att besöka, och de femtusen år gamla tempelruinerna vid Ggantija bevisar åtminstone att Gozo har en lång kulturell historia.

Så kommer du hit

Flyget hemifrån landar på Malta. Vidare till Gozo kommer du med färja (cirka 30 min), som går med täta turer mellan Cikewwa på Malta och Mgarr på Gozo. Vill du inte ordna det på egen hand kan du boka vårt bekväma transferpaket. Då ingår transport mellan flygplatsen och hamnen på Malta t/r, båtresa Malta–Gozo t/r och transport mellan hamnen på Gozo och hotellet t/r.

Restyper i Gozo