Resor
till
Lettland

Pris från

...

Våra hotell

9 st

Prisnivå

  • 1 liter vattenca 6:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • HuvudstadRiga
  • SpråkLettiska
  • Folkmängdca 1,9 milj

Resor till Lettland

Lettland

Res till Lettland – ett land som inte ligger särskilt långt bort men är ett verkligt guldkorn för semestern. Upptäck huvudstaden Rigas fantastiska jugendarkitektur och idylliska gränder, njut av spa i toppklass i badorten Jurmala. Eller ta dig ut på den lettiska landsbygden – som bjuder på en fläkt av femtiotalet.

Landet som sjunger

Lettland är det största landet i Baltikum och ligger vid Östersjöns kust med gräns till Estland, Ryssland, Litauen och Belarus. Under mer än tusen år har landet styrts av tyskar, polacker, svenskar och ryssar. Spåren av tiden under Ryssland märks bland annat i att många invånare talar ryska. Landet är självständigt sedan 1991.

Rigas charmiga stadsbild

Huvudstaden Riga bjuder på mängder av Instagramvänliga motiv. Gamla stan är en mix av jugendarkitektur, kullerstensgator och sevärdheter som Sankt Peterskyrkan och Svarthuvudbrödernasenas hus. Missa inte heller Rigas fina chokladmuseum. När du tröttnat på att strosa i gränderna kan du koppla av och njuta av landets berömda spakultur.

Stränder och spa i Jurmala

Jurmala är Rigas berömda bad- och kurort som ligger bara ett par mil utanför staden. Förutom långa sandstränder kan du njuta av bärnstensmassage och bada jacuzzi under bar himmel. Eller kanske testa basturitualen som ingår i den lettiska spatraditionen.

Slätter, floder och blå sjöar

Lettlands landsbygd domineras av slättlandskap och småjordbruk med känslan av en svunnen tid. Landet består av fyra regioner: från Kurlands vilda kustlandskap till de blå sjöarnas land Latgale. Bland landets sevärdheter finns barock- och rokokoslottet Rundale som också kallas för Baltikums Versailles och naturskyddade områden som Gauja nationalpark.

Restyper i Lettland