Resor
till
Santa Monica

Pris från

...

Våra hotell

1 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 120-150:-
  • Öl (50cl)ca 25:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaKapverdisk escudo (CVE), Euro
  • Tidsskillnad-2 timmar
  • HuvudstadPraia
  • SpråkPortugisiska
  • Folkmängdca 6 300

Resor till Santa Monica

Santa Monica

Vid öns finaste sandstrand på södra Boavista ligger vårt eleganta Riu Touareg. All Inclusive med många aktiviteter ingår och du väljer mellan flera restauranger som fått toppbetyg av gästerna. Det finns även en hotelldel för vuxna utan barn, med ett rofyllt poolområde.

Santa Monica är Boavistas finaste strand i ett naturskyddat område längst söderut på ön. Strax intill, vid den långa och nästan lika fina stranden Praia Lacacão, ligger hotellbyn Riu Touareg. Här bor du en bit bort från civilisationen med hav och gyllene sanddyner som grannar. Inom det stora moderna hotellet finns det massor att göra.

Stora pooler och varierade menyer

På Riu Touareg har du ett stort poolområde, tennisbanor, gym, spa och Riu Land för de små. På kvällarna är det underhållning av olika slag och nattklubb. Maten får högt betyg av våra hotellgäster och du kan välja mellan flera restauranger med inriktning på grillat, asiatiskt och det lokala köket. All Inclusive gäller dygnet runt och variationen är stor.

Oas för vuxna utan barn

Allt det där är även tillgängligt för er som bor i den barnfria delen, Riu Touareg Couples. Samtidigt har ni där er egen trädgård med pool, jacuzzi och snackbar där allt är lugnt och rofyllt. På Riu Touareg Couples ska man vara över 18 år.

Utflyktstips

  • Fyrhjuling bland sanddyner och småbyar
  • Båt- och fiskeutflykter
  • Strandfest i solnedgången

Vardagsliv i byarna

Skulle du vilja se dig om på egen hand är det en halvmil till närmaste lilla by, Povoacão Velha. Där finns en kombinerad bar och butik där byborna samlas. Till hamnbyn Sal Rei är det 32 kilometer, med taxi tar det ungefär en halvtimme. Där finns färgglada hus, några prylbutiker, ett par enkla men personligt inredda barer och ett femtontal restauranger.

Ön Boavista som helhet

Fler och fler upptäcker Boavista och Kap Verde. Det lugna tempot, det sköna klimatet och de makalösa stränderna gör det lätt att varva ner. Stadiga vindar har också gjort ön populär bland vindsurfare. Turismen i Kap Verde är fortfarande under utveckling, så när du kommer utanför hotellen ska du inte vänta dig samma utbud och infrastruktur som på mer etablerade sol- och badresmål. Samtidigt är det just känslan av att vara mitt i lokalbefolkningens vardagsliv som ger de starkaste intrycken.

Restyper i Santa Monica