Resor
till
Ocho Rios

Pris från

...

Våra hotell

3 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 135:-
  • 1 liter vattenca 7:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaJamaicansk dollar (JMD)
  • Tidsskillnad-6 timmar
  • HuvudstadKingston
  • SpråkEngelska
  • Folkmängdca 9 450

Resor till Ocho Rios

Ocho Rios

Ocho Rios ligger omgivet av regnskogsklädda berg som övergår i gyllene, lena stränder. Restauranger, butiker och besökande kryssningsfartyg ger staden puls. Här bor du på vårt RIU-hotell med pooler och aktiviteter, nära regnskog och vattenfall.

För drygt tjugo år sedan var Ocho Rios en stillsam fiskeby. Sedan dess har den vuxit till en småstad som blivit Jamaicas näst största turistort. Många stora fartyg på kryssning i Karibien lägger till här i Ocho Rios med turister på besök över dagen.

Stränder, kvällsliv och shopping

I Ocho Rios, som också kallas Ochee, finns det mesta man förknippar med en semester i Karibien – restauranger, barer, nattklubbar, shoppinggallerior och fina stränder. Du som vill hitta souvenirer kan välja mellan lokalt mode, färgglad keramik, närproducerad rom och kaffet Jamaica Blue Mountain Coffee – av många ansett som ett av världens bästa.

Kryddig och träkolsgrillad jerk

Den lokala specialiteten jerk är lika synonymt med Jamaica som reggae och calypso. Det kryddigt marinerade träkolsgrillade köttet (kyckling, fläskkött eller fisk) serveras med sötpotatis och sköljs ofta ned med den lokala ölen Red Stripe.

Bob Marley, bobsleigh och golf

En timme från Ocho Rios kan du besöka Bob Marleys födelseby Nine Mile och bli guidad i hans mausoleum av rastafaris. Ännu närmare har du till vattenfallen Dunn’s River Falls och den kända bobsleigh-banan i regnskogen. Runt Montego Bay kan du som vill spela golf välja mellan fem klubbar av mästerskapsklass.

Vädret på Jamaica

Jamaica har ett tropiskt klimat med jämna temperaturer året runt, kring 30 grader på dagarna och 28 i vattnet. Kraftiga men snabbt övergående regnskurar kan förekomma året runt men är vanligare på sommaren. Mellan juni och november ökar risken för tropiska stormar. Här ser du aktuell väderprognos och årsgenomsnitt för Ocho Rios.

Restyper i Ocho Rios