Resor
till
Reykjavik

Pris från

...

Våra hotell

9 st

Prisnivå

Fakta

Visa all fakta
  • Tidsskillnad- 2 tim
  • HuvudstadReykjavik
  • SpråkIsländska
  • Folkmängdca 122 000

Resor till Reykjavik

Reykjavik

I Reykjavik finns öns historia alltid nära. På nationalmuseet kan du se svärd och silverskatter men även modern isländsk konst. De gamla hamnkvarteren har rustats upp och är nu fulla av caféer och konstgallerier.

Det moderna nordiska köket

Tack vare den nordiska mattrenden har flera spännande restauranger dykt upp i Reykjavik med menyer som hämtar inspiration från traditionella isländska råvaror och matlagningstraditioner.

Musik, nöjen och sevärdheter

Det finns gott om barer och klubbar med livemusik. En sevärdhet är även konserthuset Harpa där den isländska symonfoniorkestern håller till och Hallgrímskirkja. Båda två är exempel på den innovativa isländska arkitekturen. Hallgrímskirkja tronar över staden och det höga tornet går att se långt som 20 km från Reykjavik.

Varma källor och vattenfall

Island kanske inte är känt för sol och bad men ett dopp i en varm källa eller ett besök på ett av Reykjaviks klassiska badhus är viktig del av den isländska kulturen. De flesta badhusen har utomhuspooler, iskar och badtunnor - heitir pottar som det heter på isländska. Om du har möjlighet får du inte missa naturen som finns precis utanför Reykjavik. Nationalparken Tingvalla och det stora vattenfallet Gullfors ligger bara ett par timmar bort med bil.

Res till Reykjavik med TUI

Våra resor till Reykjavik går med reguljärt flyg vilket innebär att reslängderna är flexibla. Vi har inga guider på resmålet men under resan når du TUI Service Center via TUI-appen, Min sida, sms eller telefon.

Restyper i Reykjavik