Resor
till
Island

Pris från

...

Våra hotell

9 st

Prisnivå

Fakta

Visa all fakta
  • Tidsskillnad- 2 tim
  • HuvudstadReykjavik
  • SpråkIsländska
  • Folkmängd330 000

Resor till Island

Island

Vilt och vackert. Island är en naturupplevelse i toppklass med sina vattenfall, fjordar, fjäll och varma källor. I huvudstaden Reykjavik blandas charmiga pastellfärgade hus med trendiga restauranger och ett hett nöjesliv.

Gillar du natur och aktiviteter samtidigt som du vill ha stadsliv är Island en klar uppstickare. Hit reser du enkelt över en weekend – med Reykjavik som utgångspunkt. Vill du uppleva mer av landet funkar det också eftersom reslängden är flexibel.

Reykjavik – kultur och nöjesliv

Islands lilla huvudstad är världsberömd för sitt nöjesliv. Hipsterkaféer, mikrobryggerier och ginbarer – här finns allt. Restauranglivet blomstrar, med fokus på det nya nordiska köket. En dos kultur kan du få på nationalmuseet och de många konstgallerierna. Samtidigt är det nära till naturen, du kan vandra eller rida islandshäst i storslagna miljöer strax utanför staden.

Här läser du mer om Reykjavik och våra hotell där. >>

Varma källor och sprutande gejsrar

Att bada i varma källor är något du inte får missa när du reser till Island. Blå lagunen, utanför Reykjavik, är kanske den mest kända platsen för att ta ett dopp i varmt mineralrikt vatten – oavsett årstid. Andra naturupplevelser på Island är de aktiva gejsrarna, hundratals vulkaner, gröna dalgångar och Vatnajökull – Europas största glaciär.

Resor med TUI till Island

Våra resor till Island går med reguljärflyg vilket innebär att reslängden är flexibel. Vi har inga guider på resmålet men under resan når du TUI Service Center via TUI-appen, Min sida, sms eller telefon.

Restyper i Island