Resor
till
Agios Nikolaos

Pris från

...

Våra hotell

0 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 90–150:-
  • 1,5 liter vattenca 6:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad+1 timme
  • HuvudstadAten
  • SpråkGrekiska
  • Folkmängdca 20 000

Resor till Agios Nikolaos

Agios Nikolaos

Agios Nikolaos är en stad med stor mysfaktor. Hamnkvarterens fiskebåtar, palmer och pastellfärgade hus är som scenografin till en romantisk film. Restauranger och shopping håller hög klass, liksom hotellen. Barnfria TUI Sensimar har stora pooler och bra restauranger. Flyget landar i Heraklion.

Agios Nikolaos ligger vid den vackra Mirabellobukten nära Heraklion på östra Kreta. De äldsta kvarteren har växt fram kring en cirkelrund sjö, som genom en kanal hänger ihop med havet. Utflyktsbåtar och fiskeskutor puttrar ut och in. Längs kajerna ligger caféer, modebutiker och högklassiga restauranger som skuggas av markiser. Ett stenkast därifrån guppar lyxiga segelbåtar i en marina.

Badstränder och vackra vyer

Två små stränder ligger mitt i stan och ett par kilometer söderut finns Almiros-stranden. Flera av våra hotell har egna strandavsnitt. Staden är uppbyggd på kullar och fasaderna är putsade i färger från ljusblått till purpur, som ger en lite italiensk känsla. Sådär så man gärna sitter kvar länge vid cafébordet på kvällarna.

Shopping och vardagsliv

Stämningen i Agios Nikolaos är exklusiv med fler märkesbutiker, trendiga kaffebarer och lyxyachter än i andra orter på Kreta. Samtidigt finns det grekiska vardagslivet nära, med caféer där man spelar backgammon eller tar en ouzo före maten. Nöjeslivet är av bra kaliber, med många musikbarer och klubbar.

Spännande kulturhistoria

Alldeles vid den runda sjön i centrum ligger ett litet folklivsmuseum med färgstarkt hantverk. Det finns också ett arkeologiskt museum med statyetter och smycken från den minoiska kulturen som blomstrade på Kreta samtidigt som Egyptens pyramider byggdes.

Upptäck Kreta med bil

På Kreta finns massor att uppleva bland mysiga byar, färgstarka städer, grön natur och antik kultur. Du kan boka hyrbil för en eller flera dagar redan hemifrån.

Golf och vandringar

Tänker du dig en aktiv semester är Kreta helt rätt. Det finns många stränder där du kan testa vattensporter som vindsurfing och kitesurfing. Om du vill spela golf finns en 18-hålsbana utanför Hersonissos (cirka 2,5 mil från Heraklion). Det finns också mycket att uppleva i naturen om man tar på sig vandringskängorna eller hyr en mountainbike.

Utflyktstips

  • Knossos med kung Minos 3 500 år gamla palats som grävts fram och delvis återuppbyggts
  • Vattenparken Aqua Plus
  • Båttur till Spinalonga eller Santorini

Restyper i Agios Nikolaos

Rekommenderade hotell - Agios Nikolaos

Hotellen verkar vara på semester

Just nu har vi inga hotell i Agios Nikolaos Visa alla hotell på Kreta