Din varukorg
Kreta
Kreta

Grekland

Att göra – Kreta

Kreta är ett unikt naturskönt resmål fullt av kulturarv och rik på historia. Som hem för de minoiska härskarna i Europa för över 4000 år sedan har ön många ruiner från alla historiska epoker. Även om den är liten i storlek, erbjuder Kreta ett varierat landskap med sina soliga stränder i norr, steniga sydkust och böljande dalar fyllda med lokala byar däremellan. Bäst sedd med bil eller på en guidad utflykt är öns inre region definitivt värd att utforska, kanske på en vandring för att upptäcka Europas största ravin. Stränderna kommer naturligtvis inte att göra dig besviken med sin mjuka vita sand och kristallklara vatten. Perfekt för snorkling, kajakpaddling och simning, Kreta är det perfekta resmålet för både avkoppling och äventyr. Rik på arkitektur, kultur och mat kommer du aldrig ha en tråkig stund med allt du kan utforska på ön inklusive renässansherrgårdar, gamla palats, traditionella byar och mycket mer!

Upplevelser i Kreta

Filtrera efter:

Pris (vuxen)

kr
kr

Upphämtning på hotell

Kategorier

Alternativ

Höjdpunkter på västra Kreta
TUI Collection
Utflykter & dagsturer

Höjdpunkter på västra Kreta

Västra Kreta bjuder på fantastiska stränder och förstklassiga lokala produkter. Den här utflykten visar upp det bästa som den här delen av ön har att erbjuda. Vinprovning på Karavitakis winery, provsmakning av lokalproducerad olivolja Biolea, en av Kretas främsta olivoljeproducenter. Dagen avslutas med skön avkoppling på stranden Falassarna, vars vita sand och kristallklara vatten har gjort att den blivit utnämnd som ett naturskyddsområde enligt EU:s Natura 2000-program.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Paradisön Elafonissi – från Chania
TUI Collection
Utflykter & dagsturer

Paradisön Elafonissi – från Chania

Ön Elafonissi är visserligen liten, men den flödar över av charm. Vi åker söderut genom vitkalkade byar och längs med kanten av Topolia-ravinen. Ovanför huvudvägen ligger den stora grottan Agia Sophia. Om du har tur hittar du det gyllene trappsteget i det tusenåriga klostret Chrissoskalitissa. Det ligger på en storslagen plats, högt ovanför Elafonissiviken. Ön kantas av rosaskimrande sand och turkost vatten. Här kan du tillbringa eftermiddagen med att bada eller så väljer du att ta en båttur till hamnen i Paleochora.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, fr, nl 

Knossos & Heraklion från Heraklion
TUI Collection
Utflykter & dagsturer

Knossos & Heraklion från Heraklion

Om det är något som du absolut inte bör missa på Kreta så är det palatset i Knossos. Strax söder om Heraklion ligger den fascinerande arkeologiska utgrävningen som är öns mest populära besöksmål. Guiden berättar om myter som kretsar kring palatset i Knossos medan du promenerar bland de intressanta lämningarna av tronrummet, kungliga våningen och alla fresker. Och med prioriterad entré slipper du dessutom stå i kö. Turen fortsätter till Kretas huvudstad Heraklion där det både blir en guidad tur och tid för egna strövtåg.

Gratis avbokning
Språk:

de, da, en, fi, fr, +2  nl, no

Ön Spinalonga – från Heraklion
TUI Collection
Utflykter & dagsturer

Ön Spinalonga – från Heraklion

Den lilla ön Spinalonga ligger bara ett stenkast från Kreta men att komma till ön är som att ta ett steg tillbaka i tiden. Spinalonga har varit en ventiansk utpost, en ottomansk besittning och en koloni för spetälska – något som gav den namnet "Tårarnas ö". En guidad vandring tar dig runt i borgen och kolonin – som stängdes på 1950-talet. Spinalonga är en av Kretas mest välkända sevärdheter och spelplatsen för Victoria Hislops roman Längtans ö. Efter rundvandringen återvänder vi till Elounda för lunch på en taverna, innan dagen avrundas med ett besök i den eleganta småstaden Agios Nikolaos.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, fr, nl, pl 

Upptäck västra Kreta
TUI Collection
Utflykter & dagsturer

Upptäck västra Kreta

Kretas västra hörn bjuder på en fantastisk historia och natur. Första stoppet är vid Agia Triada klostret som byggdes under den Venetianska perioden på Kreta. Klostret producerar även vin och du kommer att få prova på några av dessa under besöket. Chania, känt för sina kullerstensgator, ligger runt en gammal hamn och är en av Kretas vackraste hamnstäder. Efter en guidad rundtur har du möjlighet till lite shopping på den berömda ”lädergatan”. Slutligen blir det ett stopp vid utgrävningarna vid Aptera innan dagen avrundas vid sjön Kournas, där du får tid på egen hand.

Gratis avbokning
Språk:

de, en 

Best of the West - Chania & Rethymnon
TUI Collection
Utflykter & dagsturer

Best of the West - Chania & Rethymnon

Upplev två vackra städer, Rethymnon och Chania, fyllda av historia, charm och fina småbåtshamnar. I Rethymnon leder de smala slingrande gatorna ner till den gamla hamnen och citadellet, Fortezza. Under en guidad stadsrundtur möter du kyrkor av alla slag och imponerande moskéer. Du har tid på egen hand för att slå dig ner på en taverna och äta lunch. I Chania märks spår av den venetianska tiden i hela gamla stan, kanske allra mest i hamnen. Den venetianska hamnen är kantad av kaféer längsmed terrasser intill havet. Det blir en guidad stadsrundtur i gamla stan, besök på marknaden och lite tid på egen hand.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, fr, nl, pl 

Rundtur på Kretas landsbygd
TUI Collection
Utflykter & dagsturer

Rundtur på Kretas landsbygd

Häng med en dag på Kretas landsbyggd för att uppleva öns riktiga sida. Efter ett stopp vid profeten Elias kulle, en plats känd för sina panoramavyer, får du besöka klostret Agia Triada. Utforska museet som har gamla mynt och skrifter, och sedan far vi vidare mot de allierades krigskyrkogård Souda Bay. Näst på tur är ett besök vid den uråldriga staden Aptera. En av de mäktigaste städerna i minoiska civilisationen en gång i tiden, med imponerande vyer över Vita Bergen, havet och Akrotiri-halvön. Vi rundar av turen med några typiska tilltugg och något att dricka.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Off road-safari från Chania
Plus
Aktiviteter

Off road-safari från Chania

Denna heldag med fyrhjulsdrivna fordon är skapad speciellt för äventyrslystna. Du kommer att åka längs grusvägar, bergspassager och igenom Kretas charmiga byar, passera några dolda pärlor och uppleva storslagen panoramautsikt över landskapet. Turen går först genom de klippiga bergen Lefka Ori på västra Kreta där vägarna slingrar sig uppåt längs platåer, förbi floder och små byar. I en av byarna görs ett stopp på ett bykafé, en kafenio. Det är sedan paus för en lunchlåda. Du kommer att uppleva det äkta Kreta medan du skumpar fram på grusvägar och över steniga vägar. Det görs flera fotostopp med fantastiska vyer.

Gratis avbokning
Språk:

de, en 

Katamarankryssning – från Rethymnon
Plus
Utflykter & dagsturer

Katamarankryssning – från Rethymnon

Kretas norra kustlinje är en palett av soldränkt mark och grönska. Upptäck den svåråtkomliga kusten under en dag ombord på en lyxig katamaran. I byn Bali som ligger i en hästskoformad bukt där det blir tid för lunch och bad. Du går ombord på katamaranen i byn Panormos hamn. Den här båtturen har ett begränsat antal platser vilket ger en exklusiv känsla. Koppla av ombord och njut av de vackra vyerna medan båten sakta glider över vågorna. Längs vägen görs stopp för att bada och snorkla innan kapten lägger till vid byn Bali där det blir lunch på en lokal taverna och avkoppling på stranden innan det är dags att åka tillbaka.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Solnedgångssafari
Plus
Aktiviteter

Solnedgångssafari

Det finns många sätt att njuta av solnedgången på Kreta, men knappast något slår att åka jeep upp i Vita bergen medan dagen övergår till kväll. De fyrhjulsdrivna fordonen tar bara sex till åtta passagerare vilket gör känslan personlig och gör att du kan komma fram till svåråtkomliga utsiktsplatser i bergen, där känslan är storslaget rofylld. Fordonen rullar även genom typiskt kretensiska småbyar och stannar i Vatolakkos för att ta in solnedgången. Sedan går färden vidare till en närbelägen vingård. Där får du provsmaka ekologiska viner och små lokala delikatesser innan du blir körd tillbaka till hotellet.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Off road-äventyr från Rethymnon
Plus
Aktiviteter

Off road-äventyr från Rethymnon

Gör dig redo för ett äventyr off-road med fyrhjulsdrivna fordon som kommer ta dig långt bortom turiststråken. Du kommer att skumpa fram längs leriga vägar, studsa över väggropar och köra igenom byar du lätt missar om du råkar blinka. Din förare som också är din guide berättar om Kretas gömda skatter medan ni åker. Färden går vidare mot bergen med stopp för fotografering och en kopp kaffe innan ankomst till Spili, som bjuder på Lejonfontänen med 25 huvuden och en makalös utsikt. Efter detta blir det off-road-körning mot byn Kerame, lunch och vandring vid klipporna runt Kourtaliotiko Gorge.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Loutro med båt
Plus
Utflykter & dagsturer

Loutro med båt

Loutro är en idyllisk by vid havet, som endast går att nå med båt. Denna exklusiva TUI-utflykt startar med en bilresa till Sfakia med ett stopp längs vägen i Adfikou för en grekisk kaffe och majestätisk utsikt över den vita bergskedjan Lefka Ori. Sen kommer du att gå ombord på en båt för en snabb båtresa på 20 minuter till Loutro, en liten pittoresk fiskeby med de vackra bergen i bakgrunden. Här kommer du ha mycket egen tid för att strosa omkring på kullerstensgatorna och beundra de vitkalkade vykortsliknande husen. Du kommer också äta lunch på en traditionella taverna vid havet med utsikt över bukten.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, fr