Din varukorg
Kreta
Kreta

Grekland

Att göra i Kreta

Upplevelser Kreta

Filtrera efter:

Prijs (per volwassene)

kr
kr

Hoteltransfer

Categorieën

Ticketopties

Rundtur på västra Kreta med vingård och olivolja
Utflykter & dagsturer

Rundtur på västra Kreta med vingård och olivolja

Västra Kreta bjuder på fantastiska stränder och förstklassiga lokala produkter. Den här utflykten visar upp det bästa som den här delen av ön har att erbjuda. Vinprovning på Karavitakis winery, provsmakning av lokalproducerad olivolja Biolea, en av Kretas främsta olivoljeproducenter. Dagen avslutas med skön avkoppling på stranden Falassarna, vars vita sand och kristallklara vatten har gjort att den blivit utnämnd som ett naturskyddsområde enligt EU:s Natura 2000-program.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Elafonisi ö-tur med kloster och Agia Sophia-grottan
Utflykter & dagsturer

Elafonisi ö-tur med kloster och Agia Sophia-grottan

Ön Elafonissi är visserligen liten, men den flödar över av charm. Vi åker söderut genom vitkalkade byar och längs med kanten av Topolia-ravinen. Ovanför huvudvägen ligger den stora grottan Agia Sophia. Om du har tur hittar du det gyllene trappsteget i det tusenåriga klostret Chrissoskalitissa. Det ligger på en storslagen plats, högt ovanför Elafonissiviken. Ön kantas av rosaskimrande sand och turkost vatten. Här kan du tillbringa eftermiddagen med att bada eller så väljer du att ta en båttur till hamnen i Paleochora.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, fr, nl 

Palatset i Knossos & Heraklion – guidad utflykt med transport
Utflykter & dagsturer

Palatset i Knossos & Heraklion – guidad utflykt med transport

Om det är något som du absolut inte bör missa på Kreta så är det palatset i Knossos. Strax söder om Heraklion ligger den fascinerande arkeologiska utgrävningen som är öns mest populära besöksmål. Guiden berättar om myter som kretsar kring palatset i Knossos medan du promenerar bland de intressanta lämningarna av tronrummet, kungliga våningen och alla fresker. Och med prioriterad entré slipper du dessutom stå i kö. Turen fortsätter till Kretas huvudstad Heraklion där det både blir en guidad tur och tid för egna strövtåg.

Gratis avbokning
Språk:

de, da, en, fi, fr, +2  nl, no

Kreta – off-road-safari från Chania
Aktiviteter

Kreta – off-road-safari från Chania

Denna heldag med fyrhjulsdrivna fordon är skapad speciellt för äventyrslystna. Du kommer att åka längs grusvägar, bergspassager och igenom Kretas charmiga byar, passera några dolda pärlor och uppleva storslagen panoramautsikt över landskapet. Turen går först genom de klippiga bergen Lefka Ori på västra Kreta där vägarna slingrar sig uppåt längs platåer, förbi floder och små byar. I en av byarna görs ett stopp på ett bykafé, en kafenio. Det är sedan paus för en lunchlåda. Du kommer att uppleva det äkta Kreta medan du skumpar fram på grusvägar och över steniga vägar. Det görs flera fotostopp med fantastiska vyer.

Gratis avbokning
Språk:

de, en 

Solnedgångssafari
Aktiviteter

Solnedgångssafari

Det finns många sätt att njuta av solnedgången på Kreta, men knappast något slår att åka jeep upp i Vita bergen medan dagen övergår till kväll. De fyrhjulsdrivna fordonen tar bara sex till åtta passagerare vilket gör känslan personlig och gör att du kan komma fram till svåråtkomliga utsiktsplatser i bergen, där känslan är storslaget rofylld. Fordonen rullar även genom typiskt kretensiska småbyar och stannar i Vatolakkos för att ta in solnedgången. Sedan går färden vidare till en närbelägen vingård. Där får du provsmaka ekologiska viner och små lokala delikatesser innan du blir körd tillbaka till hotellet.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Ön Spinalonga – guidad utflykt med lunch
Utflykter & dagsturer

Ön Spinalonga – guidad utflykt med lunch

Den lilla ön Spinalonga ligger bara ett stenkast från Kreta men att komma till ön är som att ta ett steg tillbaka i tiden. Spinalonga har varit en ventiansk utpost, en ottomansk besittning och en koloni för spetälska – något som gav den namnet "Tårarnas ö". En guidad vandring tar dig runt i borgen och kolonin – som stängdes på 1950-talet. Spinalonga är en av Kretas mest välkända sevärdheter och spelplatsen för Victoria Hislops roman Längtans ö. Efter rundvandringen återvänder vi till Elounda för lunch på en taverna, innan dagen avrundas med ett besök i den eleganta småstaden Agios Nikolaos.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, fr, nl 

Byn Loutro – utflykt
Utflykter & dagsturer

Byn Loutro – utflykt

Loutro är en idyllisk by vid havet, som endast går att nå med båt. Denna exklusiva TUI-utflykt startar med en bilresa till Sfakia med ett stopp längs vägen i Adfikou för en grekisk kaffe och majestätisk utsikt över den vita bergskedjan Lefka Ori. Sen kommer du att gå ombord på en båt för en snabb båtresa på 20 minuter till Loutro, en liten pittoresk fiskeby med de vackra bergen i bakgrunden. Här kommer du ha mycket egen tid för att strosa omkring på kullerstensgatorna och beundra de vitkalkade vykortsliknande husen. Du kommer också äta lunch på en traditionella taverna vid havet med utsikt över bukten.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, fr 

Off road-äventyr från Rethymnon
Aktiviteter

Off road-äventyr från Rethymnon

Gör dig redo för ett äventyr off-road med fyrhjulsdrivna fordon som kommer ta dig långt bortom turiststråken. Du kommer att skumpa fram längs leriga vägar, studsa över väggropar och köra igenom byar du lätt missar om du råkar blinka. Din förare som också är din guide berättar om Kretas gömda skatter medan ni åker. Färden går vidare mot bergen med stopp för fotografering och en kopp kaffe innan ankomst till Spili, som bjuder på Lejonfontänen med 25 huvuden och en makalös utsikt. Efter detta blir det off-road-körning mot byn Kerame, lunch och vandring vid klipporna runt Kourtaliotiko Gorge.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Upptäck västra Kreta
Utflykter & dagsturer

Upptäck västra Kreta

Kretas västra hörn bjuder på en fantastisk historia och natur. Första stoppet är vid Agia Triada klostret som byggdes under den Venetianska perioden på Kreta. Klostret producerar även vin och du kommer att få prova på några av dessa under besöket. Chania, känt för sina kullerstensgator, ligger runt en gammal hamn och är en av Kretas vackraste hamnstäder. Efter en guidad rundtur har du möjlighet till lite shopping på den berömda ”lädergatan”. Slutligen blir det ett stopp vid utgrävningarna vid Aptera innan dagen avrundas vid sjön Kournas, där du får tid på egen hand.

Gratis avbokning
Språk:

de, en 

Chania & Rethymnon – utflykt
Utflykter & dagsturer

Chania & Rethymnon – utflykt

Upplev två vackra städer, Rethymnon och Chania, fyllda av historia, charm och fina småbåtshamnar. I Rethymnon leder de smala slingrande gatorna ner till den gamla hamnen och citadellet, Fortezza. Under en guidad stadsrundtur möter du kyrkor av alla slag och imponerande moskéer. Du har tid på egen hand för att slå dig ner på en taverna och äta lunch. I Chania märks spår av den venetianska tiden i hela gamla stan, kanske allra mest i hamnen. Den venetianska hamnen är kantad av kaféer längsmed terrasser intill havet. Det blir en guidad stadsrundtur i gamla stan, besök på marknaden och lite tid på egen hand.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, fr, nl, pl 

Off-road safari på Kreta från Rethymnon
Aktiviteter

Off-road safari på Kreta från Rethymnon

Kretas karga bergstoppar, solkyssta slätter och rustika byar kommer att vara i fokus i denna off-road safari. Åk i terrängen med besök på Klados vingård, Halepa-klostret och prova lokal olivolja och vin.Hoppa in i en fyrhjuling och bege dig till dagens första stopp - Klados vingård. Njut av en guidad rundtur och en vinprovning innan du mullrar genom de traditionella byarna Dafnedes, Apladiana och Agridia. Nästa stpp är vid Halepa kloster. Genomsyrad av historia användes den en gång som en tillflyktsort där kretensare kunde undkomma civila oroligheter. Panoramautsikten över bergstopparna gör det till ett bra ställe att ta Instagram-vänliga foton.Resten av morgonen ägnas åt att köra genom vidsträckta vingårdar på vägen till att besöka en traditionell olivkvarn. Lär dig allt som finns att veta om skörd och produktion av olivolja på ön, och prova lite själv. Slutligen kan du njuta av läckra kretensiska godsaker i byn Melidoni innan du beger dig tillbaka till staden Rethymnon.

Gratis avbokning
Guidad Rundtur
Solnedgångssafari off-road från Rethymnon
Aktiviteter

Solnedgångssafari off-road från Rethymnon

Kör nedför dammiga spår och stigar på en off-road-tur där du får upptäcka det äkta Kreta – de delar som de flesta turister missar. Åk genom avlägsna byar och njut av natursköna höjdpunkter som Amari Dam-reservoaren. Och efter att ha sett en spektakulär solnedgång över staden Rethymnon, toppas det hela med en kretensisk mezzetallrik och ett glas vin på en familjeägd taverna.

Gratis avbokning
Omedelbar Bekräftelse

Introduktion till Kreta