Resor
till
Kefalos

Pris från

...

Våra hotell

2 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
 • Enkel middagca 120–150:-
 • 1 liter vattenca 10:-

Fakta

Visa all fakta
 • ValutaEuro (EUR)
 • Tidsskillnad+1 timme
 • HuvudstadAten
 • SpråkGrekiska
 • Folkmängdca 2 160

Resor till Kefalos

Kefalos

I Kefalos finns stränder med kristallklart vatten, i närheten ligger den kända Paradise Beach. Här får du en familjesemester med lyxkänsla. På våra femstjärniga hotell finns stora pooler, barnaktiviteter, träning och spa. Och många restauranger med allt från sushi till italienskt.

Här på den sydvästra sidan av Kos ligger flera långsträckta sandstränder på rad. Du kan välja mellan flera All Inclusive-hotell i toppklass som har allt under samma tak.

Bykänsla i Kefalos

Byn Kefalos består av två delar, med själva centrum på en höjd omgiven av grönskande pinjeskog och många kyrkor, kloster och tempelruiner. Här finns både moderna kvarter och en bydel där husen lutar mot varann längs smala gator. Ett dussintal restauranger finns att välja mellan.

Den andra delen, Kamari, ligger nere vid havet och har en småbåtshamn med yachter och fiskebåtar. Kvällslivet är lugnt längs strandpromenaden där fisktavernor och små barer ligger på rad.

Fina stränder

Sandstränderna på öns sydvästra kust anses vara Kos bästa. Det finns gott om plats och vattnet är kristallklart.

Våra hotell ligger vid varsin sandstrand i olika delar av Kefalos, läs mer i hotellpresentationerna. Från stranden i Kamari kan du åka jetski ut till den lilla ön Kastri.

Paradise Beach

Lite längre bort ligger öns mest kända strand Paradise Beach. Hit kommer varje dag badsugna från andra delar av ön med lokalbuss för bada och testa vattensporter. Vid stranden finns några serveringar, men inga hotell.

All Inclusive och träning

Våra hotell i Kefalos ligger direkt vid varsin fin strand och har flera stora poolområden och spa. För barn och ungdomar finns många aktiviteter där de träffar kompisar. Hotellen har åtta restauranger vardera, så det finns mycket att välja bland. Vill man ha lite balans till allt det goda är det bara att köra ett pass i gymmet.

Hyr cykel eller bil

Kos är bara fem mil lång och lättillgänglig både med cykel och hyrbil. Runt om på ön finns småvägar som tar dig genom olivlundar och små byar med vitkalkade hus och enkla caféer. Bor du i Kefalos kan det vara värt att ha tillgång till bil ett par dagar. Enklast och mest prisvärt är att förboka hyrbil redan hemifrån.

Kos stad

Från Kefalos är det drygt 40 kilometer till Kos stad där du får uppleva mer av slingrande gränder, shoppingstråk, fisktavernor och romerska ruiner. Partystämpeln har tvättats bort och nöjeslivet har numera en lugnare inriktning med coola barer sida vid sida med tavernor av grekiskt snitt.

Två semestrar i en

Ett bra sätt att få ut maximalt av resan är att bo veckovis på två olika resmål eller hotell under samma semester. Välj mellan sju resmål med en blandning av stora hotell med mycket aktiviteter och små familjära hotell.

Utflyktstips

 • Familjetur till öarna Kalymnos, Pserimos och Plati
 • Dykutflykt
 • Piratäventyr till havs med strandhugg och skattjakt
 • Örundtur bland bergsbyar med sockerbitshus

Restyper i Kefalos