Resor
till
Kefalos

Pris från

...

Våra hotell

1 st

Karta

Visa stor karta

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
 • Enkel middagca 120–150:-
 • Öl (50 cl)ca 20:-
 • 1 liter vattenca 10:-

Fakta

Visa all fakta
 • ValutaEuro (EUR)
 • Tidsskillnad+1 timme
 • HuvudstadAten
 • SpråkGrekiska
 • Folkmängdca 2 160

Resor till Kefalos

I Kefalos finns stränder med kristallklart vatten, i närheten ligger den kända Paradise Beach. Här får du en familjesemester med lyxkänsla. På hotellet finns barnaktiviteter, träning, spa och pooler med havsutsikt. Och åtta restauranger med allt från sushi till italienskt.

Här på den sydvästra sidan av Kos hittar du flera fina stränder med kristallklart vatten. Vårt hotell Blue Lagoon Village Deluxe ligger lite avskilt vid ett eget avsnitt av stranden som kallas Xirokambos. Härifrån är det bara tre kilometer till öns mest kända strand, Paradise Beach. Den lilla byn Kefalos ligger en mil från hotellet.

All Inclusive och träning

Du bor mitt på den fina stranden och har tillgång till flera stora poolområden och spa. För barn och ungdomar finns vattenrutschkanor, klätterbana och aktiviteter där de träffar kompisar. Du kan äta asiatiskt, barbecue och smårätter som crepes och våfflor. Vill man ha lite balans till allt det goda är det bara att köra ett pass i gymmet.

Fina stränder

Till öns mest kända strand Paradise Beach tar du dig enkelt med hyrbil eller buss. Hit kommer varje dag badsugna från andra delar av ön med lokalbuss för bada och testa vattensporter. Vid stranden finns några serveringar, men inga hotell. Klapperstensstranden Kamaari Bay når du också lätt från hotellet. Och vid sandstranden i byn Kefalos (tio kilometer från hotellet) ligger fisktavernorna på rad.

Bykänsla i Kefalos

Byn Kefalos ligger på en höjd omgiven av grönskande pinjeskog och många kyrkor, kloster och tempelruiner. Här finns både moderna kvarter och en bydel där husen lutar mot varann längs smala gator. Ett dussintal restauranger finns att välja mellan.

Hyr cykel eller bil

Kos är bara fem mil lång och lättillgänglig både med cykel och hyrbil. Runtom på ön finns småvägar som tar dig genom olivlundar och små byar med vitkalkade hus och enkla kaféer. Bor du i Kefalos kan det vara värt att ha tillgång till bil ett par dagar. Enklast och mest prisvärt är att förboka hyrbil redan hemifrån.

Kos stad

Från Kefalos är det drygt 40 kilometer till Kos stad där du får uppleva mer av slingrande gränder, shoppingstråk, fisktavernor och romerska ruiner. Partystämpeln har tvättats bort och nöjeslivet har numera en lugnare inriktning med coola barer sida vid sida med tavernor av grekiskt snitt.

Två semestrar i en

Ett bra sätt att få ut maximalt av resan är att bo veckovis på två olika resmål eller hotell under samma semester. Välj mellan sju resmål med en blandning av stora hotell med mycket aktiviteter och små familjära hotell.

Utflyktstips

 • Familjetur till öarna Kalymnos, Pserimos och Plati
 • Dykutflykt
 • Piratäventyr till havs med strandhugg och skattjakt
 • Örundtur bland bergsbyar med sockerbitshus

Restyper i Kefalos

Rekommenderade hotell - Kefalos

Välj bland 1 hotell