Din varukorg
Kos
Kos

Grekland

Att göra – Kos

Med antika arkitektoniska kvarlevnader, hisnande klippor, vita sandstränder med lugnt vatten och medeltida slott inbäddade högt över stranden, är Kos en fantastisk ö med varierat landskap runt. Denna variation av landskap passar perfekt för utomhusäventyr. Medan den södra delen av Kardamena domineras starkt av orter, är både Kamari i sydväst och Mastihari i norr övervägande orörda och fridfulla stranddestinationer. Med perfekta vatten för snorkling, dykning i grunt vatten och paddel boarding finns det en uppsjö av vattensportäventyr som bara väntar på dig på Kos idag. För dem som föredrar att hålla sig på land, finns vandring på de höga klipporna ovan som erbjuder en fantastisk utsikt över havet nedanför.

Upplevelser i Kos

Filtrera efter:

Pris (vuxen)

kr
kr

Upphämtning på hotell

Kategorier

Alternativ

Vulkanön Nisyros Special
TUI Collection
Utflykter & dagsturer

Vulkanön Nisyros Special

Ett måste när du är på Kos är att besöka vulkanön Nisyros. Efter en timslång båttur är du framme i Mandraki och färden går direkt vidare till den lilla byn Nikia. Ströva i de labyrintliknande gränderna och går du riktigt nära kan du värmen från Stefanoskratern. Efteråt bär det av tillbaka till Mandraki, den lilla hamnstaden med vita sockerbitshus. Staden är byggd som en amfiteater och ligger i skuggan av fästningen och klostret Panagia Spiliani. Här får du har tid på egen hand. Strosa runt bland de smala gränderna, beundra byns balkongförsedda hus och ät middag på någon taverna innan det är dags att ta båten tillbaka till Kos.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Solnedgångskryssning
Plus
Aktiviteter

Solnedgångskryssning

Kapten Gianni och hans besättning hälsar dig välkommen ombord till en solnedgångskryssning för vuxna runt udden av Kos. Den här sena eftermiddagturen har alla ingredienser för en romantisk kväll . Du går ombord i Kefalos-bukten och åker längs kusten. Under båtresan görs några stopp med möjlighet att hoppa i och bada medan solen går ned och färgar himlen i magiska toner av orange och lila. Medan solen går ner styr kaptenen kosan mot en avskild strand där det bjuds på en aperitif och sedan dukas upp för en barbeque på stranden. Musiken fyller luften, du kan njuta av god mat och vin medan besättningen dansar syrtaki.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Båttur i Egeiska havet – bara för vuxna
Aktiviteter

Båttur i Egeiska havet – bara för vuxna

Den här utflykten är en kombination av öluffning, sol-och-bad och snorkling och vänder sig bara till vuxna. Vi sätter segel och tar sikte på det klarblå havet och når snart den lilla ön Pserimos med fina stränder där du kan ta ett dopp. Kanske vill du kika in i kyrkan innan det är dags att fortsätta till Kalymnos och en pittoresk, hästskoformad vik med lugnt vatten i den gulliga staden. Det bär sedan av till en taverna för lunch. Innan vi vänder om och åker hemåt blir det ett sista stopp på Pserimos där du kan ta ett dopp. Se fram emot orörda stränder, gott om tid att chilla och en liten dos av upptäckarlusta.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Paradise Beach
Aktiviteter

Paradise Beach

Kos har flera fantastiska stränder men Paradise Beach toppar dem alla. Med sitt kristallklara vatten och sin gyllene sand är det lätt att förstå varför den fått sitt namn. Här kan du få en härlig dag för hela familjen, för den här stranden har allt. Vill du relaxa ordentligt ska du passa på att hoppa i det grunda vattnet och titta närmare på bubblorna från den vulkaniska botten som gör havet till en naturlig varm bubbelpool. För den som söker lite äventyr finns vattensporter som wakeboarding och jetski. Du blir avsläppt på Paradise Beach på förmiddagen, så du har gott om tid innan du blir upphämtad på eftermiddagen.

Gratis avbokning
Språk:

en 

En kväll i Zia
Utflykter & dagsturer

En kväll i Zia

Lämna stränderna bakom dig och åk upp till den lilla bergsbyn Zia för en kväll. Byn ligger högt uppe i de pinjeklädda skogarna kring berget Dikaios och har en strålande utsikt över öns norra kust och Egeiska havet med Turkiet i fjärran. Här uppifrån är solnedgången en verklig upplevelse. När du blivit avsläppt har du gott om tid att strosa omkring och beundra utsikten. Det finns även en bysantinsk kyrka att titta närmare på. När mörkret faller kan du slå dig ner på någon av tavernorna för att äta middag. En del av dem har takterrasser med utsikt över landskapet och stjärnorna som tak.

Gratis avbokning
Elektronisk Biljett
Båttur på Egeiska havet m lunch på Kalymnos
Aktiviteter

Båttur på Egeiska havet m lunch på Kalymnos

Hur låter det att tillbringa en hel dag på en båt med att sola, bada och äta en välsmakande lunch på däck? Det här kan bli en av höjdpunkterna under din semester på Kos. På de små öarna norr om Kos finns fridfulla bukter, vackra sandstränder och idylliska hamnbyar – och det är precis där du kommer att tillbringa den här dagen, där och på Egeiska havets glittrande vågor. Under dagen kastar vi ankar flera gånger, och du får gott om tid att bada om du vill. Vill du hellre kliva iland och göra andra upptäckter är Vathi på Kalymnos helt rätt ställe. Här går vi till en taverna och äter en typiskt grekisk lunch.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Kos stad
Aktiviteter

Kos stad

Under denna halvdag får du utforska Kos stad helt i egen takt. Hhamnen kantas av caféer och tavernor och är ett bra ställe för dig som vill insupa stadens atmosfär medan du äter dig igenom smårätterna i en meze-lunch. Längst bort i hamnen ligger slottet, som restes av Johanniterriddarna på 1300-talet. I andra delar av staden hittar du de romerska baden, den antika arenan och Agoran, liksom även det charmiga Elefteristorget med saluhall, shopping och restauranger. Arkeologiska museet och Hippokrates uråldriga platanträd är andra tips. Du blir hämtad för tillbakaresa kl 13.30.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Solnedgångskryssning
Utflykter & dagsturer

Solnedgångskryssning

En solnedgångskryssning runt Kos spektakulära kust är vad denna resa endast för vuxna handlar om i en avkopplande stil. Exklusivt för gäster från TUI Blue Oceanis kliver du ombord från strandkanten utanför hotellet. Det kommer finnas tid för dopp i havet innan får uppleva en solnedgång som du inte kommer att glömma. En läcker middag och drinkar avslutar din kväll.Koppla av ombord och njut av de sista solstrålarna medan du lämnar land bakom dig. Efter en kort kryssning lägger din kapten ankar och du får chansen att ta ett härligt dopp i havet. Medan du torkar kommer din kapten att placera båten på den bästa platsen för utsikt över huvudevenemanget - en brinnande solnedgång på Egeiska havet. Sedan, när stjärnorna kommer fram kommer du att serveras middag och några drinkar när du sakta guppar tillbaka mot stranden.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Lido vattenpark – med transfer
Biljetter och evenemang

Lido vattenpark – med transfer

Häftiga vattenrutschkanor, slingrande tuber, flera pooler och ett mini-vattenland för de små. Allt detta och mycket mer hittar du i ett av Greklands största vattenland, Lido!

Gratis avbokning
Språk:

en 

Fiska & Grilla
Aktiviteter

Fiska & Grilla

Gillar du att fiska? Här får du lära dig fiska på grekiskt vis. Du kommer att tillbringa en dag ombord på en båt med kapten Yiannis och hans besättning, med start från Kefalos och ut på det öppna havet. Det kommer att finnas gott om tid att njuta av utsikten och solen medan du beger dig ut på havet till ljudet av vågorna som mjukt kluckar mot båtens skrov, innan du kastar ut och väntar på napp. Efter fisket styr kapten mot en avskild vik för bad och avkoppling, medan besättningen förbreder maten. Blir det någon fisk? Hoppas på det! Men du behöver inte vara orolig, för om du inte lyckas få napp, det finns ändå gott om mat att grilla.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Grekisk Afton
Utflykter & dagsturer

Grekisk Afton

Grekland är känt för sina högljudda och livliga fester och detta är inget undantag. Vi åker till byn Zia som ligger mitt på Kos, där en fest med meze, vin, dans och musik väntar. Det här är en rolig kväll för hela familjen. Med sina vitkalkade byggnader med blå kupoler som blickar ut över ön är byn Zia en idyllisk plats att tillbringa kvällen på. Här möts vi av den omtalade grekiska gästfriheten som genast sätter atmosfären. Vi startar kvällen med en utsökt meze som består av traditionella grekiska smårätter och vin.Sedan blir det dans och som en virvelvind drar dansare i traditionella dräkter in i lokalen där stämningen höjs med härlig bouzouki-musik. Häng med genom att ta armkrok med bordsgrannen och följ med i en långdans till medryckande grekisk musik.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Urval av Kos
Utflykter & dagsturer

Urval av Kos

Trots att Kos är en liten ö har den ett rikt historiskt arv. Den här halvdagsutflykten tar med dig på en resa genom tiden som ger en levande bild av antikens Grekland. Turen börjar i Kos stad, därefter besöks ruinerna av det gamla tempelområdet Asklepion och dagen avslutas i den charmiga bergsbyn Zia.

Gratis avbokning
Språk:

en