Resor
till
Kalymnos

Pris från

...

Våra hotell

1 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 120:-
  • 1 liter vattenca 7:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad+1 timme
  • HuvudstadAten
  • SpråkGrekiska
  • Folkmängdca 29 450

Resor till Kalymnos

Kalymnos

Kalymnos är ett av våra bästa tips för dig som gillar grekiska öar i litet format men med mycket lokalfärg. Landskapet är bergigt och grönt och badvikarna har kristallklart vatten.

Kalymnos ligger inte långt ifrån den större ön Kos, där ditt flyg landar, men öns karaktär skiljer sig på många sätt från turistön intill. Det lugna tempot och den avslappnade inställningen till livet märks hos både bofasta och besökare.

Svampfiskarnas ö

Ön är känd för sina natursvampar som fiskats ur havet kring Kalymnos i årtionden. Landskapet är lite vilt och dramatiskt med grönklädda berg och dalgångar med oliv- och citusodlingar. Mellan bergen hittar du badvikar med kristallklart vatten.

Ett mecka för klättrare

På Kalymnos blandas solsemestrande par och familjer med vältränade äventyrssportare från hela Europa och världen. Ön är nämligen berömd för sina enastående förutsättningar för sportklättring. Det finns mer än 3 000 klätterleder i olika svårighetsgrader. Vill du veta mer om det, läs vår inspirationsartikel om klättring på Kalymnos »

Fridfullt semesterliv i Massouri

Turismen bedrivs i liten skala, i den fridfulla byn Massouri på västkusten hittar du våra hotell. Med sitt lilla utbud av tavernor och souveniraffärer erbjuder byn det du behöver för en skön semester. Här finns en strand av sten och sand och kvällslivet kretsar kring bygatans serveringar och några klubbar, både med traditionell bouzouki och mer modern musik.

Hamnen i Pothia

Huvudorten Pothia, där du går iland, har en hamn kantad av ljust pastellfärgade hus. Här är folklivet livligt bland tavernor, kaféer, småbutiker och kupolförsedda byggnader.

Restyper i Kalymnos