Resor
till
Kalymnos

Pris från

...

Våra hotell

2 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 120:-
  • 1 liter vattenca 7:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad+1 timme
  • HuvudstadAten
  • SpråkGrekiska
  • Folkmängdca 29 450

Resor till Kalymnos

Kalymnos är ett av våra bästa tips för dig som gillar grekiska öar i litet format men med mycket lokalfärg. Landskapet är bergigt och grönt och badvikarna har kristallklart vatten. Du kan välja att tillbringa hela semestern på Kalymnos. Eller kombinera en vecka här med en vecka på Kos, där flyget landar.

Kalymnos ligger inte långt ifrån den större ön Kos, där ditt flyg landar, men öns karaktär skiljer sig på många sätt från turistön intill. Det lugna tempot och den avslappnade inställningen till livet märks hos både bofasta och besökare.

Svampfiskarnas ö

Ön är mest berömd för sina natursvampar som fiskats ur havet kring Kalymnos i årtionden. Landskapet är lite vilt och dramatiskt med grönklädda berg och dalgångar med oliv- och citusodlingar. Mellan bergen hittar du badvikar med kristallklart vatten.

Fridfullt semesterliv i Massouri

Turismen bedrivs i liten skala, i den fridfulla byn Massouri på västkusten hittar du våra hotell Continental och Plaza. Med sitt lilla utbud av tavernor och souveniraffärer erbjuder byn det du behöver för en skön semester. Här finns en strand av sten och sand och kvällslivet kretsar kring bygatans serveringar och några klubbar, både med traditionell bouzouki och mer modern musik.

Hamnen i Pothia

Huvudorten Pothia, där du går iland, har en hamn kantad av ljust pastellfärgade hus. Här är folklivet livligt bland tavernor, kaféer, småbutiker och kupolförsedda byggnader.

Bergsvandringar och snorkling

Ön är som gjord för att ägna sig åt naturvandringar, bergsklättring, snorkling och dykning. Vill du ta det lugnt kan du koppla av på stränderna och varva med att ta buss eller taxi till någon av de små byarna utanför turistorterna.

Kombinera med Kos

På Kos finns det betydligt mer att välja bland, både när det gäller aktiviteter, utflykter, nöjen och restauranger. Väljer du att kombinera en vecka på Kalymnos med en vecka på Kos så bor du på valfritt hotell i Marmari , Kos stad, Lambi, Tigaki, Psalidi Kardamena eller Kefalos. Läs mer om resmålen under länkarna.

Restyper i Kalymnos

Rekommenderade hotell - Kalymnos