Resor
till
Cannes

Pris från

...

Våra hotell

1 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 150–200:-
  • 1,5 liter vattenca 7:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadParis
  • SpråkFranska
  • Folkmängd66 990 000

Resor till Cannes

Cannes

I Cannes med sina lyxhotell och filmpalats kan du promenera längs den berömda strandvägen La Croisette, shoppa märkesvaror i exklusiva boutiquer och äta färska skaldjur med utsikt över Medelhavet. Staden är bland annat känd för sina många festivaler och kongresser.

Marknader och franskt vardagsliv

Besök blomstermarknaden på Allés de la Liberté, handla frukt på Marché provençal de La Bocca eller färsk fisk på Marché Forville. Du kan även spela ett parti boule och dricka en pastis nere vid gamla hamnen. I Cannes finns goda möjligheter att snabbt ta del av det franska vardagslivet.

Parfym och öliv

Från Cannes är det lätt att nå både inlandets charmiga byar, som till exempel parfymstaden Grasse, de charmiga byarna Mougins och Valbonne, orter som du når lika lätt med lokalbuss som med hyrbil. Detsamma gäller det glittrande pärlbandet av välkända kuststäder längs rivieran: Nice, Antibes, Monte Carlo, Menton…

Precis utanför Cannes ligger Lérinsöarna och till ön Île Sainte Marguerite tar det ca 15 minuter med båt. Här hittar du orörd natur, ett marinmuseum, stort akvarium och en spännande1600-tals fästning.

Weekend i Cannes

Våra resor till Cannes går med reguljärt flyg till Nice. Vi har inga guider på resmålet men du kan nå vårt onlinecenter med telefon, mejl eller sms – från två veckor före din avresa tills du reser hem. Lika flexibelt är det med reslängden, du kan välja mellan weekendresor och veckoresor.

Boka en kryssning till Cannes

Med TUI kan du även kryssa till Cannes. Att åka på kryssning är ett bekvämt sätt att resa och du får se fler resmål på en och samma resa. På en kryssning till glittrande och stjärnspäckade Cannes kan du ta del av shopping, sol och bad i världsklass. Här kan du se alla TUIs kryssningar i Medelhavet.

Restyper i Cannes