Resor
till
Bayahibe

Pris från

...

Våra hotell

1 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Pizzaca 80:-
  • 1 liter vattenca 8:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaDominikanska pesos (DOP)
  • Tidsskillnad-5 timmar
  • HuvudstadSanto Domingo
  • SpråkSpanska
  • Folkmängdca 2 000

Resor till Bayahibe

Bayahibe

I Bayahibe på Dominikanska republikens sydostkust kan du pricka av allt som står på önskelistan för en karibisk semester. Palmkantade stränder med turkost vatten, dykvänliga korallrev och sammetslena kvällar med musik som letar sig ut från strandbarerna. Vårt nonstopflyg till Punta Cana tar dig till Bayahibe under vintersäsongen.

Den lilla semesterorten Bayahibe i regionen La Romana andas karibisk go slow och en skönt tillbakalutad stämning. Ett stenkast från stranden ligger stadskärnan med pastellfärgade hus och guppande träbåtar. Torget kantas av en handfull caféer och fortsätter du längs huvudgatan kommer du ner till stranden.

Stränder vart du än vänder dig

Bayahibe Beach består av vit sand och har ett korallrev nära vattenytan (perfekt även för dig som inte snorklat så mycket förut). Här finns också vattensporter som vindsurfing och kitesurfing. Dominicus Beach, en bit söder om byn, är lika fin men mer långsträckt och har fått EU:s utmärkelse Blue Flag. Ett pärlband av exklusiva hotell kantar kusten och gränsar till nationalparken Parque Nacional del Este.

Tropisk regnskog

I nationalparken finns fina vandringsleder genom tropisk regnskog med fågelkvitter och prunkande växtlighet, men också laguner för snorkling. Hyr en egen båt eller följ med på en utflykt till paradisön Isla Saona, en idyllisk liten ö med vita stränder.

Dykning och snorkling

Med korallrev i alla regnbågens färger är det inte konstigt att dykning och snorkling är populärt just här i Bayahibe. TUI samarbetar med dykcenter som erbjuder utflykter och utbildningar på alla nivåer. Följer du med dem kan du stå ansikte mot ansikte med mantor och barracudor eller få chansen att testa vrakdykning. Utanför ön Santa Catalina ligger ett skeppsvraksmuseum med kanoner och ankare – lättillgängligt för både dykare och snorklare.

Cigarrfabrik och kyrkor

Vill du få lite stadskänsla är det lätt att åka till La Romana, med en mix av små haciendor, cigarrbutiker och surrande gatumarknader. Missa inte att se hantverket i den stora cigarrfabriken. Fortsätter du utmed kusten kommer du till huvudstaden Santo Domingo. Med sina kullerstensgränder, utsmyckade kyrkor och pampiga torg är det som att kliva rakt in i historien.

Nonstopflyg på vintern

Unikt för oss på TUI är att vi under vinterns högsäsong flyger till Punta Cana utan mellanlandningar. Året runt säljer vi dessutom paketresor med hotell och reguljärflyg. På sommaren har vi inga nordiska guider på plats, men du kan alltid nå vårt onlinecenter via TUI-appen, telefon, mejl och sms.

Restyper i Bayahibe