Vattenland i Grekland – våra bästa tips

Ni har hundratals skoldagar med läxläsning och oräkneliga timmar framför kontorsskärmar i bagaget. Ta dig i kragen, lossa på slipsen och låt dig slungas mellan garv, spänning och avkoppling. Vi sträcker här ut en hjälpande hand med tips på några av de bästa vattenlanden den grekiska övärlden har att bjuda på!

Vi har tidigare flitigt dokumenterat de bästa hotellen med vattenland, men det slutar inte där. Ibland vill man upptäcka ännu mer och vad som döljer sig bortom bergen och bukterna. Utflykter är ett sätt att höja din och familjens endorfindepåer ytterligare, och de grekiska öarna bjuder på många fartfyllda vattenland – här får du därför en rejäl dos med tips.

The Water Park – Faliraki, Rhodos

Namnet talar sitt tydliga språk – vattenparken med sort V. Detta är en av Europas största och även den första på Rhodos. Här finns det alternativ för alla typer. Prova på Black Hole där du får åka i mörker, snurra runt i korkskruven eller testa Stingray där du åker fram och tillbaka i en stor U-formad bana.

Här kan du läsa mer om Rhodos

Vattenland i grekland bild 1 tui
Pirrigt innan förstaåket.

Star Beach – Hersenissos, Kreta

Ett jättebra vattenland för familjer att koppla av i. Det ligger dessutom precis intill stranden och har flera pooler, lazy river och vattenområde för minstingarna.

Här kan du läsa mer om Kreta

Vattenland i grekland bild tui
Roa dig med ett fartfyllt och blött äventyr.

Aqualand Corfu Water Park – Korfu

Det här vattenlandet är ett av de största i hela Europa med sina 75 000 kvm(!). Över 20 olika vattenrutschkanor, ett eget område för de minsta barnen, en stor vågpool och en lazy river. Här finns det plats för lek, sol, bad och avkoppling för hela familjen.

Här kan du läsa mer om Korfu

Vattenland i grekland bild TUI
Alla ska med!

Aquatica Water Park – Kardamena, Kos

Passa på att köra en race med polarna i vattenrutschkanan för fyra eller ta några lugna simtag i lazy river. Den här parken på Kos är fullpackad med roliga aktiviteter för alla åldrar, stora som små. Den våghalsiga får inte missa banorna Kamikaze och Freefall!

Här kan du läsa mer om Kos

Vattenland i grekland bild tui
Lika skoj för par som familjer.

Zante Water Village – Zakynthos

I mitten av soliga Zakynthos ligger Zante Water Village, en perfekt plats för familjen som vill injicera en extra dos äventyr under semestern. Här finns allt från Black Hole River till den 25 meter höga Free Fall Plus.

Här kan du läsa mer om Zakynthos

Vattenland i grekland bild tui
Guppar fram på en lazy river.

Tsilivi Waterpark – Zakynthos

På den här vattenparken får du ett färgsprakande och fartfyllt äventyr. Ett populärt val bland många där ungarna får en dag att minnas. Här erbjuds banor och pooler för flera storlekar. De minsta kan roa sig i Octapus, Pirate Boat eller i Aqua Jungle, medan de äldre tar sig an Turbolance eller Multi slide.

Här kan du läsa mer om Tsilivi på Zakynthos

Vattenland i grekland bild tui
Känslan att vinna racet!

Acqua Plus Water Park – Hersonissos, Kreta

Den här parken var den första i sitt område och faktiskt även den första att bli kontantfri. Bara några minuter från Hersonissos på Kreta gör den väldigt tillgänglig och populär bland många familjer. Här kombineras vattenrutschkanor med en naturskön omgivning.

Här kan du läsa mer om Kreta

Vattenland i grekland bild tui
Skojigt och färgsprakande äventyr.

Lido Waterpark, Mastichari, Kos

Ett kanonval för familjen. Mamma, pappa, mormor och morfar slappar i jacuzzin medan ugnarna glider på gummiringar på lazy river intill. Ta ett race med polarna i Multi Lane Slide eller öka tempot ytterligare i Space Bowl. Vattenlandet är också komplett med lekplats för de minsta.

Här kan du läsa mer om Kos

Vattenland i grekland bild tui
Fart och fläkt när vattnet yr i svängen.